Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ENA NEO ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΤΗΜΑ


     Διαθέτοντας τις ελάχιστες ελεύθερες ώρες του, ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ενέταξε σε πλαίσιο εποχής το οποίο και συντήρησε, μία σειρά διασήμων και αναμνηστικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου (1936) που σχετίζονται με τα Ιππικά Αγωνίσματα εκείνων των Αγώνων στα οποία νικήτρια ανεδείχθη η Γερμανική Εθνική Ομάδα.


     Το νέο πρόσκτημα του Μουσείου των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που από σήμερα κοσμεί τις συλλογές του που σχετίζονται με την Ιππική και την Τοξοβολία, περιλαμβάνει 18 ενδιαφέροντα εκθέματα, όλα γνήσια και επιμελώς συντηρημένα, κάποια από τα οποία είχαν παρουσιασθεί και σε παλιότερες αναρτήσεις μας.


     Και αυτά δεν θα είναι τα μόνα εκθέματα από εκείνους τους Ιστορικούς Ιππικούς Αγώνες. Δύο σέλλες από την Γερμανική Ομάδα Ιππικής Δεξιοτεχνίας, ενδιαφέρον αρχειακό υλικό και πολλά άλλα, θα βρίσκονται στην οικεία ενότητα, στη διάθεση του κάθε ερευνητή.


     Είναι, γνωστό ότι πέραν της εφιπποτοξοτικής καθημερινής πρακτικής, η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" υπηρετώντας τον Πολιτισμό, με ίδιες θυσίες, συγκροτεί μία Βιβλιοθήκη σπανίων κειμένων σχετικών με την Ιππική και την Τοξοβολία, καθώς και μία μουσειακή συλλογή με τους ίδιους τομείς, ενώ κάθε δυνάμενο Μέλος μας συνεισφέρει σε προσωπική εργασία συντηρήσεως και αναδείξεως όλου αυτού του ιστορικού υλικού το οποίο έχουμε συλλέξει.


     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" μπορεί η πρακτική της Έφιππης Τοξοβολίας να αποτελεί την κορωνίδα των δραστηριοτήτων μας αλλά φροντίζουμε όλοι να συνεισφέρουμε σε πολιτισμική προσφορά την οποία έχει ανάγκη ένας κόσμος που ολοένα και απομακρύνεται απ΄ ό,τι μπορεί να θρέψει το νου και τη ψυχή της Ανθρωπότητος, δηλαδή, τον ίδιο τον Πολιτισμό!


     Ευχαριστούμε τον Αρχηγό της Ομάδος μας για την ευγενική προσφορά του, όπως ευχαριστούμε και πολλά από τα Μέλη μας για ανάλογη προσφορά πνευματικής ή χειρωνακτικής εργασίας αφού, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, πολλά Μέλη μας μοχθούν για να προσφέρουν  σε εκπαιδευτικό, οργανωτικό, μεταφραστικό αλλά και τεχνικό επίπεδο, ό,τι κρίνεται απαραίτητο ώστε οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" να διατηρούμε εσαεί τον τίτλο της "καλύτερα οργανωμένης Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας", τίτλο που κατέκτησε η Ομάδα μας το 2012 στους διεθνείς Αγώνες της Κίνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.