Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΥΓΕΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 
ΜΕ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"


     ετάμε" συνεχώς και "πετάμε" όχι, πια, χαμηλά, αλλά ...πανύψηλα! Ένας αριστοκράτης Γερμανός απώτατης Πρωσσικής καταγωγής, ο Βεστφαλός River Dance, σήμερα μυήθηκε στο βαθύτερο ιππικό "σκεπτικό" της Φυσικής Ιππικής και έδειξε το πόσο προτιμά μια φυσική ζωή, με πάρα πολύ κέφι και την ίδια αγάπη που ένοιωθε μέχρι τώρα από την "μαμά" του την Χριστίνα η οποία ευγενώς μας τον παρεχώρησε προς χρήση.


     Ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκος, ξεκινώντας από το περίκλειστο (round pen) φρόντισε να "εξηγήσει" με πολλή τρυφερότητα στον υπερήφανο Γερμανό το πως θα είναι από σήμερα η καθημερινή του εργασία, χωρίς τίποτε το περιττό!


     Ο River Dance στην αρχή δεν κατάλαβε ότι ο Αρπάλυκος που εφίππευσε ήθελε να ξεκινήσει το βάδην του στο περίκλειστο. "Δε έχω στομίδα, δεν έχω σέλλα, είστε σίγουροι ότι ξεκινάμε δουλειά;" ήσαν οι πρώτες του εύλογες απορίες... "Ναι! Ξεκινάμε Γυμνιππευτική προθέρμανση River Dance" του ψιθύρισε ο Αρπάλυκος και ο καθαρόαιμος και θερμόαιμος άλτης ξεκίνησε να ...μετράει τα βήματά του προστατεύοντας τον φίλο του Αρπάλυκο.


     Όταν η μεγάλη ευθεία "ξεχύθηκε" μπροστά του ο River Dance όχι μόνον δε "ξιπάστηκε" αλλά υπάκουσε ακόμη περισσότερο στους ρυθμούς που του ζητούσε ο αναβάτης του ο οποίος δε χρειάστηκε, καν, να κρατήσει ηνίες! Όλη η προετοιμασία για τον υπέροχο, τελικό, καλπασμό έγιανε με τα χέρια του Αρπάλυκου στην πλήρη ...έκταση! Έτσι, ο αριστοκράτης Βεστφαλός βάδισε και τρόχασε διατηρώντας άψογα τον ρυθμό και την διεύθυνσή του, περιφρονώντας όλους τους γευστικούς "πειρασμούς" που τον προκαλούσαν εκατέρωθεν της διαδρομής του... 


     Ώσπου, έφθασε η ώρα των καλπασμών τους οποίους εξετέλεσε όλους με την ίδια ακρίβεια ρυθμού, τηρήσεως της διευθύνσεως και, κυρίως, διατηρήσεως της ανέσεως και του κεφιού του (μας)! Ιδού ένα ενδεικτικό  ...αποτέλεσμα:

                                

     Όπου ιππεύουμε οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" μια ανοιξιάτικη αρμονία και χαρά κυριαρχεί, αντίθετα σε έναν μίζερο κόσμο ο οποίος εδώ και πολλές δεκαετίες έχει χάσει το δρόμο του... Στα οκτώ χρόνια λειτουργίας της Ομάδος μας, μόνον το καθημερινό κέφι και η ανείπωτη ευωδιά της Φύσεως μας κυκλώνει δικαιώνοντας τη δουλειά μας η οποία είναι δουλειά "μέλισσας", δουλειά κουραστική, πνιγμένη, όμως στη δικαίωση της γύρεως.


