Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ
11ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014


     Αυτοπειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση, δυναμισμός, κοινό πνεύμα, άριστο αποτέλεσμα ήταν τα ζητούμενα από μια ακόμη Προπόνηση, μιας Σχολής η οποία με σοβαρότητα προετοιμάζει τα Μέλη της να αγωνίζονται όχι σε "αυλές" εσωτερικής ..."καταναλώσεως" αλλά πλάι σε παγκόσμιους Πρωταθλητές στους διεθνείς Αγώνες της κορυφαίας Πολεμικής Τέχνης, της Έφιππης Τοξοβολίας.


     Με αυστηρή τήρηση του προθερμαντικού προγράμματος, όπως ακριβώς και στον Οργανισμό από τον οποίο έλκει την "καταγωγή" της η Σχολή των "΅ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", άρχισε και η τελευταία προπόνησή μας.  


     Η Υπαρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" με σαφήνεια και tempo βοήθησε τους Συνασκουμένους να "βρουν τον εαυτό τους" από την πρώτη στιγμή, προετοιμάζοντάς τους επί μισή περίπου ώρα πριν αναλάβουν τα Τόξα τους και τοξεύσουν το πρώτο βέλος τους.


     Ουδεμία "έκπτωση" από το προβλεπόμενο προθερμαντικό πρόγραμμα και όλοι οι Συνασκούμενοι έφθασαν εξ αρχής στο σημείο να προετοιμάσουν τις μυϊκές ομάδες τους σωστά, ώστε εν συνεχεία να καταφέρουν με μυοσκελετική ασφάλεια να διεκπεραιώσουν το κυρίως προπονητικό πρόγραμμα. 


     Άλλωστε, η ευρηματικότητα των Στελεχών της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" καταφέρνει πάντα το βέλτιστο αποτέλεσμα με ό,τι κι αν καταπιάνεται.


     Η Ενωμοτία των Προχωρημένων χωρισμένη στα δύο για λόγους καλύτερης θεάσεως του στόχου τόξευσε με μεγάλη επιτυχία σε μακρά βεληνεκή υπό την Αρχηγία Βολής του Αρπάλυκου.


     Η Ενωμοτία των Αρχαρίων υπό την Αρχηγία Βολής της Εριθέλγης έδωσε ικανοποιητικά δείγματα τοξεύσεων και, μάλιστα, ένα της Μέλος, ο Απόστολος, μετεκινήθη κατόπιν αξιολογήσεως του Αρχηγού της Ομάδος μας στην Ενωμοτία των Προχωρημένων.


     Μόνο πρόβλημα, όπως πάντα, η από τη πρώτη ..."ομοβροντία" βελών, θραύση του στόχου μας, όμως, τίποτε πιο ευχάριστο για όλους μας από αυτό!


     Ανάλογη και η επιτυχία των τοξεύσεων από τα μακρά βεληνεκή της Ενωμοτίας των Προχωρημένων!



     Ο μικρός ..."στρατός" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και αυτό το Σάββατο, 11η Οκτωβρίου 2014, στη Κοιλάδα της Ομάδος, χάρηκε ακόμη μία πρόοδο!


     Στο τέλος του προπονητικού προγράμματος, κουρασμένοι αλλά όλβιοι Συνασκούμενοι εξακολουθούσαν να παραμένουν στο Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ" μέχρι αργά το βράδυ, αναπολώντας ωραίες στιγμές.


     Εν τω μεταξύ και στα δύο Ιππευτήρια των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" τα μαθήματα Ιππασίας και οι Προπονήσεις Έφιππης Τοξοβολίας συνεχίζονται ασταμάτητα από τους δύο Εκπαιδευτές μας και τον Εκπαιδευτή μας υπό επίβλεψη. 


     Στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αλλά και στο εναλλακτικό Ιππευτήριο της Σχολής, όλοι εκπαιδεύονται με πρώτους τους ίδιους τους Εκπαιδευτές προκειμένου να μπορούν να εκπαιδεύουν.


     Και τα Στελέχη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" εξελίσσονται σε άριστους Εφιπποτοξότες  και Εκπαιδευτές με τη συνεχή προσωπική επίβλεψη και σχεδίαση της προόδου τους από τον Ιδρυτή της Ομάδος ο οποίος βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους απολαμβάνοντας το ήδη λαμπρό επίπεδο το οποίο κατέκτησαν με σκληρή και σοβαρή καθημερινή εργασία.


     Και η χαρά μας δυναμώνει ακόμη περισσότερο βλέποντας τους Εκπαιδευτές μας να αποτολμούν να "μυήσουν" στην Ιππική ακόμη και ηλικίες οι οποίες σχεδόν δεν έχουν ...απογαλακτίσει, με την αυτοπεποίθηση των ειδημόνων, πλέον, που προάγουν με σύνεση και συνέπεια μια κορυφαία Πολεμική Τέχνη σε ένα ανθρώπινο "περιβάλλον" αυτοσεβασμού και επι-Γνώσεως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.