Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ
1ης NOEMΒΡΙΟΥ 2014


     Η αλήθεια είναι ότι, αυτή τη φορά, το να εντοπίσουμε σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο το πλέον κατάλληλο σημείο για την ορθή εκτέλεση των ασκήσεων που μας έδωσαν οι Δάσκαλοί μας, μας έβαλε στο πειρασμό να αναρωτηθούμε αν η πραγματική άσκηση ήταν ο εντοπισμός του σημείου κι όχι το περιεχόμενο της Προπονήσεως...


     Πράγματι, ο Αρχηγός της Ομάδος με τους βοηθούς του έφθασε μέχρι τη κορυφογραμμή της Πεντέλης αναζητώντας το περιβόητο κατάλληλο σημείο ώσπου απεφάσισε ότι και το κλεινόν άστυ θα μπορούσε να το διαθέτει. Και είχε δίκιο...


     Όμως, μιλώντας για "άστυ" δεν εννούσαμε, ασφαλώς, ούτε την οδό Ακαδημίας, ούτε τη Πλατεία Κλαυθμώνος όπου, για ευνόητους λόγους, η Τοξοβολία δεν ...ενδείκνυται!


     Έτσι, αφού το περιεχόμενο της συγκεκριμένης Περοπονήσεως δε θα μπορούσε να διεξαχθεί στη Κοιλάδα μας, ο Αρχηγός αξιοποίησε την εργασιακή αργία του της 28ης Οκτωβρίου για να ανακαλύψει το πολυπόθητο σημείο και τα κατάφερε!


     Τριγυρνώντας στα πιο απίθανα σημεία κι ανεβοκατεβαίνοντας βράχια επί ένα εξάωρο, τελικώς, "γερακίσια" είδε από ψηλά εκείνο που έψαχνε και με μία ..."βουτιά" ξανακατέβηκε για να βεβαιωθεί.


     Ο "στόχος" τον περίμενε ιδανικός, μέσα σε ένα τοπίο κατάφυτο, ήρεμο και ενεργειακό, ένας χώρος γεμάτος σημάδια προϊστορικών λαξευτών οικητηρίων χώρων, σε κάποιους από τους οποίους δέσποζε ακόμη ο βωμός! 


     Ένα μοναδικό σημείο που νομίζεις ότι ποτέ δε το συναντήσεις μέσα σ' ένα κατεστραμμένο αστικό τοπίο που σάρωσε με το τσιμέντο του όχι μόνον την Ιστορία αλλά και το οξυγόνο των ξενόψυχων κατοίκων του.


     Αυτή η Προπόνηση ήταν, πραγματικά, περιπετειώδης ως προς την προετοιμασία της, αλλά μοναδική ως προς το περιεχόμενό της και την τοξευτική ωφέλεια σε όσους έλαβαν μέρος.


     Κάτω από τους οξειδωμένους πελώριους βράχους, μία θετική αύρα που ευνόησε την αυτοσυγκέντρωση, βοήθησε όλους μας (όπως και τον Αρχηγό τη μέρα που πρωτοανακάλυψε  το σημείο) να τοξεύσουμε και να χαλαρώσουμε μέσα στην απόλυτη σιωπή του τοπίου.


     Και η πυκνή καταπράσινη βλάστηση, μας οξυγόνωσε για να μπορούμε να αναπληρώσουμε ό,τι μας λείπει μέσα στην πολυάνθρωπη πρωτεύουσα...  


     Λίγα μέτρα πιο πέρα από το σημείο της Προπονήσεώς μας, έξι μαρμάρινοι χορηγικοί θώκοι, ξεριζωμένοι από το παρακείμενο αρχαίο θέατρο του Διονύσου από την περίοδο του συμμοριτοπολέμου (χρησιμοποιήθηκαν ως ...οδοφράγματα στη Λ. Αμαλίας), παραμένουν εγκαταλελειμμένοι στο Ζάππειο αντί να έχουν επανατοποθετηθεί εδώ και δεκαετίες στη θέση τους από ένα άθλιο "κράτος" που περιφρονεί τον Πολιτισμό και την εθνική Ιστορία των Ελλήνων!
  

     Ίσως γι αυτό, δίπλα τους, ο μικρός τοξοθραύστης σπάει το Τόξο του από αηδία για τους νεο-γραικύλους που ενώ κόπτονται για τα μάρμαρα του Παρθενώνος που εκτίθενται στο Βρεταννικό Μουσείο προετοιμάζουν 4.000 σουβλατζίδικα να "πλαισιώσουν" το Μνημείο της Αμφιπόλεως ενώ, με διάταγμα της Μελίνας Μερκούρη υποχρεώνουν τους Έλληνες να πληρώνουμε ...εισιτήριο εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους για να δούμε τα Έργα των Προγόνων μας!


