Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ …ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ


Κάποιοι το ταίριαξαν με ...χλαμύδα 
αλλά φθέγγονται επί της ...Τοξοθυρίδος!

     Το χαριτωμένο γκροπούσκολο που παρουσίασε στη γειτονική Τουρκία ενώπιον κοινού ένα «Παγκράτιο»- ...Brazilian ζίου ζίτσου με …σαγιονάρες και χλαμύδες και το οποίο, ο ίδιος ο εκπαιδευτής του (!) το κατηγόρησε ότι ασελγεί και υβρίζει την Ιστορία (!) έχει γνώμη και επί της …Tοξοθυρίδος!

     Η αναίδεια στη σύγχρονη κοινωνία συμβαδίζει απολύτως με την ανοησία και εκείνος που θα έπρεπε, προς συμφέρον του να σιωπά, αποθρασύνεται και υπογραμμίζει δημοσίως τη βλακεία του, προκαλώντας σε να τον κΩλαφίσεις διότι, ως φαίνεται, αυτό τον ικανοποιεί ιδιαιτέρως… Διαχρονική η αξία της γκλίτσας του τσομπάνη...

     Αυτοί λοιπόν οι διεθνείς ασελγοί της Ελληνικής Ιστορίας που εμφανίστηκαν με σαγιονάρες και χλαμύδες στη Biga της Τουρκίας, αυτοί οι οποίοι αναρτούν φωτογραφίες τους με ολυμπιακά τόξα και …παντούφλες (!!) υπερήφανοι για τη … «βαθύτατη» …σχέση τους με τη …Παραδοσιακή Τοξοβολία, απέκτησαν και γνώμη (ισότιμη, ξέρουμε τίνος…) για την …Τοξοθυρίδα και μάλιστα υπεισερχόμενοι και σε βαθυστόχαστες … «αναλύσεις» σύμφωνα με τις οποίες «Οι τοξοθυρίδες είχαν το κοίλο μέρος προς το εσωτερικό της οχύρωσης. Ο επιτιθέμενος stradiotti, σε απόσταση 30 – 50 μέτρων θα δοκίμαζε μια βολή προς το πολεμιστή της τοξοθυρίδας, σημαδεύοντας μια στενή σχισμή σε έναν επίπεδο τοίχο και όχι μια κοιλότητα». Δεν θα σχολιάσουμε ότι οι συγκεκριμένοι αστοιχείωτοι γράφουν "stradiotti" μη γνωρίζοντας πως γράφεται αυτός στον οποίο αναφέρονται... Οι δυστυχείς παντουφλοφ(λ)όροι, μέσα στη παραζάλη της αρρωστημένης επικριτικής διαθεσεώς τους, δε πρόσεξαν ούτε καν την φωτογραφία (!) της Προπονήσεώς μας η οποία δείχνει  ξακάθαρα, α υ τ ό  ακριβώς, δηλαδή, να τοξεύουμε δια της σχισμής στο εσωτερικό του χώρου  των αμυντόρων και ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ, αμφίδρομα. Η επικριτική τους παραζάλη δεν τους επέτρεψε να αντιληφθούν ότι η Τοξοθυρίδα δεν χρησιμοποιείται μόνον από έξω προς τα μέσα αλλά και ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ, αμφίδρομα, διότι, οι επιτιθέμενοι μπορεί κάποτε να καταλάβουν τον αμυνόμενο χώρο και να χρειασθεί, πλέον, να τον υπερασπισθούν από εξωτερικό εχθρό, οπότε θα τοξεύουν από μέσα (κοίλωμα) προς τα έξω! Εάν οι συγκεκριμένοι ανυπτόποδες διέθεταν ελάχιστη σκέψη θα απέφευγαν τη λούμπα, όμως... Όλα τούτα είναι γραμμένα και δημοσιευμένα και εάν οι γελωτοποιοί της Biga απλώς διάβαζαν θα απέφευγαν το ολίσθημα, όμως φαίνεται η ταραχή τους δεν τους αφήνει ούτε να διαβούν ορθάνοιχτες θύρες!

     αλληκάρια" (....  façon de parler, τώρα, μη το πάρετε και τοις μετρητοίς και χαλάσει η ...σαγιονάρα!) εμείς κάνουμε κάτι με πολύ μελέτη, πολύ κόπο αλλά και πολλή χαρά, κάτι το οποίο ήδη έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως με δύο βραβεία εκ των οποίων το ένα μας αναγνωρίζει ως τη καλύτερα οργανωμένη Ομάδα ΈφιππηςΤοξοβολίας παγκοσμίως! Όταν ανακαλύψετε ότι η σαγιονάρα δε συνάδει με τη χλαμύδα, επανέλθετε με τον κηδεμόνα σας για καφεδάκι! Κερνάμε!


