Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ
29ης NOEMΒΡΙΟΥ 2014


     Με τις ατομικές Προπονήσεις των Εκπαιδευτών, νωρίς το πρωί, ξεκίνησε και αυτή η εβδομαδιαία τακτική προπονητική ημερίδα που άρχισε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα, στο Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ". τη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". Συνεχίστηκε με μαθήματα και Προπονήσεις Ιππικής και Έφιππης Τοξοβολίας μαθητών και ολοκληρώθηκε με την ομαδική τακτική Προπόνηση στη παραδοσιακή Τοξοβολία.


     Το πρώτο πράγμα που δείχνουν οι Προπονήσεις μας είναι τη σταθερή πρόοδο των Προπονουμένων και τις άριστες, πλέον, επιδόσεις, των Εκπαιδευτών μας.


     Ο Αρπάλυκος, επί παραδείγματι, αναδεικνύεται πλέον όχι μόνον σε έναν άριστο Εφιπποτοξότη αλλά και σε έναν εξίσου άριστο έφιππο Σπαθιστή από το έλασμα του οποίου δε ξεφεύγει κανένας στόχος. 


     Και όταν λέμε ότι δεν ξεφεύγει κανένας στόχος δεν εννοούμε απλώς σε καλπασμό, αλλά και σε ταυτόχρονη υπερπήδηση εμποδίου χωρίς σέλλα (!) αλλά και με αντίθετο σπαθισμό (!!) όπως φαίνεται στη παραπάνω φωτογραφία!


     Εμφανέστατη και η πρόοδος της Χαράς η οποία σήμερα πέτυχε αρκετά καλές επιδόσεις σε καταρρίψεις ιπτάμενων στόχων και σε καλπασμό! Αυτή είναι η κορυφαία μορφή Παραδοσιακής Τοξοβολίας στην οποία μόνον οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ασκούνται και καταφέρνουν. 


     Πράγματι εντυπωσιακές οι συνεχείς σημερινές καταρρίψεις των ιπτάμενων στόχων της Χαράς, έκαναν συχνά τον Αρπάλυκο να χαμογελάσει από ικανοποίηση. Διότι, σ΄ αυτή την Ομάδα, η επιτυχίες του άλλου είναι η χαρά η δική μας!


     Σε πλήρη δραστηριότητα το Ιππευτήριο και σήμερα, με παλαιά και νέα Μέλη!


     Σήμερα χαιρετίσαμε και μία νέα μαθήτρια, τη μικρή Νεφέλη η οποία ανταποκρίθηκε με αξιοσημείωτη ευκολία αλλά και πειθαρχία σε όλες τις ασκήσεις του εισαγωγικού της μαθήματος.


     Ακόμη ένας νέος μαθητής της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" μας έδωσε χαρά με παρουσία του, σήμερα, στη προπονητική ημερίδα μας, ο Κωνσταντίνος ο οποίος, υπό τη διδασκαλία της Χαράς και αυτός εξετέλεσε κατά τον καλύτερο τρόπο τις ασκήσεις του. 


     Μάλιστα, διευθύνοντας τον Ίππο του με έναν ρυτήρα (ουσιαστικώς, άνευ ηνιών) έδειξε τέτοιαν ακρίβεια διευθύνσεως ώστε ο Ίππος του έπαιξε και ...ποδόσφαιρο!


     Εξαιρετική και η Μαρίλη στην διέλευση "χ" με κλειστά μάτια (!) επάνω σε έναν χαλαρό και καλώς διευθυνόμενο Ίππο ο οποίος πολλές φορές πέρασε από το μέσο του "χ" κατά τρόπο καλύτερο ακόμη και εάν η Αμαζόνα είχε ανοιχτά τα μάτια της.


     Η πρώτη έκπληξη της ημέρας ήταν η ιδέα του Αρπάλυκου να εισαγάγει μιαν άσκηση "Doma Vaquera con Garrocha" και μάλιστα ...μετ' εμποδίου (!), κάτι που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε ό,τι αφορά στη προσθήκη του εμποδίου, ίσως για πρώτη φορά παγκοσμίως!


     Η λαμπρή εφευρετικότητα του Αρχηγού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" μας μετέφερε σήμερα στην ...Ιβηρική χερσόνησο και θαυμάσαμε τη διδασκαλία των "primeros passos" στη μαθήτρια Εριθέλγη η οποία μπορεί να μην ίππευε ένα καθαρόαιμο Ανδαλουσιανό Ίππο, όμως κατάφερε να τον διευθύνει σωστά κρατώντας σταθερά αλλά και ανάλαφρα τη "Garrocha" της αλλά και διερχόμενη εμποδίου! 