     Βεβαίως, η δουλειά σε ένα σταυλικό περιβάλλον δεν είναι πάντα "ρόδινη" παρά τα ...ρόδα που περισσεύουν ένα-γύρω... Η σταυλική εργασία έχει και τις δυσκολίες της χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κάτι σοβαρό. Επί παραδείγματι, η υπεύθυνη του συγκεκριμένου σταυλικού περιβάλλοντος Χαρά διεπίστωσε ότι η αποχέτευση βούλωσε με όλα τα δυσάρεστα αποτελέσματα να αναδίδουν την ασκήμια τους στο χώρο! Η Χαρά, κάλεσε τους τεχνικούς οι οποίοι, σήμερα, ανεκάλυψαν ότι, μέσα στον αποχετευτικό σωλήνα, μια γειτονική μουριά "εξάπλωνε" επί χρόνια τις ρίζες της ώσπου, τελικώς τον έφραξε! Οι καλοί μας τεχνικοί αφήρεσαν όλο το ριζώδες "περιεχόμενο" της αποχετεύσεως και προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε έναν συμπαγή "κύλινδρο" στο σχήμα του αποχετευτικού σωλήνος, μήκους πολλών μέτρων, όσων και ο αγωγός, αποτελούμενο από τις σκληρές ρίζες της παρακείμενης μουριάς οι οποίες είχαν, επί χρόνια, φράξει  τον αγωγό αποβλήτων που εμείς οι επισκέπτες ούτε που φανταστήκαμε ότι υπήρχε αφού σε αυτό το χώρο ερχόμαστε για να χαρούμε τη Φύση και όχι να επισκεφθούμε την ...τουαλέτα! Παρά ταύτα, μια τέτοια ...δυσώδης αντιξοότητα δε μας έκανε να χάσουμε το κέφι μας και νοιώσαμε ότι ούτε αυτή η μικρή περιβαλλοντική κακοτυχία κατάφερε να μειώσει την ευωδιά των υπέροχων λουλουδιών και των Ίππων μας!


     Στη γη ανθίζουν τριαντάφυλλα αλλά και τσουκνίδες! Μας αρέσουν όλα ανεξαιρέτως και μας αρέσουν όπως είναι! Στο οικοσύστημα όλα έχουν τη θέση και τη σημασία τους! Για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" είναι σημαντικό να δεχόμαστε τη Φύση όπως έχει και με τα απόβλητα ενός βουλωμένου αγωγού και με ένα βελούδινο τριαντάφυλλο


     Στο τέλος κάθε ημέρας μας η χαρά είναι ομαδική στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" όπου όλοι, Ίπποι και Άνθρωποι στεκόμαστε ισότιμα ο ένας δίπλα στον άλλο.



Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

OI EYXEΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ


     Σε λίγες ώρες αναχωρούν για την Πολωνία, προκειμένου να συμμετάσχουν στους διεθνείς Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας "GRUNWALD 2014" η Υπαρχηγός της Ομάδος μας Χαρά-Σαμπρίνα Πολυζοπούλου και ο Εφιπποτοξότης Γεώργιος Τροβάς, εκπροσωπώντας τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" και την Ελλάδα.




     Τους δύο Έλληνες αγωνιζομένους τους ακολουθούν οι ευχές όλων μας!
ΑΠΛΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΒΙΟΥ...



     Ο Φρειδερίκος II, ο Μέγας, της Πρωσίας, στη πραγματικότητα δεν ήταν και τόσο ..."Μέγας"! Γεννημένος από έναν βασιλέα πατέρα, τον Φρειδερίκο Γουλιέλμο Ι  με αυστηρές στρατοκρατικές Αρχές, προέκυψε εξ αρχής πολύ "ξέταιρος" και κατώτερος των προσδοκιών του πατέρα του ο οποίος έφθασε σε σημείο, σχεδόν, να τον θανατώσει ως "ντροπή" για τον βασιλικό Οίκο Ηοhenzollern, της Πρωσίας! Βλέπετε, ο νεαρός Φρειδερίκος ΙΙ προτίμησε την "συντροφιά" του φίλου του  Hans Hermann von Katte, παρά να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον στρατό που ο πατέρας του του κληροδοτούσε να διοικήσει, προτιμώντας τον ...τρυφηλό βίο, τις τέχνες, την ποίηση και το παίξιμο του ...φλάουτου!


