Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ ΤΗ "ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΚΙΝΗΣΗ"
ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ


     Ο τρόπος και ο χρόνος συντελούν στην Ιππική ώστε να επιτευχθεί το ασφαλές και αρμονικό αποτέλεσμα. Κι όποιος καταγίνεται με τον αχανή κι αβυθομέτρητο "ωκεανό" που λέγεται "Ιππική" θα πρέπει να κατέχει  και τον τρόπο αλλά και να μη φείδεται χρόνου προκειμένου να φθάσει στο προορισμό του!


     Το "ταξίδι" μέχρι το ασφαλές και αρμονικό αποτέλεσμα που αποπνέει η παραπάνω φωτογραφία ξεκίνησε, με πλήρη αδιαφορία προς τον παράγοντα "χρόνος" από την αφετηρία της "στρογγυλής κινήσεως", εκτός της οποίας τίποτε δεν μπορεί να επιτευχθεί στην Ιππική.


     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" όπου όλα τα μαθήματα και οι Προπονήσεις είναι πράξεις ιεροτελεστικές και όχι απλώς εκπαιδευτικές, ακολουθώντας τους κανόνες της "στρογγυλής κινήσεως" δεν παραλείπουμε σε κάθε ευκαιρία να συγχρωτίζουμε τους Ίππους μας με το ανθρώπινο "περιβάλλον" μέσα στο οποίο καλούνται να εργασθούν και φροντίζουμε να παρέχουμε κάθε δυνατότητα ώστε στην "έδρα" της αντιλήψεως των Ίππων μας να καταχωρίζονται όλα, ει δυνατόν, τα ..."id" των ανθρώπων που τους πλαισιώνουν και, γενικώς, η "αίσθηση" του Ανθρώπου να τους είναι προσφιλής.  


     Με την "στρογγυλή κίνηση", λοιπόν, προς τον συγχρωτισμό σε κάθε ευκαιρία... Και ας απορούν πολλοί όπως στη τελευταία μεγάλη και πολυάνθρωπη διοργάνωσή μας όταν, πριν ξεκινήσει, ζητήσαμε από όλους να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο της Κοιλάδος προκειμένου να περάσουν οι Ίπποι μας ανάμεσά τους και να αποδεχθούν την παρουσία τους, τις κινήσεις και τις οσμές τους... Ένα απαραίτητο "σκαλί" τελικής αρμονίας στη συμπεριφορά και την απόδοσή τους.


     Η σπουδή της Φύσεως και η κατανόησή της κάνει σοφό τον Άνθρωπο ώστε να μπορεί να μοιράζεται τη χαρά του με τον Ίππο ο οποίος δε σπουδάζει διότι είναι φορέας σοφίας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.