Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ
4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014


      επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως" και αυτό αποδεικνύεται ολοένα και πιο σωστό παρακολουθώντας τα αποτελέσματα των τακτικών εβδομαδιαίων Προπονήσεων Παραδοσιακής Τοξοβολίας της Ομάδος μας.


     Μέσα σε ένα σωστά μελετημένο συνασκητικό πλαίσιο που τηρείται ευλαβικά από όλους όσο κι αν αυτό φαίνεται "κουραστικό" σε ένα "μεσογειακό" ή και ..."βαλκανικό" περιβάλλον, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αποδεικνύουν ότι η μεθοδικότητα και η εμμονή στη προγραμματική συνέπεια δεν είναι υπόθεση γεωγραφικού μήκους και πλάτους αλλά ζήτημα κατανοήσεως βασικών αρχών κοινωνικής ευρυθμίας.


     Υπό την αρχηγία Βολής του Αρπάλυκου και με τη βοήθεια του Αλέξανδρου ο οποίος διηύθηνε την Ενωμοτία Αρχαρίων και αυτή η Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας κύλησε αρμονικά με τους Συνασκουμένους να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους.


     Ευρηματικές διατάξεις ώστε να μπορέσει  ο ήδη μεγάλος φυσικός χώρος να μας ...χωρέσει, ωραίοι ρυθμοί, μεγάλες αποστάσεις, ωραίες συγκεντρώσεις βελών και αποτελέσματα, δείχνουν ότι η υπακοή στις οδηγίες επαϊόντων είναι η καλύτερη "πυξίδα" στις Πολεμικές Τέχνες και, δη, στις Έφιππες που αποτελούν την κορωνίδα τους. 


     Θερμά συγχαρητήρια και στον Αλέξανδρο ο οποίος με επιμονή και μεθοδικότητα "προχώρησε" την Ενωμοτία των Αρχαρίων που του εμπιστεύθηκε ο Αρπάλυκος αποδεικνύοντας ότι δεν είναι απλώς ένας πολύ καλός Τοξότης αλλά κι ένας καλός Εκπαιδευτής.


     Με τάξη, σιωπηρή συνεννόηση και αρμονία, στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" η Παραδοσιακή Τοξοβολία ανελίσσεται σε μία πνευματική τελετουργία για την οποία είμαστε ευγνώμονες στους μακρυνούς Δασκάλους μας!


     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", όμως, όχι μόνον η Παραδοσιακή Τοξοβολία αλλά και η Ιππική ως κύριο συνθετικό της Έφιππης Τοξοβολίας αναπτύσσεται καθημερινώς και με το ίδιο μελετημένο συνασκητικό πλαίσιο με μαθητές εξαιρετικού χαρακτήρος και υψηλών ικανοτήτων.


     Και στα δύο Ιππευτήρια των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" οι μαθητές του Αρπάλυκου και της Χαράς εξελίσσονται από μάθημα σε μάθημα σε εξαιρετιούς Ιππείς κι Εφιπποτοξότες. 


     Με τη σωστή διδασκαλία του Γεωργίου και τη σωστή ρυταγώγηση της υποψήφιας Εφιπποτοξότριας Κατερίνας, σήμερα η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κατάφερε να σπάσει ακόμη ένα "ρεκόρ" της αποδεικνύοντας ότι ακόμη κι ένα βρέφος δυόμισι χρόνων μπορεί να αρχίσει να μαθαίνει να ιππεύει και να τοξεύει πάνω από τη ράχη ενός Ίππου. 


     Η μικρή Ελεάννα, κόρη του Αλεξάνδρου μας, σήμερα, απέδειξε ότι ένα βρέφος μπορεί να εξελιχθεί στο καλύτερο μαθητή μιας κορυφαίας Πολεμικής Τέχνης μικραίνοντας κατά πολύ τον μέσο όρο ηλικίας των Μελών της Ομάδος μας η οποία, πλέον, μπορεί να θεωρηθεί μια υπέροχη νεανική παρέα με Ήθος και κοινά Ιδανικά, φωτεινή εξαίρεση στο ζόφο του "κανόνος" που περιρρέει. 