     Μέχρι ο γέρο-Φρειδερίκος Γουλιέλμος Ι να "ευθυγραμμίσει" ...μιλιταριστικά το νεαρό, "λούτρινο", βλαστό του είδε κι έπαθε, όμως, κάτι οι απειλές για κρεμάλα, κάτι το στενό "μαρκάρισμα" όποιου τον πλησίαζε, έφεραν καρπούς κι ο ταλαίπωρος Φρειδερίκος ΙΙ, ο μετέπειτα "Μέγας", έμαθε από πόλεμο κι άρχισε να καταγάγει και νίκες (...!) χωρίς να σταματήσει να θέλγεται από τις τέχνες και να παίζει το ...φλάουτό του ασφαλώς πολύ καλύτερα από ότι χειρίζονταν τη σπάθη του! Ωστόσο, η υπερ-εμφαντική αισθητική του κατάφερε να "στοκάρει" πολλές "ρωγμές" της προσωπικότητός του μένοντας στην Ιστορία περισσότερο ως "Μαικήνας" παρά ως στρατηλάτης...


     Το θερινό του ανάκτορο, το "ανέμελο" Sanssouci ("χωρίς έγνοιες" στα ...Γαλλικά, διότι ο Γερμανός αυτός, μέσα στις πολλές "ιδιαιτερότητές" του, αντιπαθούσε και την ...Γερμανική γλώσσα, όπως ο διάολος το ...λιβάνι) μαζύ με αρκετά ακόμη αρχιτεκτονήματα (την Κρατική Όπερα του Βερολίνου, την Βασιλική Βιβλιοθήκη και, μετέπειτα, Κρατική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου κλπ) αλλά και την εκσυγχρονιστική διοικητική αναβάθμιση της Πρωσίας, έμειναν "ξωπίσω" του ως "σήματα κατατεθέντα" των αξιομνημόνευτων βασιλικών "πεπραγμένων" του κάνοντας να ατονήσουν τις μελανές κηλίδες του λυμφατικού και διόλου μιλιταριστικού (όπως ο πατέρας του θα ήθελε...) χαρακτήρος του.   


     Κι όταν πέθανε ετάφη στον ίδιο χώρο που έθαβε τους σκύλους του, αφήνοντας το ...φάντασμά του να πλανάται στο εσωτερικό μιας νεκρικής κάμερας η οποία, αν και δεν είχε κανένα τεκμήριο πολέμαρχου ενοίκου, εν τούτοις, μαρτυρούσε έναν κάτοικο, τουλάχιστον, με υψηλή αισθητική βίου!

     Ελάχιστους αιώνες κατόπιν, στην παρακμάζουσα και καταχρεωμένη στο Δ.Ν.Τ. Ελλάδα, με έναν πληθυσμό για τον οποίο ουδόλως οι (αρχαίοι) Έλληνες θα αισθάνονταν περήφανοι, κάποιοι ανυπτόποδες νεογραικύλοι εμφανίζονται το ίδιο "λούτρινοι" με εκείνον τον ιδιόρρυθμο Φρειδερίκο ΙΙ, το ίδιο λιπόψυχοι σε ότι αφορά στην ηρωική αντιμετώπιση του βίου αλλά με καθόλου αισθητική η οποία θα μπορούσε, ενδεχομένως, να τους "στοκάρει" τις τραγικές τους αδυναμίες...

     Έτσι, αυτοί οι λούτρινοι νεογραικύλοι παριστάνουν τους ..."πολέμαρχους" αλλά δε ξέρουν να παίζουν ούτε καν ...φλάουτο, επιδιώκουν την αυτοπροβολή αλλά στερούνται "βασιλικού θυρεού", επικαλούνται την Ελληνική αλλά δε μιλούν ούτε ...Γαλλικά και, κυρίως, προτιμούν να ενδύονται τενεκέδες νομίζοντάς τους για αυτοκρατορικές ...ερμίνες!   


