Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ
27ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014


     Και σε αυτή τη Προπόνηση αρχίσαμε από εκεί απ΄ όπου είχαμε τερματίσει στη προηγούμενη, σήμερα όμως, υοξεύοντας από ελαφρώς μεγαλύτερη απόσταση κι επιτυγχάνοντας ακόμη καλύτερη συγκέντρωση βελών (επιτυχία). Ειλικρινώς λυπούμεθα διότι δε ...συνεμορφώθημεν προς τας υποδείξεις κάποιων ανοήτων οι οποίοι δηλώνουν "επαίοντες" επί παντός επιστητού αγνοούντες, πάντως, ότι η Τοξοθυρίδα ως τοπομαχικό σημείο είναι αμφίδρομης σημασίας (θέλει ...σοφία, βλέπετε...!) και ξανα-τοξεύσαμε ως αμυνόμενοι εκ του εσωτερικού (κοίλου) της Τοξοθυρίδος και όχι ως επιτιθέμενοι, εκ του εξωτερικού της. Άλλωστε, repetitio est mater studiorum.


     Θα το επαναλάβουμε, διότι οι φωστήρες της ...τρισηλίου θεότητος δυσκολεύονται για τα αυτονόητα, ότι, τοξεύοντας από το εσωτερικό της Τοξοθυρίδος είναι και ...αυτονόητο (!) αλλά και οι Τοξότες, στη περίπτωση αυτή, πλησίαζαν αρκετά κοντά ώστε να μπορούν να έχουν καλό έλεγχο βολής και τελικό αποτέλεσμα. Αυτό μαρτυρά και το παραπάνω σχεδίασμα του ειδικού ιστορικού σχεδιαστή Μatthew Ryan, όμως, εμείς ...δυσκολέψαμε ακόμη περισσότερο τους Συνασκουμένους μας απομακρύνοντας τη Γραμμή Βολής αρκετά από τη Τοξοθυρίδα-στόχο μας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί.


     Και το αποτέλεσμα, σήμερα, ήταν αυτό! Ένα αποτέλεσμα που δείχνει σαφή πρόοδο από τη μια Προπόνηση στην άλλη, όπως πρέπει πάντα να είναι η πρόοδος των Συνασκουμένων.



     Δυστυχώς το επίτευγμα δε θα μπορούσε να πιστωθεί στον γκουρού των ...Αμπελοκήπων, παρά τον διακαή πόθο του να δηλώσει "Δάσκαλος" με ...αμέτρητα "Νταν", όπως φαντασιώνονται οι αδίστακτοι ευφάνταστοι. 

     Ο ...γνωστός (καταχθόνιος...) γκουρού, τελευταία, είναι πολύ απασχολημένος με την αυτομουμιοποίησή του μέσω του 即身仏 και έχει αφήσει τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" να πορεύονται με τον "αυτόματο πιλότο" του άξιου Αρχηγού τους Αρπάλυκου και με τον ίδιο το γκουρού να υποκύπτει ολοένα και περισσότερο στη γοητεία του 即身仏, αλλά, ουδείς τέλειος, ούτε και οι λατρευτές του 真言宗.


     Έτσι, λοιπόν και σήμερα η εκ των έσω τόξευση δια της Τοξοθυρίδος έδειξε ότι οι μακρυνοί και καθόλου μουμιοποιημένοι Δάσκαλοί μας διατηρούν την εκπαίδευσή μας στο σωστό δρόμο!  


     Η σημερινή μας Προπόνηση υπήρξε ένας "σταθμός" για την οκτάχρονη λειτουργία της Ομάδος μας διότι, μετά από την καθοδήγηση των Δασκάλων μας η μέχρι τώρα ενιαία ασκούμενη Ομάδα ταξινομήθηκε σε Ενωμοτία Προχωρημένων και Ενωμοτία Αρχαρίων. Παρά δε την ταξινόμηση, τίποτε δεν έδειξε τον διαχωρισμό των Συνασκουμένων και όλα κύλησαν "ρολόι". Το πλέον,δε, σημαντικό υπήρξε ότι, ενώ σε όλο το λεκανοπέδιο έβρεχε και πολλά Μέλη μας απέφυγαν να έλθουν λόγω καιρικών φαινομένων, όσοι σπεύσαμε να παραστούμε χαρήκαμε μία από τις πλέον όμορφες φθινοπωρινές ατμόσφαιρες!

     Η, μεν, Ενωμοτία Προχωρημένων ασκήθηκε σε μακρυνές αποστάσεις με συντονιστή τον Αρπάλυκο.

