Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΠΠΙΚΗ 
ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑ


      Οι ψοφοδεείς ανόητοι επικαλούνται συχνά ένα ψευτοδίλημμα νομίζοντας ότι με αυτό θα σε «στριμώξουν» και θα παραβιάσουν τη διάπλατη θύρα της Φασιστικής σου ιδιοσυστασίας: «Είσαι υπέρ ή κατά της βίας;». Φίλτατε …βλαξ, όταν ο ουρανός σου εξαπολύει κεραυνό δε φροντίζει να σε …ρωτήσει προηγουμένως, απλώς στον εξαπολύει και αυτό είναι μία ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑ και η βία μέρος της Φύσεως! Όπως ακριβώς η Φύση σε … «φιλοδωρεί», θέλεις δε θέλεις, β ι α ί ω ς, με έναν καρκίνο ή ένα έμφραγμα, η βία  σ υ ν υ π ά ρ χ ε ι  με τη Φύση και τη ζωή και η ερώτηση περί «αποδοχής ή όχι» της βίας είναι επιεικώς βλακώδης!


     Αντιθέτως, στην περίπτωση της Ιππικής Τέχνης η βία είναι υπόθεση επιλογής και, μάλιστα, επιλογής του εχέφρονος(…) που λέγεται «Άνθρωπος». Στην Ιππική Τέχνη, όσοι επιθυμούμε το κάλλιστο αποτέλεσμα το πρώτο πράγμα που αρνούμεθα διαρρήδην είναι τη βία και επιθυμώντας να συνεργαστούμε αρμονικά με τον Ίππο επιλέγουμε την συναίνεσή του και όχι τον ...τρόμο του! Αυτό λέει η κοινή λογική, αυτό λέει και η Φυσική Ιππική τους κανόνες της οποίας ακολουθεί η Ομάδα των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ», αλλά αυτό, στην Ιππική Τέχνη είναι εφικτό μόνον εκεί όπου υπάρχει Αισθητική! Κι οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» την έχουμε!



     Κόβοντας τους πτερνιστήρες συνδεόμαστε περισσότερο με τον Ίππο! Καταργώντας το μαστίγιο το χέρι μας γίνεται πιο αποδεκτό κι έτσι, πιο αποτελεσματικό! Το ψωμί τρώγεται με το μέλι κι όχι με το ξύδι! Στην Ιππική Τέχνη το ψωμί μοιράζεται με τον Ίππο κι αυτό αποκλείει το ξύδι διότι το ξύδι δεν αρέσει καθόλου στο αγαπημένο μας τετράποδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.