     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" μάθαμε να ζούμε με τίμια εργασία, υψηλό αίσθημα ιστορικής ευθύνης και σοβαρότητα, απολαμβάνοντας ήδη μιας παγκόσμιας αναγνωρίσεως ως αυθεντικών εκπροσώπων μιας "βαλλόμενης", πανταχόθεν Πατρίδος. Καταδιώξαμε απηνώς το ψέμμα και τους ψεύτες και προτιμήσαμε να κρατήσουμε τους αριστείς που διατίθενται να "ιδρώσουν" τίμια παρά να διαιωνίσουν την απάτη και την "λαμογιά" επιδιώκοντες τενεκεδένιους "κοτίνους". Έτσι, όσοι δεν άντεξαν τη κοπιαστική αλλά σοβαρή εργασία των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» έλαβαν το «καλό κατευόδιο» μας! Με λίγα λόγια, τους αποχαιρετίσαμε …αδίστακτα έχοντας επίγνωση της ασυμβατότητός τους, συχνά όμως μη φανταζόμενοι πάντοτε επακριβώς του «τραγικού» αυτής της ασυμβατότητος… με αποτέλεσμα να εκπλησσόμαστε καθημερινά! Εκάς οι βέβηλοι, λοιπόν, από τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" ως ανήμποροι να διατηρήσουν στοιχειώδη σοβαρότητα, αλλά...

     ...Τι να πούμε βλέποντάς τους να μην αρκούνται να διασύρουν εαυτούς αλλά να εξευτελίζουν και παγκόσμιες προσωπικότητες της Παραδοσιακής Τοξοβολίας, την ίδια την Παραδοσιακή Τοξοβολία αλλά και την ίδια την Αρχαία Ελληνική Τοξοβολία επικαλούμενοι, μάλιστα και την αυθεντία του «μελετητή»!

     Αφού κατάφεραν να προκαλέσουν με τη συμπεριφορά τους ακόμη και τη σκαιά αποπομπή τους από εθνικό αθλητικό φορέα τον οποίο πλαγιοκόπησαν με στόχο να εκμεταλλευθούν το κύρος (;) του, αφού κατάφεραν να εξευτελίσουν ξένο Πρωταθλητή της Παραδοσιακής Τοξοβολίας του οποίου το … «μήνυμα» δήθεν θα μετέφεραν στην εκδήλωση του φορέως ο οποίος όμως τους εξεδίωξε με ιδιαιτέρως προσβλητική ανακοίνωση, τόλμησαν να εμφανισθούν και σε ξένο φεστιβάλ Παραδοσιακής Τοξοβολίας «σερβίροντας» ως δήθεν «Ελληνικό στόχο» διακοσμητική παράσταση …αραχνοειδούς αρθροπόδου, ουδεμία σχέση έχουσα με Ελληνικό στόχο και Ελληνική Τοξοβολία, προερχόμενη από ένα …αγγείο φιλοξενούμενο σε ξένο Μουσείο!

      Με μία, λοιπόν, διακοσμητική παράσταση από επιφάνεια αγγείου μηδεμία σχέση έχουσα με στόχο Ελληνικής Τοξοβολίας, μία παράσταση χωρίς στοχαστική προσδιοριστικότητα και, έτσι, χωρίς δυνατότητα βαθμονομήσεως, κυρίως δε, χωρίς καμία ιστορική τεκμηρίωση ως στόχου Τοξοβολίας, οι ευφάνταστοι αεριτζήδες «έπεισαν» τους … «κουτόφραγκους» ότι οι αρχαίοι Έλληνες θα μπορούσαν να έχουν ως στόχο Τοξοβολίας την παράσταση ενός …αραχνοειδούς αρθροπόδου!!


     Όπως είναι γνωστό ως δεδομένος, αρχαίος, Ελληνικός στόχος είναι η εν σειρά διάταξη των οπών των δώδεκα τσεκουριών του Οδυσσέως, όπως τεκμαίρεται από την ομηρική περιγραφή, ίσως ο δυσκολότερος στόχος από όλους τους γνωστούς όλων των Λαών του Κόσμου, ο οποίος συμβολίζει την ιδανική ευθεία ως κατεύθυνση βίου κι επιδιώξεων! 



