Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

  "ΑΣΚΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ!"



     Με την προτροπή "Ασκήσου στην Ύπαιθρο" γνωστό δημοσιογραφικό portal αναλύει τα πλεονεκτήματα της αθλητικής ασκήσεως σε φυσικό, υπαίθριο, περιβάλλον εν συγκρίσει με την άθληση σε κλειστό χώρο (Γυμναστήριο, αίθουσες κλπ).



      Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" από την ίδρυσή της (2006) προγραμμάτισε όλες τις δραστηριότητές της σε φυσικούς, υπαίθριους, χώρους. 


      Επιλέγοντας πολύ προσεκτικά τους χώρους των Προπονήσεών μας, όπως ακριβώς και το ασκησιολόγιό μας, σύντομα διαπιστώναμε την συνεχή βελτίωση της σωματικής καταστάσεως των Μελών μας και αυτός ήταν ένας παράγων ώστε διαρκώς να αναζητούμε, δυνατά ενεργειακούς, φυσικούς χώρους προκειμένου να είναι εξασφαλισμένα τα ευεργετικά αποτελέσματα στα Μέλη μας.


     Έτσι, σήμερα, φθάσαμε σε σημείο να βλέπουμε στις Προπονήσεις μας αθλητικούς σωματότυπους και υψηλές αντοχές, ενώ όσοι, καλοδεχούμενα, εντάσσονται στην Ομάδα μας "μεταφέροντας" τον σωματότυπο του ανθρώπου του γραφείου και της καθιστικής ζωής, "παίρνουν το δρόμο τους" ώστε σύντομα και αυτοί να "φυσικοποιηθούν".


     Το ιδιαίτερο είδος της εφιπποτοξοτικής δραστηριότητός μας υποβάλλει τον ανθρώπινο οργανισμό σε μία βαθμιαία αλλά σταθερή βελτίωση, χωρίς να προκαλεί τη δυσαρέσκεια της αθλητικής ρουτίνας.


     Και η ποικιλία των εδαφών επάνω στα οποία μπορεί να ασκηθεί με επιτυχία η δραστηριότητά μας βοηθά τα Μέλη μας και να ολοκληρώσουν την πλήρη άσκησή τους αλλά και να χαίρονται, ταυτοχρόνως, αυτή την άσκηση σε φυσικούς χώρους, μακράν του "μαυσωλειακού" περιβάλλοντος ενός Γυμναστηρίου.


     Είμαστε πολύ ευτυχείς για το ότι οι ενστικτώδεις επιλογές μας συνάδουν με τις προτροπές των επιστημόνων να προτιμάμε τα φυσικά, υπαίθρια, περιβάλλοντα ως χώρους αθλήσεως, αντί των Γυμναστηρίων και άλλων κλειστών χώρων.


     Έτσι, ως μόνιμη εγκατάσταση επιλέγουμε πάντοτε την άριστη εκδοχή υπαίθριου, φυσικού, χώρου χωρίς ανθρώπινες παρεμβάσεις και χωρίς ίχνος σκουπιδιών ή καταλοίπων της περιφρονήσεως της Φύσεως από τον άνθρωπο.


     Παρά ταύτα και επειδή πολλές Προπονήσεις συνεπάγονται ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εδάφους, το επιτελείο της Ομάδος δεν φείδεται κόπου και αναλαμβάνει επιπλέον φόρτο εργασίας ώστε να αναζητούν και εγκαίρως να εντοπίζουν τον κατάλληλο υπαίθριο χώρο. 


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" εμμένουμε στις Αρχές της φυσικής Αθλήσεως ως μέρους της Παραδόσεως που επαληθεύει ολοένα και περισσότερο ο χρόνος. Και αισθανόμεθα όλβιοι για την, αρχήθεν, ορθή επιλογή "μονοπατιού"!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.