Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΙΑ


     Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, ο "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" Δημήτρης Αλεξίου, ζει στη Δανία και προπονείται με τη τοπική Ομάδα Παραδοσιακής Τοξοβολίας Nyborg-Slot-Buelaug η οποία εδρεύει σε ένα μαγευτικό νησάκι, την Odense.  Από αυτή τη βόρεια "γειτονιά" της Ευρώπης, ο Δημήτρης μας στέλνει μια "πρώτη" ανταπόκριση για τη Δανική Ομάδα με την οποία προπονείται και τις τελευταίες ενδιαφέρουσες ειδήσεις της, ευελπιστώντας να καταφέρει να οργανώσει σύντομα μια εκδήλωση συνασκήσεως στη Παραδοσιακή Τοξοβολία. Έτσι, ο Δημήτρης μας στέλνει χαιρετισμούς και μας ενημερώνει:


     Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, η ομάδα μας έλαβε μέρος σε διήμερο εκδηλώσεων μεσαιωνικού χαρακτήρα, το οποίο έλαβε χώρα στο Νούμποργκ της Δανίας στο Φούν. Ο σύλλογος μας εδρεύει σε αυτή την πόλη, η οποία προσφέρεται για τέτοιες δραστηριότητες καθώς έχει μεσαιωνική ιστορία και «χρώμα».


     Εδώ γίνονται οι Προπονήσεις, σε προπονητικό χώρο λίγο έξω από την πόλη. Οι φωτογραφίες από το φεστιβάλ είναι μέσα στην πόλη του Νούμποργκ.


     Η αναπαράσταση μάχης φέρει την ονομασία «kampdage» η οποία σημαίνει «μέρες αγώνων», υπονοώντας το εμπόλεμο παρελθόν με τους Σουηδούς.


     Στην αναπαράσταση ο ρόλος μας, ως Τοξοτών, ήταν η υποστήριξη του πεζικού.


     Εκτός από την αναπαράσταση, επίσης υπήρξε και διαγωνισμός Τοξοβολίας, κάτι το οποίο κάνουμε πάντοτε με πρώτη ευκαιρία όταν μαζευόμαστε αρκετοί Τοξότες.
  
     Αυτά τα ολίγα από την αδελφή Ομάδα της Δανίας. Θα επιδιώξουμε μελλοντική συνεργασία Προπονήσεων και κοινούς διαγωνισμούς και οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» θα ενημερωθούν επ΄ αυτών εγκαίρως.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:


Το "Μακρύ Τόξο" σας χαιρετά!

Δημήτριος Αλεξίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.