     Η τόξευση του Οδυσσέως, ήδη, απετέλεσε αντικείμενο μελέτης και πειραματικής εφαρμογής του «ΕΛΛΗΝΟΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ» Εμμανουήλ Γεωργόπουλου ο οποίος την παρουσίασε σε δημόσια επιστημονική ανακοίνωση ενώπιον ειδικού Κοινού στην Ιταλία, συνωδά σχετική μελέτη, ενώ η όλη σχετική εργασία έχει ήδη (από 3ης Ιουλίου 2013) παρουσιασθεί στο Ιστολόγιο των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» [http://horsebackarcherygr.blogspot.gr/2013/07/to.html], ενώ η Ιταλική “RAI 3” αφιέρωσε ειδική παρουσίαση της μελέτης του Εμμανουήλ Γεωργόπουλου στο πρόγραμμά της.

     Παρά ταύτα, εκείνοι οι οποίοι φωτογραφήθηκαν με σέλλες …western να δηλώνουν «μελετητές του Ιππικού του Μ. Αλεξάνδρου», φαίνεται να προτιμούν τα αραχνοειδή αρθρόποδα αντί της μαρτυρίας του Ομήρου νομίζοντας ότι με την ιστορική παραχάραξη θα αποσπάσουν εύσημα από κάποιους που βρίσκονται μακρυά… Δυστυχώς όμως, το διαδίκτυο εκμηδενίζει τις αποστάσεις και όπως συχνά εξετέθησαν και στο παρελθόν έτσι και στο παρόν προκάλεσαν τα εύλογα ερωτηματικά όσων (και πάλι!) κατέληξαν σε εμάς, ρωτώντας πληροφορίες για τους ...πλασιέ των …αραχνοειδών αρθροπόδων.

     Θεωρούμε ντροπή την ύπαρξη νεογραικύλων οι οποίοι δεν σέβονται και διασύρουν, ανύποπτους, ξένους Πρωταθλητές Παραδοσιακής Τοξοβολίας αλλά και ολόκληρες ξένες διοργανώσεις στις οποίες παρεισφρύουν …πλαγιοκοπώντας τις ως δήθεν «εκπρόσωποι της Ελληνικής Παραδοσιακής Τοξοβολίας» με την οποία έχουν τόση σχέση όση ο φάντης με το …ρετσινόλαδο! Και πιστεύουμε ότι η Ελληνική Ιστορία με ό,τι αυτή διαλαμβάνει, δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο ευτελισμού ανιστορήτων σαλταδόρων οι οποίοι μόνον ιστορική σύγχυση προκαλούν με την κακοσερβιρισμένη παραμυθολογία τους και ας μην εκπλαγούν εάν υποστούν τα δέοντα και δημοσία! Διότι η ιστορική σοβαρότητα των Ελλήνων δεν είναι επιτρεπτό να διακυβεύεται από νεο-λούτρινους!

     Δεν θα επανερχόμασταν στο "club των φαντασιοπλήκτων αγυρτών" εάν -και πάλι!- δεν καλούμεθα να "απολογηθούμε" για λογαριασμό τους, με ένα ιδιαιτέρως σοβαρό μήνυμα από τις Η.Π.Α... Και δε νομίζουμε, γενικώς, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διασύρεται από -ούτε καν...- ελληνόφωνους ενώπιον των διεθνών "αγορών"! Αρκετά την διασύρουν τα προκαθήμενα κοινοβουλευτικά της απορρίμματα, ας μη το κάνουν και τα έσχατα σκύβαλά της!  




Κυριακή 27 Απριλίου 2014

KAIΡΟΥ ΜΗ ...ΕΥΔΟΚΗΣΑΝΤΟΣ!



     Άλλαι μεν βουλαί ...Κενταύρων, άλλα δε καιρός κελεύει και τα ωραία προγράμματα της σημερινής ημέρας ανεβλήθησαν λόγω των δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη περιοχή της Κοιλάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". 



     Αυτό, βεβαίως, είναι μια εντελώς φυσική αντιξοότητα και οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες θα εκτελεσθούν μετά από δύο εβδομάδες αφού, το ερχόμενο Σάββατο 3η Μαίου, η Ομάδα θα προπονηθεί, με ειδικό πρόγραμμα, στο γνωστό κατάφυτο "πόστο" της, στο κέντρο των Αθηνών, όπως θα ενημερωθούν με μήνυμα όλα τα Μέλη της.


