Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ "ΔΙΣΑΚΙ" ΕΠΟΧΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"



     Εμπνεόμενος από το "δισάκι" των Ελλήνων Στρατιωτών της Αναγεννήσεως που παρουσιάσθηκε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκος παρουσιάζει τη δική του "πρόταση".


     Λαβαίνοντας υπ΄ όψη του την επικείμενη βιωματική εκπαιδευτική διημερίδα στον Αγ. Σωζόμενο της Κύπρου, ο Αρπάλυκος, θέλησε να δώσει μια "ιδέα" πρακτικού σακιδίου πλάτης που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" που θα λάβουν μέρος στο μεγάλο γεγονός.


     Χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά, όπως και στην εποχή που αναβιώνουμε, δηλαδή, δέρμα, ξύλο και σχοινί, ο Αρπάλυκος δημιούργησε ένα χειροποίητο "δισάκι" κατάλληλο για έφιππη χρήση, με την ίδια δομική και λειτουργική "λογική" όπως και τα παλιά εκείνα "δισάκια" των Ελλήνων Στρατιωτών της Αναγεννήσεως, αλλά και με την "υπογραφή" της αισθητικής του δημιουργού του.


     Με την συστηματικότητα που τον διακρίνει, ο Αρπάλυκος δοκίμασε το "δισάκι" του σε έφιππη χρήση και απεδείχθη ότι ενδείκνυται απολύτως, όπως ακριβώς και το αυθεντικό "δισάκι" εκείνης της εποχής. Η σύγχρονη έκφραση του παλιού στρατιωτικού σακιδίου των δρομάρηδων της Αναγεννήσεως δεν παραλαμβάνει μόνον αρκετά προσωπικά αντικείμενα αλλά με την έξυπνη σχεδίασή του μπορεί να υποδεχθεί και μία ολόκληρη ...κουβέρτα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.