Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

TIMH ΜΝΗΜΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ


     Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως, για τρίτη συνεχή χρονιά, της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΦΙΛΩΝ», η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κατέθεσε στέφανο προς Τιμή της Μνήμης των, ηρωϊκώς πεσόντων, Ελλήνων κατά την Μάχη των Πλαταιών στο εκεί αρχαίο Τείχος. 



     Εκ μέρους της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» τον στέφανο κατέθεσε ο Αρχηγός των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» ενώ ο Ιδρυτής της Ομάδος κληθείς να ομιλήσει προς τους παρισταμένους, λακωνικώς, δια μιας και μόνης φράσεως είπε ότι «Σήμερα, η σιωπή είναι ο καλύτερος έπαινος προς τους Ήρωες! Έρρωσθε και μάχεσθε!»


     Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΦΙΛΩΝ» και φέτος ετίμησε την Μάχη των Πλαταιών και τους Ήρωές της με ένα ποικίλο πρόγραμμα που περιελάμβανε αναπομπή Ύμνων, θεατρικό δρώμενο, και μία ορθοτομούσα αναπαράσταση του Παγκρατίου. 

     Ευτυχώς, εν προκειμένω δε ταλαιπωρηθήκαμε βλέποντας ανελληνίστους με χλαμύδες και …σαγιονάρες να επιδίδονται σε φιγούρες …”Brazilian Jiu-Jitsu” αποδίδοντάς το στον …Θησέα, αλλά χαρήκαμε μέλη του Αγήματος «ΛΕΩΝΙΔΑΣ» να έχουν υπ΄ όψη τους το «Το δε παίειν αλλήλους ορθοστάδην παγκρατιάζειν λέγομεν» (Λουκ. Αναχ. 68 και 3) και το «Οι δε ορθοστάδην κεκονιμένοι και αυτοί παίουσιν αλλήλους και προσπεσόντες λακτίζουσιν» (Λουκ. Ανάχαρσ. 3 και Ερμότ. 33) .


     Σε ένα θλιβερό σκηνικό απαξίας από το «κράτος» του Παπούλια του Σαμαρά και των λοιπών γραικύλων, η Μάχη των Πλαταιών παραμένει ιερή στη Μνήμη των Ελλήνων (όσων ελαχίστων απομένουμε). Σε έναν τόπο θυσίας και αίματος πλήρως περιφρονημένο από το κράτος των γραικύλων, εκεί όπου ακόμη και η πινακίδα του τοπωνυμίου κατέρρευσε εν μέσω σκουπιδιών, οι εμμένοντες Έλληνες τιμήσαμε τη Μνήμη των αισχυνομένων Προγόνων μας


     Και το μέγα δίδαγμα του Τείχους εξακολουθεί να λαμπρύνει και θα λαμπρύνει εσαεί τις Πλαταιές αλλά και τον Κόσμο ολόκληρο…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.