     Ωστόσο, από αυτή την εβδομάδα "κρατάμε" την επιτυχία των μαθητών μας στην Έφιππη Τοξοβολία και τις ωραίες στιγμές που βιώσαμε μαζύ παρουσιάζοντας ένα μικρό δείγμα από τις τελευταίες εφιπποτοξοτικές "κατακτήσεις" τους.



     Κορυφαίο γεγονός η επαύξηση κατά ένα, των τετράποδων "παιδιών" μας που αισίως έγιναν οκτώ με την ευγενή δωρεά του "River Dance" που έφτασε την εβδομάδα αυτή στην Οικογένεια των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".



     Μεθαύριο αποχαιρετούμε και την Υπαρχηγό της Ομάδος μας Χαρά-Σαμπρίνα Πολυζοπούλου η οποία με τον Εφιπποτοξότη Γεώργιο Τροβά αναχωρούν για τους διεθνείς Αγώνες "GRUNWALD 2014" στη Πολωνία. Kαι, επί τη ευκαιρία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα Μέλη και τους Φίλους μας:
Dorota Ziolkowska Polizopulu
  Μαρίλη Μορισαίου,
Μαριάνθη Μαστρονικόλα-Αρώνη,
Φλώρα Παπαδοπούλου,
Steven Campbell,
Σπύρο Νικόλη και
Βασιλική Kουλουριώτη,
για την οικονομική υποστήριξη αυτής της Αποστολής η οποία θα ήταν αδύνατη χωρίς την ευγενή βοήθειά τους. 


     Εν αναμονή, λοιπόν, της αναγγελίας της νέας ημερομηνίας για την διεξαγωγή του ανοικτού (δωρεάν) Σεμιναρίου Μεσαιωνικής Σπαθασκίας που μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι, ανεξαιρέτως, οι ενδιαφερόμενοι, ασχέτως εάν είναι ή όχι Μέλη της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και με τις καλύτερες ευχές μας να συνοδεύουν τους δύο Αγωνιζομένους μας οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και την Ομάδα μας σε έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας!



Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

NEO MEΛΟΣ ΣΤΗΝ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"



     Ένας εξαιρετικός, καθαρόαιμος, Ίππος Westfalen, ο 14χρονος "River Dance" από χθες έγινε Μέλος της Οικογενείας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κατόπιν ευγενούς παραχωρήσεως χρήσεως της Αθλήτριας Υπερπηδήσεως Εμποδίων Χριστίνας Χρ. Ντίκου η οποία διδάσκει σε Ιππικά Κέντρα εκτός Ελλάδος το αγαπημένο της άθλημα!

Ο "River Dance" με την Χριστίνα Χρ. Ντίκου

     Οι ιππικές επαγγελματικές υποχρεώσεις της ευγενούς παραχωρητρίας εκτός Ελλάδος της υπαγόρευσαν την σκέψη να παραχωρήσει προς χρήση τον "River Dance" στην Ομάδα μας με γνώμονα την ίδια την ευημερία του αγαπημένου της Ίππου και παρά το ότι, τουλάχιστον, δύο σοβαροί παράγοντες της Υπερπηδήσεως Εμποδίων της προσέφεραν αρκετά χρήματα ώστε να τον αγοράσουν.

Ο "River Dance" με την Χριστίνα Χρ. Ντίκου εν ...δράσει!

     Η ένταξη του 14χρονου Westfalen στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" περιποιεί ιδιαίτερη Τιμή αλλά και ευθύνη για όλους μας, εκτιμώντας ιδιαιτέρως την απόφαση της αγαπητής παραχωρητρίας κ. Χριστίνας Χρ. Ντίκου να εμπιστευθεί τον αγαπημένο της Ίππο σε "χέρια" κατάλληλα να του εξασφαλίσουν την ευημερία του και πέραν χρημάτων!   



