Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΠΟΥΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΛΦΑΒΗΤΩΝ


     Το αλφάβητο αποτελεί το θεμέλιο κάθε γλώσσας και η πλήρης κατανόησή του είναι εκ των ουκ άνευ για τη σωστή χρήση της ίδιας της γλώσσας.


     Έτσι, η γνώση και κατανόηση όχι μόνον του τρέχοντος Ελληνικού αλφαβήτου αλλά όλων των Ελληνικών αλφαβήτων του παρελθόντος αποτελεί μία γνωστική υποχρέωση όλων των Ελλήνων και όχι μόνον των γλωσσολόγων και φιλολόγων μας.


     Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» ως μία Ομάδα Εφίππων Πολεμικών Τεχνών, κυρίως όμως, «εργαστήριο» Ελληνικών Παραδόσεων θεωρεί ότι τα Μέλη της θα πρέπει να μελετήσουν και να γνωρίσουν τα Ελληνικά αλφάβητα που συνέθεσαν και συνθέτουν τον Ελληνικό λόγο καθ΄ όλο το άνυσμα της μακραίωνος υπάρξεως του γένους των Ελλήνων.


     Ήδη, όπως ακριβώς ισχύει και σε ομότεχνες Ομάδες του εξωτερικού, οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» θα επιφορτισθούν ώστε  να δείξουν ότι διαθέτουν τη στοιχειώδη, έστω, γνώση, των Ελληνικών αλφαβήτων του παρελθόντος ως μέρος της προόδου τους ως Εφιπποτοξοτών.



     Σύντομα, λοιπόν, οι Συνασκούμενοι θα πρέπει να αρχίσουν να μελετούν τα, κατά περιοχή και χρονική περίοδο, Ελληνικά αλφάβητα ώστε να προετοιμάζονται για την εξέτασή τους σύμφωνα με όσα εγκαίρως τους γνωστοποιηθούν. Προς το παρόν, δια της αναρτήσεως αυτής, τους παρουσιάζουμε μερικούς ειδικούς πίνακες (ακόμη και συγκριτικούς προς ξένα αλφάβητα) προερχόμενους από το προσωπικό μελετητήριο του Έλληνος Βασιλέως Γεωργίου Α’, όταν σπούδαζε τη γλώσσα της Χώρας η οποία τον υπεδέχθη ως ανώτατο Άρχοντα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.