 

     Καταλαβαίνει κανείς ότι στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", πια, η Ιππική  βρίσκεται στο απόγειό της και η όλη εκπαιδευτική διαδικασία παράγει αίσθημα ασφαλείας, αρμονίας και ...κεφιού πέραν από κάθε όριο που θα μπορούσαμε να φαντασθούμε για τη σημερινή Ελλάδα αλλά και για πολλές χώρες. Η Ομάδα μας χαράζει δρόμους λαμπρούς και στην Ιππική και στην Έφιππη Τοξοβολία αλλά και στη Παραδοσιακή Τοξοβολία από Προπόνηση σε Προπόνηση!


     Και, βεβαίως μετά από το ιππικό κέφι ήρθε και η σειρά του τοξευτικού κεφιού, με τις προγραμματισμένες ασκήσεις της ημερίδος.


     Σήμερα ξαναθυμηθήκαμε ασκήσεις από το παρελθόν και κάναμε τις σχετικές επαναλήψεις. Έτσι επωφελήθηκαν και οι νέοι μαθητές μας να μάθουν κάποια από όσα αγνοούσαν. Κι αυτό το επαναλαμβάνουμε συχνά ώστε οι νέοι μαθητές μας να μην υστερούν σε τίποτε από τους παλιότερους.


     Ωραίες τοξεύσεις από υπτία θέση έδειξαν επί του στόχου την πρόοδο της Ομάδος!


     Και, το τελικό αποτέλεσμα ήταν αυτό που δείχνει η φωτογραφική "αποτύπωση", επιβεβαιώνοντας ότι το "μονοπάτι" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" το οποίο λαμβάνει υπ΄ όψη του το ομαδικό και όχι ατομικό όφελος, είναι απολύτως ορθό! Διότι, σ'  αυτή την Ομάδα η "Πολιτεία" του Πλάτωνος αναδεικνύεται εφικτή, παρά την ανοησία των ηλιθίων που την θεωρούν ως ..."ανέφικτη" επηρεαζόμενοι από την ίδια την ανεπάρκειά τους! 


     Με τη βοήθεια του Αρχηγού της Ομάδος, ο νέος μας μαθητής Κωνσταντίνος ο οποίος ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ασχοληθεί με την Τοξοβολία, κατάφερε κι αυτός να τοξεύσει αρκετά εύστοχα μαζύ με τους υπόλοιπους. 


     Συνδυαστικές ασκήσεις με έντονες αλληλεπιδράσεις "ανέβασαν" τους Συνασκουμένους που έλαβαν μέρος στη σημερινή Προπόνηση της οποίας το αποκορύφωμα ήταν η δεύτερη μεγάλη έκπληξη της ημέρας: η εφευρετικότητα και πάλι του Αρχηγού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ώστε να διευκολύνεται η ομαδική διδασκαλία και κατανόηση των βασικών βηματισμών του προγράμματος του Οργανισμού "KASSAI" τους οποίους εφαρμόζουμε. Με τη βοήθεια ενός σχοινιού που το κρατούν όλοι οι εκπαιδευόμενοι, απλώς ακολουθούν τον Εκπαιδευτή και μετά από μερικές επαναλήψεις οι σύνθετοι αυτοί βηματισμοί γίνονται κτήμα όλων των εκπαιδευομένων χωρίς ιδιαίτερο κόπο! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι Έλληνες είμαστε σε θέση να επινοήσουμε και να βελτιώσουμε με εφευρετικότητα ...Οδυσσέως τα πάντα!  


     Aλλά και από τη Κυπριακή Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ακούμε καλά νέα, όπως μας ενημερώνει στο τελευταίο μήνυμά της η μικρή Αρχηγός της Αναστασία  Φ. Φωτίου:


     “…Σας ενημερώνω για την χθεσινή μας προπόνηση παραδοσιακής τοξοβολίας όπου θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω ως μια από της καλύτερες μας μέχρι τώρα! Η βελτίωση των μαθητών όχι μόνο κατά την διάρκεια της βολής άλλα σε όλη την προπόνηση είναι εμφανές. Ήδη κάποια παιδιά άρχισαν και ξεχωρίζουν και να επηρεάζουν θετικά και τους υπόλοιπους. Η διεξαγωγή της προπόνησης είναι ομαλή χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Όλοι δείχνουν τον  καλύτερο τους εαυτό και έτσι το να βελτιώνονται είναι πιο εύκολο…”


     Η αναγκαιότητα παραγωγής Πολιτισμού έχει γίνει απολύτως κατανοητή από τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" και ευχόμαστε να γίνει, επιτέλους, κατανοητή και από τους ...υπολοίπους!


     Μπορεί οι Ίπποι μας να μην είναι ...Ανδαλουσιανοί, μπορεί να ζούμε και να εκπαιδευόμαστε σε μία χώρα με ανύπαρκτη Ιππική, όμως καταφέρνουμε κορυφαία ιππικά και εφιπποτοξοτικά επιτεύγματα, ίσως..., διότι είμαστε, απλώς, Έλληνες! ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΜΕΝ και, δη, "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" !!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.