     Έτσι, ο Ίππος "River Dance" από χθες απολαμβάνει το καταπράσινο περιβάλλον της Κοιλάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" υπό την προσωπική φροντίδα της Υπαρχηγού της Ομάδος μας Χαράς-Σαμπρίνας Πολυζοπούλου μαζύ με τους υπόλοιπους "προνομιούχους" τετράποδους του Σταύλου της Ελληνικής Έφιππης Τοξοβολίας.


     Όμως, θα ήταν χρήσιμο να αναφερθούμε "εν σμικρώ" στην συγκεκριμένη Ιπποφυλή προς ενημέρωση των επισκεπτών μας: Ο Ίππος Westfalen είναι συγγενής προς τον Hanoverian και εκτρέφεται στη περιοχή της Νοrdrhein-Westfalen, στο βορειο-δυτικό τμήμα της Γερμανίας. Στη γραμμή καταγωγής του River Dance όπως είναι καταγεγραμμένη στο ατομικό βιβλιάριο του Ίππου, εμφανίζονται αρκετοί πρόγονοι φυλής Hanoverian. Το βασικό εκτροφείο του είναι αυτό του Warendorf που αποτελεί και το επίκεντρο της Γερμανικής Ιππικής από το οποίο προέρχεται και ο River Dance, εδώ εδρεύει δε και η Γερμανική Ομοσπονδία Ιππασίας. Αυτή η περιοχή είναι φημισμένη από πολλών χρόνων για την εκτροφή του συγκεκριμένου Ίππου. Όπως είναι γνωστό, στις αρχές του 19ου αιώνος, επιβήτορες από την Ανατολική Πρωσσία διετέθησαν προς επίβαση τοπικών φορβάδων προκειμένου να βελτιώσουν τις αγέλες της περιοχής. Κατόπιν ακολούθησαν πολλοί πειραματισμοί ζευγαρωμάτων με φυλές όπως του Oldenburg, Hanoverian, Friesian, Anglo-Norman και τροχαστές, ενώ, μόλις τον 20ό αιώνα σταθεροποιήθηκε η αποκλειστικότητα της διασταυρώσεως με Hanoverian. Σημαντικά Westfalian ανεδείχθησαν σε παγκόσμιους αγώνες: (α) Ο εκτομίας Ahlerich (1971-1992), ιππευόμενος από τον Reiner Klimke, χρυσό μετάλλιο Ολυμπιακών Αγώνων 1984 και 1988 στο ομαδικό Ιππικής Δεξιοτεχνίας και χρυσό ατομικό το 1984. Ο Ίππος αυτός αγοράσθηκε σε δημοπρασία, το 1975, από το Ιπποφορβείο του Warendorf, έναντι 42.000 γερμανικών μάρκων. Ο ίδιος, ο Reiner Klimke, συνέγραψε για τον Ίππο αυτό ένα βιβλίο με τίτλο «Ahlerich von der Remonte zum Dressur-Weltmeister; ein exemplarischer Ausbildungsweg» (1984), (β) Ο εκτομίας Rembrandt (1977-2001), εκτροφής Herbert de Baey, ιππευόμενος από την Nicole Uphoff, χρυσά μετάλλια Ολυμπιακών Αγώνων ομαδικό και ατομικό Ιππικής Δεξιοτεχνίας το 1988 στη Σεούλ και το 1992 στη Βαρκελώνη και πολλά αργυρά σε άλλους διεθνείς Αγώνες, (γ) ο Fire, ιππευόμενος από τον Norbert Koof νικητής του παγκόσμιου πρωταθλήματος Υπερπηδήσεως Εμποδίων το 1982 και (δ) ο Roman, ιππευόμενος από τον Gerd Witfang, νικητής του παγκόσμιου πρωταθλήματος Υπερπηδήσεως Εμποδίων του 1978.


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είμαστε ευγνώμονες στην διακεκριμένη Αθλήτρια της Υπερπηδήσεως Εμποδίων και απόφοιτο της "Ecole nationale d'équitation et du Cadre Noir de Saumur" Χριστίνας Χρ. Ντίκου για την ανεκτίμητη παραχώρησή της η οποία δεν αποτιμάται σε οικονομικά μέτρα αλλά σε ηθική Αξία που τιμά και την ίδια αλλά και την Ομάδα μας η οποία δια της παραχωρήσεως χρήσεως καταξιώνεται ως χαίρουσα εκτιμήσεως για την "στάση" της έναντι του Ίππου από μία φίλιππο Αθλήτρια του υψηλού επιπέδου της Χριστίνας Χρ. Ντίκου!