ΥΓ:




    Με αφορμή τις βλακείες των πάντοτε ανοήτως κορυβαντιώντων περί …Τοξοθυρίδος (δηλαδή, επί παντός …επιστητού) θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε την άγνοιά τους με σχεδιάσματα του ειδικού ιστορικού σχεδιαστή Μatthew Ryan ώστε να δουν ότι οι Τοξοθυρίδες χρησιμοποιούνται και εσωτερικώς (από το κοίλο προς τα έξω) όπως και αντιστρόφως και από ΕΓΓΥΣ αποστάσεις και όχι …30-50 μέτρων όπως η άγνοιά τους θέλει! 

     Δύσκολο να είσαι ανυπόδητος και να οραματίζεσαι εαυτόν σχεδιαστή μόδας υποδήσεως! Αρκέσου καλέ μου στη σαγιονάρα η οποία σου αρμόζει!


ΥΓ: 26/9/2015
    α. Ποτέ δε θα μπορούσαμε να φαντασθούμε ότι η παρούσα ανάρτηση θα "έσπαγε", κυριολεκτικώς, τον δείκτη αναγνωσιμότητος του Ιστολογίου μας με 1768 αναγνώσεις σε δύο ημέρες! Το εξαιρετικώς ιδιάζον εφιπποτοξοτικό αντικείμενό μας, άλλωστε, δεν παρέχει προσδοκίες ευρέως ενδιαφέροντος προοριζόμενο δι ολιγίστους. Παρά ταύτα οι αριθμητικοί δείκτες των στατιστικών του φορέως μας αδιάψευστοι. 

     β. Στο ερώτημα του επιστολογράφου μας κ. Π. Ι. Σταμέλου "πόθεν ορμώμενοι οι επικριτές μας δημοσίευσαν το κείμενό τους" απαντούμε, απλώς, ότι δεν γνωρίζουμε, το έκαναν απρόκλητα και βεβαίως παρά πάσα λογική, διότι είναι αυτονόητο ότι η Τοξοθυρίδα έχει αμφίδρομη πολεμική σημασία. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου φίλτατε κύριε και πως να την "εξερευνήσεις"...; Βεβαίως, ήδη διαθέτουμε τις πρώτες ενδείξεις των κινήτρων των συγκεκριμένων "επικριτών" μας τα οποία φαίνεται ότι δεν είναι διόλου ιστορικά ή τοξευτικά αλλά πολύ πιο "γήινα", επιφυλασσόμεθα όμως για την επικείμενη τεκμηρίωσή τους και θα επανέλθουμε... Διότι, βλέπετε, το όποιο "απρόκλητο" έχει, πάντως, την ερμηνεία του!



YΓ: 28/9/2015

       Δυστυχώς δια τους Κορυβαντιώντες ηλιθίους τα μηνύματα που δεχόμαστε δεν μειώνονται και η πασι-χαρά εξακολουθεί επί εικοσιτετράωρα. Ας είναι καλά τα παιδία... Οι παρατηρήσεις των "τηλεθεατών" της απείρου κάλλους αναρτήσεώς τους μας έρχονται βροχηδόν, αλλά ο εφιπποτοξοτικός φόρτος μέγας ώστε να τους αφιερώσουμε περαιτέρω δείγματα. Και για την ολοκλήρωση της ευθυμίας μας, ένα μικρό θέσφατο επικού κρετινισμού από το "ξόμπλιασμα" της πενθερούλας η οποία φθονεί την νύμφη και μη έχουσα έρεισμα συγκρούσεως εφευρίσκει ...σεμεδάκια:

ΥΓ. προς του βλάκες που θα ισχυρισθούν ότι απαντώνται παράθυρα βολής με το κοίλο προς τον επιτιθέμενο (προς την εξωτερική μεριά της αμυντικής διάταξη), έχουμε να πούμε τα εξής:

οι διατάξεις αυτές δεν αφορούν τοξοθυρίδες, εμφανίζονται με την εξάπλωση της χρήσης πυροβόλων όπλων (πχ κανονιοθυρίδες, πολυβολεία)

     Nαι, καλώς καταλάβατε, για τους ασυναρτήτους, η Τοξοθυρίδα η οποία εκ καταβολής της και επί αιώνες, όσο προηγήθηκε η χρήση του Τόξου προ της ανακαλύψεως των πυροβόλων, διέθετε εσωτερικό (κοίλο) μέρος (όπως και εξωτερικό) απλώς, ...ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ και ανεκαλύφθη με την εμφάνιση των πυροβόλων όπλων! Οι ...πυροβολημένοι φαντασιώνονται ...πυροβολισμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.