Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΥΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΙ «ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»


    Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» όπου αναπτύσσει τις δραστηριότητές της διαθέτει, ασφαλώς, «Κυτίο Α’ Βοηθειών». Ευτυχώς, στα 8 χρόνια της λειτουργίας της, το περιεχόμενο αυτού του Κυτίου ουδέποτε μας χρειάστηκε εκτός από ένα μικρό πολυγωνικό γυάλινο βαζάκι με μία κόκκινη αλοιφή: το “Tiger Balm”.


     Μία, πραγματικά, θαυματουργή αλοιφή που, προέρχεται από την Κίνα και ανακουφίζει αμέσως από «πιασίματα» τα οποία , κατά κανόνα, ταλαιπωρούν τους αρχαρίους μετά τα πρώτα δύο μαθήματά τους, όταν το μυϊκό σύστημά τους υφίσταται τη πρώτη εκγύμναση από την Ιππασία.


     Η αλοιφή αυτή περιέχει και κόκκινο πιπέρι, κάτι πολύ ευεργετικό για το μυϊκό αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά τη χρήση ώστε να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια και τη μύτη για τους ευνόητους λόγους.


     Ακόμη μία θαυματουργή αλοιφή που προέρχεται από την Κίνα και βρίσκεται πάντοτε στο Κυτίο μας είναι και η, λευκή, «Bach Ho Hoat Lac Cao”.


     Eξίσου δραστική με την προηγούμενη, δεν περιέχει πιπέρι και είναι κατάλληλη και για τα στόμια των μυκτήρων, σε περιπτώσεις κρυολογημάτων που απαιτούν διευκόλυνση της αναπνοής.


     Η αλοιφή αυτή κυκλοφορεί σε γυάλινο τετράγωνο βαζάκι, δυστυχώς όμως, χωρίς ενδείξεις σε Αγγλική γλώσσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.