     Και "παραδίπλα", σε απόσταση "αναπνοής" σ' ένα στενό παρτέρι, ένα σπουδαίο ψηφιδωτό αφήνεται στη καταστροφή του χρόνου αφού το περιβάλλον του δεν ενδείκνυται για την "ίδρυση" σουβλατζίδικων και ...καντινών!


     Σ'  αυτό τον τόπο ελάχιστοι Έλληνες δημιουργούμε, ενώ οι πλείστοι γραικύλοι πυρπολούν! Δίπλα στ'  αποκαίδια μιας Κοινωνίας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" νοιώθουμε περήφανοι να είμαστε εργάτες ενός ανατέλλοντος Πολιτισμού στη κάστα των ελαχίστων! 


     Η σημερινή μας Προπόνηση πραγματοποιήθηκε σε ένα λεκανοπέδιο μποτιλιαρισμένο με δύο μεγάλα συλαλλητήρια και κλειστούς σταθμούς του μετρό! Παρά ταύτα κάποιοι καταφέραμε να κινηθούμε προς το προπονητικό χώρο μαζύ με τα Τόξα μας! 


     Η Προπόνηση  ξεκίνησε με ένα ομαδικό τρέξιμο αφού όλο το σημερινό πρόγραμμα ήταν βασισμένο σε ένα πλαίσιο κινητικού συγχρονισμού κατά την τόξευση σε μακρές αποστάσεις.


     Οι συνδυαστικές ασκήσεις επεξηγήθησαν και αμέσως άρχισε το πρόγραμμα. Η θαυμάσια περιρρέουσα ατμόσφαιρα στον ενεργειακό τόπο που επιλέξαμε να ασκηθούμε, από την πρώτη στιγμή ομογενοποίησε τους Αρχαρίους και τους Προχωρημένους που σήμερα συνασκήθησαν.


     Ξαφνιαστική η σημερινή εμπειρία για όλους και σε βάθος η κατανόηση της σχέσεως συντονισμού και τοξεύσεως. Τα συμπεράσματα όλων ήσαν σημαντικά.


     Ο αρωματικός στύραξ που συνόδευσε τις τοξεύσεις μας έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σε πολλά και μάλλον θα το καθιερώσουμε στις προσεχείς προπονήσεις μας.


     Οι μετατοπίσεις, τα ανεβοκατεβάσματα, της Ομάδος επί των κερκίδων απολύτως συντονισμένα κατά ένα μεγάλο μέρος αν και η άσκηση επιχειρήθηκε για πρώτη φορά, κάτι που δείχνει το υψηλό επίπεδο συγχρωτισμού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Αρκετές επαναλήψεις και με τον ίδιο συντονισμό Αρχαρίων και Προχωρημένων "σφράγισαν" ένα ικανοποιητικότατο προπονητικό αποτέλεσμα που υποβοηθήθηκε με την "αύρα" του τοπίου.


     Όμως, το σημερινό πρόγραμμα εκτός των κινητικών τοξεύσεων περιείχε και τους βηματισμούς της πρώτης εξετάσεως του Οργανισμού από τον οποίο έλκουμε την "καταγωγή".


     Ο Αρχηγός της Ομάδος δίδαξε με σαφήνεια και παραστατικότητα τους βηματισμούς και παρά το ότι οι περισσότεροι τους αγνοούσαν, η Ομάδα έδειξε ότι τους κατενόησε αμέσως εκτελώντας τους με ακρίβεια.


     Για μας, αυτοί οι βηματισμοί οι οποίοι ανάγουν τη σημασία τους στοπ συντονισμό των δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων είναι τόσο σημαντικοί όσο κι η ίδια η Τοξοβολία!


     Το πρόγραμμά μας ολοκληρώθηκε με τοξεύσεις επί βρεαχέων βεληνεκών υπό την διδασκαλία του Αρχηγού της Ομάδος.


     Σήμερα ήταν μια από τις ωραιότερες Προπονήσεις όχι διότι η Ομάδα βρίσκεται σε ένα "απόγαιο" συντονισμού αλλά , κυρίως, διότι εργασθήκαμε σε έναν ιδιαιτέρως ενεργειακό τόπο κατακλυσμένο από την "αύρα" των προϊστορικών Προγόνων μας.


     Είθε, πάντοτε να φεύγουμε από τον προπονητικό χώρο τόσο ωφελημένοι όσοι και όλβιοι όσο σήμερα! 


LAST TRAINING SESSION OF “GREEK CENTAURS”.

     On November 1st 2014, “Greek Centaurs” had the opportunity to be trained in the middle of Athens, on a very historical field of our ancient city.  Choosing this area instead our Valley, we followed the aspect of our Master Kassai Lajos to “stay” as near as possible to the spirits of our Ancestors. Really, this training session was amazing to all of us! The Greek Horseback Archery team “Greek Centaurs” finds its way to feel and honor the past in the modern decadence! Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.