Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

H BΡΟΧΗ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


     Μπορεί η καταρρακτώδης βροχή που, συνεχώς, μας μούσκευε αλύπητα τις τρεις τελευταίες ημέρες να μετέτρεψε το στίβο μας σε λιμνοθάλασσα ακυρώνοντας τη Προπόνησή μας, όμως αυτό δε σήμαινε καθόλου ότι εμείς υπήρξαμε "ελεύθεροι υπηρεσίας"! Η αναγκαστική παραμονή μας σε εσωτερικούς χώρους βοήθησε τον Αρχηγό της Ομάδος μας να τελειώσει ακόμη μια εκκρεμότητα εκθέματος της μουσειακής συλλογής μας.


     Μία ωραία συλλογή διατομών ελασμάτων σπαθών ασκήσεως προερχόμενη από Ιταλική Αίθουσα Όπλων, επιτέλους, βρήκε την εκθετήρια βάση της από τμήμα φυσικού μπαμπού, χάρη στη καλλιτεχνική έμπνευση κι εκτέλεση του Αρπάλυκου.


     Η αναγκαστική παραμονή μακράν του στίβου, μας έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθούμε και με την συντήρηση ενός ακόμη ενδιαφέροντος εκθέματος της μουσειακής συλλογής μας το οποίο αποκτήσαμε παλιότερα, από Οίκο δημοπρασιών της Κρακοβίας.


     Ένα υπέροχο κράνος Πολωνού "φτερωτού" Ουσάρου του XVIII αι. σε πολύ καλή κατάσταση, ξαναβρήκε ένα μεγάλο μέρος της παλιάς του λαμπρότητος ώστε να ξανασταθεί περήφανο για το παρελθόν του ανάμεσα στα υπόλοιπα εκθέματα του Μουσείου της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ".






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.