Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!


     Είναι η Έφιππη Τοξοβολία μόνον για εξωτερικές καλπαστικές διαδρομές ή μπορεί η λογική της να εφαρμόζεται με ωφέλεια, παντού, στη καθημερινότητα του Εφιπποτοξότη; Η απάντηση είναι ασφαλώς ναι!

     Με την αίσθηση της δραστικότητος των ποδών του αναβάτη να συγκρατεί τον Ίππο και να ελέγχει την κίνησή του όταν, κάποτε, χρειάστηκα να κρυώσω το βραστό αυγό μου που βιαζόμουν να φάω, σκέφτηκα…

     Θεώρησα το αυγό ως … «Ίππο» και το κρύο νερό που έρεε κρουνηδόν από τη βρύση ως τον αναβάτη. Αφού άνοιξα τη βρύση τοποθέτησα το αυγό στο ρέον κρύο νερό και το άφησα ελεύθερο.

     Το διαχεόμενο νερό γύρω από το αυγό λειτουργούσε όπως τα πόδια του αναβάτη που συγκρατούν τον Ίππο, καθηλώνοντας το αυγό στο ίδιο επίκεντρο παρά τις κινήσεις του. Επίσης, η πρόσκρουση του νερού επιδρούσε ως εντολή κινήσεως προς το αυγό όπως και τα πόδια του αναβάτη στον Ίππο. Έτσι, το αυγό παρά τις, εν σημείω, κινήσεις του παρέμενε υπό την ροή του κρύου νερού και σε ελάχιστο χρόνο είχε κρυώσει.

     Μα καλά, θα μου πείτε, αυτό μπορεί να αποτελεί «ιππική» σκέψη, αλλά «εφιπποτοξοτική»; Μα δε σας είπα ότι οι ίδιες οι στροφές κατά 180 του αυγού λίγο απέχουν από την προσομοίωση της …Παρθίας;

     Δεν αποκλείω, ποσώς, τη «συνταγή» να την έχουν ανακαλύψει και άλλοι πριν από εμένα που την ανεκάλυψα εδώ και πολλά χρόνια… Πάντως την συνιστώ ανεπιφυλάκτως σε όποιον αρέσκεται στα βραστά αυγά αλλά βιάζεται και να τα απολαύσει!


     Καλή σας όρεξη (μετά από ένα καλό και γρήγορο καθάρισμα…)! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.