Ο "River Dance" με την Χριστίνα Χρ. Ντίκου

     Καλή επιτυχία αγαπητή μας Χριστίνα Χρ. Ντίκου στο Ιππικό Κέντρο της Γερμανίας όπου τώρα διδάσκεις και να γνωρίζεις ότι όποτε βρεθείς στην Ελλάδα ο αγαπημένος σου "River Dance" θα σε περιμένει να σου "χλιμιντρίσει" ευτυχισμένος όπως και τότε που αγωνιζόσαστε μαζύ στις άπταιστες και νικηφόρες θεαματικές σας υπερπηδήσεις!


Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

AN INTRODUCTORY LESSON


     After grooming, a very thorough experience inside the round-pen where good posture as well as good control of the horse’s behavior and direction is necessary! 


     Since very first moments a good posture will be achieved. This is the secret of our training system after a long lessons’ experience. There is no need for our students to waste money and time as we are not a profitable organization. Here the student will reach the rhythm of trot. That’s enough for this introductory lesson. 


     After, when control becomes very positive forcing the horse to “avoid” even a strong “temptation” like a bunch of green-green grass on its path, then the student is guiding outside on … “plain air”. 


     Here the student will improve his driving ability and control under natural conditions without to expose himself in environmental hazards. 


     Then, the great moment of shooting a few arrows while walking is arriving. 


     The arrows’ concentration on target after some good shoots shows the results of the lesson. 


     Simplicity, efficiency, over all, safety for both, horse and student, is our secret. 


     Eight years of daily work with horses, bows and many different mentalities of students offered us the pleasure to enjoy many “Greek Centaurs” maintaining since the start a zero index of accidents.


     Congratulations Charalampos, today, in your introductory lesson, you were as perfect as a “Greek Centaur”! 



ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αυτή τη χρονιά δε προλαβαίνει να δέχεται προσκλήσεις για διεθνείς Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας και παρά το ότι δεν έχει την οικονομική βοήθεια κανενός φορέως για την αντιμετώπιση των υψηλών εξόδων συμμετοχής στους Αγώνες που προσκαλείται, τα ίδια της τα Μέλη από το υστέρημά τους ανταποκρίνονται στους πλέον σημαντικούς εξ αυτών, εκπροσωπώντας την Ελλάδα!




     Mέχρι στιγμής οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" πρόκειται να μετάσχουν τριών παγκοσμίων Αγώνων Έφιππης Τοξοβολίας ("κλικ" στα παραπάνω εικονίδια) εκπροσωπούμενοι από τον Αρχηγό της Ομάδος Δημήτριο Π. Χρήστου  (Αρπάλυκο), την Υπαρχηγό της Ομάδος Χαρά-Σαμπρίνα Πολυζοπούλου και τον Εφιπποτοξότη Γεώργιο Τροβά.

Δημήτριος Π. Χρήστου (Αρπάλυκος)
[Λαμβάνει μέρος στους Αγώνες "KHOW 2014" και "HUNOCHA 2014"]



Χαρά-Σαμπρίνα Πολυζοπούλου
[Λαμβάνει μέρος στους Αγώνες "GRUNWALD 2014" και "HUNOCHA 2014"]



Γεώργιος Τροβάς
[Λαμβάνει μέρος στους Αγώνες "GRUNWALD 2014", "KHOW 2014" και "HUNOCHA 2014"]


     Η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", μετέχουσα αγωνιστικών διοργανώσεων παγκοσμίου κύρους,  εκπροσωπεί διεθνώς την Ελλάδα στην Έφιππη Τοξοβολία και Παραδοσιακή Τοξοβολία θεωρώντας ότι η συμμετοχή των Μελών της σε παρόμοιες διοργανώσεις αποτελεί το εκπαιδευτικό "επιστέγασμα" των ικανοτήτων τους.