     Συγχαρητήρια στους δύο Γονείς και Μέλη της Ομάδος μας, Αλέξανδρο και Μαρία, στον Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη Γεώργιο και στην υποψήφια Εφιπποτοξότρια Κατερίνα κι ένα μεγάλο-μεγάλο καρότο στο εξαίρετο αλογάκι-Δάσκαλο που μας κάνει υπερήφανους για τη συνεργασιμότητά του!


     Και από την Κύπρο έχουμε πολύ καλές ειδήσεις. 


     Μετά από προσωπική παράσταση και ενέργειες του Πατέρα της Αρχηγού της Κυπριακής Σχολής μας στο τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο που διοικεί την περιοχή του Αγ. Σωζομένου, ομοφώνως οι τοπικοί Άρχοντες, προς τους οποίους είμαστε ευγνώμονες, μας χορήγησαν την έγκριση χρήσεως του ιστορικού αυτού χώρου για την προγραμματισμένη βιωματική εκπαιδευτική διημερίδα μας από 30/1-1/2 2015. 


     Ήδη οι συμμετοχές για την εκδήλωση αυτή ξεπερνούν κάθε προσδοκία παρά το ότι ακόμη υπάρχει αρκετός καιρός μέχρι την πραγματοποίησή της και στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό συμμετοχών συντελεί το γεγονός ότι μια μοναδικής ποιότητος εκδήλωση θα διεξαχθεί σε έναν μοναδικού μεγαλείου χώρο.


     Ωστόσο, η μικρή Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Κύπρου Αναστασία Φ. Φωτίου, η οποία θα έχει και το γενικό "πρόσταγμα" στη βιωματική εκπαιδευτική διημερίδα μας στον Αγ. Σωζόμενο, προπονείται συστηματικά ώστε να φανεί αντάξια των απαιτήσεων του ρόλου της! 


     Και απ΄ ό,τι, με πολλή χαρά, βλέπουμε στη προπονητική της δραστηριότητα πολύ σύντομα θα διεκδικεί θέση στο διεθνές εφιπποτοξοτικό "στερέωμα"!



     Tέλος, ο Ιφικράτης μας, ο οποίος έχει αποφοιτήσει από το Α΄ Δίμηνο Σχολείο Ιππικής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", ξεκίνησε στη περιοχή που διαμένει (εκτός Αθηνών) να προπονείται σε κοντινό του Ιππικό Όμιλο,  ώστε να προετοιμαστεί κι αυτός για την κάθοδο στον Αγ. Σωζόμενο. 



     Εκείνο, όμως, που επαλήθευσε η πρωτοβουλία του Ιφικράτους είναι η αποτελεσματικότητα της Εκπαιδεύσεώς μας όταν επεχείρησε να εξοικειώσει από τη πρώτη στιγμή έναν τυχαίο Ίππο με το Τόξο και την Τοξοβολία και, βεβαίως, τα κατάφερε εφαρμόζοντας τα όσα έχει μάθει στη Σχολή μας.



     Αυτό που κατάφερε ο Ιφικράτης είναι το ζητούμενο αποτέλεσμα από τη διδασκαλία της Σχολής μας και γι αυτό συγχαίρουμε τον Ιφικράτη ο οποίος απέδειξε ότι επαξίως απεφοίτησε από ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό Σχολείο, όπως αυτό των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".



     Όμως οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» βρίσκονται …παντού και ο Δημήτρης μας βρίσκεται στη μακρυνή Δανία όπου προπονείται συστηματικά με την Ομάδα Παραδοσιακής Τοξοβολίας «Nyborg Slot Buelaug» με την οποία μας έχει διασυνδέσει ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε και να ανταλλάσσουμε πληροφορίες.


     Ο Δημήτρης μας, ήταν πριν λίγο καιρό στην Αθήνα και φρόντισε να προπονηθεί μαζύ μας, όμως η μόνιμη παραμονή του στη Δανία είναι ωραίο που του προσφέρει και τις εμπειρίες μιας Δανικής Ομάδος του επιπέδου της  «NyborgSlot Buelaug»



     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.