Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ


     Ο Αρχηγός των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» δεν θεωρείται τυχαία ως ο επικεφαλής Εκπαιδευτής της, παγκοσμίως, καλύτερα οργανωμένης Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας, όπως οι Κινέζοι βράβευσαν την Ομάδα μας το 2012. Όχι μόνον οι ικανότητές του αλλά και ο τρόπος σκέψεώς του αιτιολογούν τη διάκρισή του και αυτό φαίνεται και στα μαθήματα που διδάσκει στους μαθητές του. Η τόλμη του ως Εκπαιδευτή φτάνει μέχρι σημείου να υποδύεται τον …μαθητή στα χέρια αρχαρίων προκειμένου οι τελευταίοι να αντιληφθούν τις εκπαιδευτικές παραμέτρους τις οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Έτσι, συχνά αναθέτει στους μαθητές του το ρόλο του Εκπαιδευτή και ο ίδιος αναλαμβάνει τον ρόλο του αρχαρίου δεχόμενος να ρυταγωγηθεί από αυτούς.


     Και, βεβαίως, δε διστάζει να εναλλάσσει τους ρόλους ακόμη και μεταξύ των ιδίων των μαθητών του οι οποίοι, εκ περιτροπής, κατανοούν καλύτερα την εκπαιδευτική διαδικασία.


     Ακόμη μία αξιοπρόσεκτη πτυχή στο μάθημα ενός ικανού Εκπαιδευτή Ιππικής είναι η «εγκατάλειψη» των μαθητών χωρίς τη «σκιά» του Εκπαιδευτή ώστε να αυτενεργήσουν και να διαχειρισθούν κρίσεις πάντοτε, βεβαίως, με την δυνατότητα του Εκπαιδευτή για άμεση παρέμβαση σε περίπτωση ανάγκης. Και αυτό δεν το παραλείπει ο Αρπάλυκος!


     Από τα πρώτα, κιόλας, μαθήματα, είναι σημαντικό ο αρχάριος μέλλων Εφιπποτοξότης να εξοικειώνεται με τις καταστάσεις ισορροπίας που άπτονται της Έφιππης Τοξοβολίας και, βεβαίως, αυτό το έχει πάντα κατά νου ο Αρπάλυκος.


     Γι αυτό και οι μαθητές του, ήδη από τα πρώτα μαθήματα αποκτούν άριστο «κάθισμα» και άνεση χειρισμών.


     Κατά την εκτέλεση των ασκήσεων ο Αρπάλυκος δεν εφαρμόζει …εκπτώσεις και εμπιστευόμενος απολύτως τους Ίππους που ο ίδιος εκπαιδεύει ως «τετράποδους Δασκάλους» είναι βέβαιος για την επιτυχία των μαθημάτων του.


     Πράγματα που μαθητές κοινών Ομίλων ίσως δε τα μαθαίνουν ποτέ, στους «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ» η εκμάθησή τους είναι υποχρεωτική και, πολλές φορές, ήδη από τα πρώτα μαθήματα. Και ο Αρπάλυκος ενισχύει την ψυχολογία του μαθητή ώστε αυτή η διδασκαλία να είναι ωφέλιμη και εφικτή εξ αρχής!


     Ένας σωστός Εκπαιδευτής αναδεικνύει σωστούς Ιππείς στη Σχολή που χαρακτηρίσθηκε ως η παγκοσμίως καλύτερη Σχολή Έφιππης Τοξοβολίας σε διεθνείς Αγώνες που οργάνωσε ένας λαός με παράδοση στη τελειότητα και την προσοχή επί αιώνες…, στη Σχολή των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» στην οποία επικεφαλής είναι ο Αρπάλυκος που συνδυάζει, ταυτοχρόνως, ικανότητες και ευρηματικότητα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.