     Ωραίες τοξεύσεις και καλή "χημεία", απόλυτη σιωπή και συντονισμός. Η λειτουργική αρμονία "σφραγίζει" τη προσπάθεια των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Παρά τις μεγάλες αποστάσεις κανείς δε πτοήθηκε και φαίνεται ότι μετά από ελάχιστες Προπονήσεις αυτή η Ενωμοτία Προχωρημένων θα διεκδικήσει "δάφνες"!

     Η, δε, Ενωμοτία Αρχαρίων υπό τον συντονισμό της Χαράς έκανε τη τελευταία να σχολιάσει μετά το πέρας της Προπονήσεως, "Σύντομα η Ενωμοτία αυτή θα μείνει χωρίς ...Μέλη"! Η Ενωμοτία Αρχαρίων τόξευσε επί στόχου τεσσάρων τρισδιάστατων "προσώπων" με λεκτική διάδραση, ένας στόχος πολύ εκπαιδευτικός τον οποίο έχουμε καθιερώσει στην Ομάδα.


    Η Ομάδα καλωσόρισε σήμερα ακόμη ένα νέο Μέλος, την αγαπητή μας Λεντιάνα στην οποία ευχόμαστε να χαρεί μαζύ μας τις κοινές χαρές της Έφιππης Τοξοβολίας. Με τις συνεχείς εισδοχές νεαρών Μελών μπορούμε να πούμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι παρά την κρατούσα γεροντοκρατία στη χώρα μας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" εξελισσόμαστε σε μια απολύτως νεανική "παρέα" με τη ζωντάνια, τη δημιουργικότητα αλλά και τις ικανότητες αλκίμων υπάρξεων.


          Τα μαθήματα Ιππικής και αυτής της εκπαιδευτικής ημέρας έδειξαν ότι οι μαθητές μας προοδεύουν αλματωδώς με τη διδασκαλία του Αρπάλυκου και της Χαράς.


     Τα υπέροχα αλογάκια που αποτελούν το "στολίσκο" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στα χέρια του Αρχηγού της Ομάδος μετατρέπονται σε ιδανικούς Δασκάλους και οι μαθητές μας εξελίσσονται γρήγορα κάθε φορά που θα βρεθούν στη ράχη τους.


     Η εκπαιδευτική τελειομανία του Αρπάλυκου είναι "ανιχνεύσιμη" στις επιδόσεις των μαθητών του και δε θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι οι "εικόνες" των μαθημάτων του, ακόμη και εκείνες των αρχαρίων μαθητών του, αποτελούν κανόνες Ιππικής Τέχνης.


     Και στα δύο Ιππευτήρια στα οποία εκπαιδεύονται οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" η συστηματική εργασία δεν είναι μόνον ποιοτική αλλά και ποσοτική με ιδανικούς Ίππους και ιδανικούς μαθητές οι οποίοι συνασκούνται υπό ιδανικές συνθήκες ηρεμίας και αρμονίας!


     Η Ομάδα μας θα ήθελε να συγχαρεί δημόσια την Συνασκούμενη Εριθέλγη για την πολλαπλή πιστοποίησή της σε σημαντικούς ιππικούς τομείς όπως η συμπεριφορική και ευημερία του Ίππου, η βασική φροντίδα του Ίππου και η διαχείριση Σταύλου από το Πανεπιστήμιο του Edinburgh. 

 
H Εριθέλγη μας την οποία συγχαίρουμε για τις ιππικές σπουδές της!

     Πραγματικά, νοιώθουμε πολύ υπερήφανοι από την πρόοδο ενός παιδιού όπως η Εριθέλγη μας η οποία λατρεύει τον Ίππο και η οποία εργαζόμενη σκληρά για να ανταπεξέρχεται στις σπουδές της καταφέρνει να φτάνει σε ένα λαμπρό αποτέλεσμα.

     Τέλος θα θέλαμε να συγχαρούμε και τον "ΕΛΛΗΝΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟ" και κοσμηματοποιό της Ομάδος μας για το τελευταίο δημιούργημά του το οποίο ήταν παραγγελία Μέλους μας και το οποίο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μουσειακού επιπέδου: ένα αργυρό δαχτυλίδι Τευτόνων Ιπποτών εξαιρετικής επεξεργασίας. Στείλτε κι εσείς τις παραγγελίες σας στον αγαπητό μας Αλέξανδρο και βάλτε του τα ...δύσκολα! Δείχνει ότι θα τα καταφέρει κατά τον πλέον αισθητικό τρόπο! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.