Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Ζ’ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
[6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014]


     Mε …σκανδαλώδη καλοκαιρία σε μία ευρύτερη βροχερή Αττική, οι Κένταυροι ξανασυναντηθήκαμε μετά τις θερινές διακοπές για να χαρούμε ακόμη μια ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας στη Κοιλάδα μας.


     Γνώριμοι παλιοί Συνασκούμενοι αλλά και νεοεγγραφέντες, ξαναβρεθήκαμε στη γραμμή βολής για περισσότερες από δύο ώρες που δε καταλάβαμε καν πως πέρασαν υπό τον γενικό συντονισμό του Αρχηγού της Ομάδος μας Αρπάλυκου.


     Η γνώριμη σφυρίχτρα του Αρχηγού των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» ξεκίνησε τη Προπόνηση με τη καθιερωμένη προθέρμανση η οποία, όμως, είναι εμπλουτισμένη με ακόμη περισσότερο μελετημένες ασκήσεις.


     Η Ομάδα έδειξε να παραμένει άριστα συντονισμένη παρά τις μεσολαβήσασες διακοπές και από τη πρώτη στιγμή τα Μέλη μας έδειξαν ότι, ασχέτως του τι μπορεί να μεσολαβήσει, διατηρούν μιαν άρρηκτη συνοχή που αποτελεί και την κινητήρια αλλά και τη νικητήρια δύναμη των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ».


     Κατά την εκτέλεση των αρχικών συντονιστικών τοξεύσεων οι «ομοβροντίες» των βελών στο στόχο έδειξαν αμέσως ένα προσδόκιμο άριστο αποτέλεσμα.


     Και η «εικόνα» των βελών επί του στόχου χαιρέτησε με το δικό της τρόπο το νέο ξεκίνημά μας.


     Κατά την άσκηση τοξεύσεως επί ιπταμένων στόχων τα αποτελέσματα ήσαν επιεικώς ΛΑΜΠΡΑ! και όχι μόνον για τα παλιότερα Μέλη αλλά και για τα νεώτερα.


     Η απόλυτη αυτοσυγκέντρωση, η σιωπή και η προσήλωση όλων κατά την ομαδική Προπόνηση είναι εγγύηση του ποθητού αποτελέσματος.


     Και οι καταρριφθέντες στόχοι στο έδαφος, ακόμη καρφωμένοι με το βέλος, υπήρξαν τα τεκμήρια ενός ομαδικού «κεφιού» που εξασφαλίζει το τέλειο προπονητικό αποτέλεσμα!


     Από σήμερα, οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» αρχίσαμε να τοξεύουμε επί του νέου, «ευφυούς» στόχου τον οποίο μας υπέδειξαν οι μακρινοί Δάσκαλοί μας, έναν στόχο του οποίου η χρήση ερεθίζει θετικά το ένστικτο και οξύνει τη στοχαστική αντίληψη. Την κατασκευή του νέου στόχου επί του οποίου τοξεύσαμε σήμερα ανέλαβε και κατάφερε, με κατασκευαστική επάρκεια, ο Αρχηγός της Ομάδος μας τον οποίο ευχαριστούμε!


     Στο τέλος ο Αρχηγός συνεκάλεσε Κύκλο και ανεκοίνωσε ενδιαφέροντα πράγματα για μελλοντικές δράσεις της Ομάδος.


     Στη βεράντα του Κτήματος μετά τη Προπόνηση συνεχίσαμε να χαιρόμαστε την όμορφη παρέα ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, αλληλοσεβασμό και με αγάπη αλλήλων .


     Και, βεβαίως, σ’ αυτή τη μεγάλη παρέα όχι μόνον οι άνθρωποι αλλά ακόμη και οι …σκύλοι εκδηλώνουν την αγάπη τους προς όλους. Ο Γεώργιος και η Χαρά κρατάνε πάντα φιλόξενο το χώρο για όλους και, ασφαλώς, πρωτίστως για τον Αρχηγό της Ομάδος!


     Μια ωραία εξέλιξη παίρνει στα χέρια του Αρχηγού και ο μαθητής του Σπυρίδων ο οποίος μετά τα τελευταία μαθήματά του δείχνει ότι σύντομα θα απολαύσει τα αγαπημένα του σπαθιά έφιππος!


     Η Ομάδα καλωσορίζει και τη νέα μαθήτρια του Αρχηγού, την αγαπημένη μας Άννα η οποία, ήδη, από τα πρώτα μαθήματά της έδειξε άριστη σχέση με τον Ίππο! Ακόμη ένα ποιοτικό παιδί κοντά μας και κοντά στα αλογάκια μιας παρέας με πολλή χαρά για το εφιπποτοξοτικό αντικείμενο με το οποίο, όπως λέει ο Αρπάλυκος, είμαστε όλοι ερωτευμένοι!


     Ο ίδιος ο Αρχηγός φροντίζει να εξοικειώνει τον Ίππο του με τα σπαθιά σε κάθε ευκαιρία! Προνοητικός, όπως πάντα, μόλις φτάσει ο μαθητής του, οπλομάχος Σπυρίδων, φροντίζουν να βάζουν στο «παιγνίδι» τους και τον Dorje Chang προορίζοντάς τον για το Ιππηλάσιο.


     Τίποτε πιο όμορφο να μεγαλώνεις ανάμεσα σε πλάσματα που αναπτύσσονται με Αξίες και Ιδανικά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.