Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ 
ΕΦΙΠΠΗΣ ΣΠΑΘΑΣΚΙΑΣ


     Με το γνωστό της χαμόγελο (που κάνει τους εχθρούς να ανησυχούν) και τις λαμπρές ικανότητές της, προπονύθηκε σήμερα προετοιμαζόμενη για την αυριανή επίδειξη Έφιππης Σπαθασκίας, η Υπαρχηγός και Εκπαιδεύτρια της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Χαρά Πολυζοπούλου.


     Για την αυριανή επίδειξη, η οποία θα "κλείσει" το προγραμματισμένο εισαγωγικό μάθημα Σπάθης που θα προσφέρει δωρεάν σε όλους τους ενδιαφερομένους (Μέλη και μη) ο Ιδρυτής της Ομάδος Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης, η Χαρά Πολυζοπούλου, σήμερα, κάλπασε, υπερεπήδησε "ιππάριο" ("cavalletto") και σπάθισε με εξαιρετική άνεση και επιτυχία επί δύο διαφορετικών Ίππων, χωρίς σέλλα, χωρίς αναβολείς, χωρίς στομίδα, χωρίς ηνίες και με Σπάθη βάρους 2,5 φορές μιας κανονικής!  


     Σημαντικό, επίσης και το ότι ο "στόχος" δεν ήταν συνηθισμένο ανδρείκελο με τη γνωστή μεγάλη επιφάνειά του αλλά ένα μικρό κλαράκι (!) αρκετά μικρότερο από το μήκος της Σπάθης κάτι το οποίο η έφιππη Σπαθίστρια κλήθηκε να κόψει "χειρουργικά" χωρίς να ρίξει την αλουμινένια βάση στηρίξεώς του η οποία κυριολεκτικώς ήταν "στον αέρα" στηριζόμενη σε μια μικρή πυραμίδα λίθων.


     Οι καλπαστικοί σπαθισμοί της Χαράς Πολυζοπούλου ήσαν ακριβείς και με μια κορυφαία δυσκολία: η έφιππη Σπαθίστρια εξετέλεσε και αντίθετους καλπαστικούς σπαθισμούς χρησιμοποιώντας δεξί χέρι κατά στόχου ευρισκόμενου αριστερά του Ίππου, κίνηση πάρα πολύ απαιτητική ώστε να μη τραυματισθεί στο κεφάλι ο Ίππος (!!) και, μάλιστα αυτό με την ταυτόχρονη υπερπήδηση εμποδίου (!!!).


    Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" η Εκπαίδευση είναι γρήγορη, χαλαρή, ευχάριστη και, κυρίως, αποτελεσματική, με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων! Ομολογουμένως, δε θα θέλαμε τίποτε περισσότερο για τη Σχολή της Ελληνικής Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας η οποία (2012) χαρακτηρίσθηκε ως η καλύτερα οργανωμένη παγκοσμίως!


     Παραλλήλως, στο νέο μας Κτήμα, στη νέα Κοιλάδα μας τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά για όλους τους μαθητές μας οι οποίοι αύριο θα παρακολουθήσουν μια μεγάλη "πύλη" που θα ανοίξει μπροστά τους ο Ιδρυτής της Ομάδος μας για να τους αποκαλύψει τον υπέροχο "κόσμο" της Έφιππης Σπαθασκίας!


     Αύριο, στις 14:00 μ.μ. σας περιμένουμε όλους στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" με ελεύθερη είσοδο για κάθε ενδιαφερόμενο προκειμένου να παρακολουθήσετε το εισαγωγικό μάθημα Σπάθης από τον Ιδρυτή της Ομάδος μας και συγγραφέα των δύο Εκπαιδευτικών Εγχειριδίων της Σχολής μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.