Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΟΥΔΕΙΣ ΚΤΗΝΩΔΕΣΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ...ΑΝΘΡΩΠΟΥ!


     Η ηθική της ιππεύσεως απετέλεσε από την ίδρυση της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ένα "κεφάλαιο" απολύτως ξεκαθαρισμένο: Τίποτε πέραν του σεβασμού του Ίππου και της ευημερίας του! Και, εξ αρχής, γνωρίζαμε πολύ καλά με τι προσωπικές θυσίες κινδύνου και κόπων θα μπορούσαμε να το πετύχουμε, όμως, αυτή η παγία θέση μας υπήρξε εκ των ουκ άνευ! Μέσα, δε, στο πλαίσιο της επαφής μας με την Ιππική αναγνωρίσαμε πολλούς άξιους Ιππιατρούς με ηθικό προσανατολισμό και, βεβαίως, αναγνωρίσαμε ότι σε συγκεκριμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις η οποιαδήποτε επέμβαση μπορεί να είναι και θεμιτή και απαραίτητη. Εκείνο που δε δεχθήκαμε ποτέ είναι τη στυγνή παρέμβαση στη φύση ενός πλάσματος όπως ο Ίππος με άλλοθι την ωμή υποχειρίασή του!


     Αντιθέτως, από παντού σ΄ αυτή τη χώρα των υπερπλεοναζόντων γραικύλων (και, όχι μόνον...) "εισπράτταμε" το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, το: "Τίποτε πέραν του δικού μας βολέματος και της διαιωνίσεως της επιμελώς ατιμώρητης κτηνωδίας μας!"


     Έτσι, όλοι εμείς στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" μάθαμε ότι ένας επιβήτορας μπορεί να εκπαιδευθεί ώστε να παραμένει ευάγωγος συνεργάτης μας, ενώ γύρω μας οι αστοιχείωτοι νεοβάρβαροι γραικύλοι βυσσοδομούν επί του Ίππου νομίζοντας ότι, με μία κτηνώδη παρέμβαση στην ίδια του τη φύση, τον μετατρέπουν σε πειθήνιο υπηρέτη τους. Ο λόγος για τον ευνουχισμό του Ίππου με σκοπό, δήθεν, τον ...κατευνασμό των ορμών και δι αυτού την εξομάλυνση της συμπεριφοράς του, κάτι εντελώς βλακώδες και εγκληματικό.


     Με περισσή βία, ο ..."άνω θρώσκων" βιαστής της Φύσεως, αυτός που "θρησκεύεται" βαθύτατα μέχρι σημείου τριών σαρανταήμερων νηστειών ετησίως, "αποστρέφεται" τη βία την οποία θεωρεί ...φασιστική συμπεριφορά και κατασκευάζει δημοκρατικούς "νόμους" βάσει των οποίων ένα ζωντανό πλάσμα με ψυχή και προσωπικότητα θεωρείται "πράγμα" (!) στρίβει βάναυσα το χείλος ενός Ίππου για να τον υποχειριάσει πριν προχωρήσει στο φυσικό κακούργημα...


     Έχοντας ακινητοποιήσει ύπουλα το αγαθό ζώο, το πραγματικό δίποδο κτήνος προχωρεί ακόμη παραπέρα ώστε να νοιώθει ασφαλές στην ολοκλήρωση του σκοπούμενου τερατουργήματός του που το νομοθέτησε και ως ...ατιμώρητο: μία ισχυρή δόση αναισθητικού σε λίγο θα έχει εξουδετερώσει κάθε θέληση του Ίππου για αυτοάμυνα!


     Αποκαμωμένο το άκακο πλάσμα, ακόμη και μέσα στη σκοτοδίνη του ακουμπά στον ώμο του φονιά του ζητώντας έλεος, όμως, ο θρησκευόμενος και δημοκρατικότατος φονιάς δεν έμαθε ποτέ του τι πα να πει ιλασμός! 


     Σε λίγο το άτυχο "άθυρμα" του δίποδου κτήνους θα πέσει καταγής και θα είναι η τελευταία φορά που θα πέσει όπως γεννήθηκε... Όταν ξανασηκωθεί θα είναι ένα αφύσικο πλάσμα με χαμένη τη ταυτότητά του αλλά με το δίποδο τέρας να έχει λίγα περισσότερα χαρτονομίσματα στο πορτοφόλι του και τη ψευδαίσθηση ότι θα καβαλάει, πια, ένα δούλο!


     Εν τω μεταξύ, το δίποδο αποφώλιο τέρας με σταθερό χέρι και κοφτερό λεπίδι θα καταστρέψει αδίστακτα εκείνο που προνόησε η Φύση για ένα από τα πλάσματά της...


     Επί του ασφαλούς και με το άλλοτε περήφανο τετράποδο να σέρνεται κατά γης, ο υπέρμαχος της "θρησκείας', της "δημοκρατίας" και της (ανθρωποκατασκεύαστης) "νομιμότητος" θα κουρελιάσει όχι μόνο το σώμα αλλά και τη ψυχή ενός ευγενικού πλάσματος που τον εμπιστεύτηκε και τον πλησίασε...


     Ο αδίστακτος δίποδος κακούργος, κατά κανόνα με επιστημονικό "φερετζέ", χωρίς κανένα σεβασμό για όσα η Φύση δημιούργησε θα συνεχίσει απτόητος τη καταστροφική παρέμβασή του φιλοχρηματίας, και ανοησίας ...ένεκεν!


     Και το ανθρώπινο κτήνος θα ολοκληρώσει τη καταστροφή της ίδιας της Φύσεως με το ίδιο σταθερό χέρι που άρχισε, με το ίδιο αυτό χέρι που θα ξοδέψει τα αιματοβαμμένα λεφτά που θα εισπράξει από το έγκλημα, με το ίδιο αυτό χέρι που θα κάνει το σταυρό του επί 120 μέρες το χρόνο στην εκκλησιά της ενορίας του, υπεραμυνόμενος των δημοκρατικών του πεποιθήσεων και βλασφημώντας τη φασιστική βία!


     Τα ματωμένα όργανα του εγκλήματος θα μαρτυρούν την ενοχή του, όμως, ο ίδιος ο κακούργος φρόντισε να ντύσει με "άλλοθι" το έγκλημά του: "Για το καλό του..."!     


     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", αντιθέτως, μάθαμε να σεβόμαστε τη Φύση και, βεβαίως, τη φύση του Ίππου, δίνοντας την απόλυτη προτεραιότητα στην ευημερία του.


     Δε μας ενδιαφέρει καμιά θυσία σε κίνδυνο, κόπο, εργατώρες προκειμένου με τρόπο και όχι με βία -και δη κακουργηματική!- να προσεγγίσουμε τον Ίππο και να αποσπάσουμε τη συνεργασιμότητά του επί ίσοις όροις!


     Η καθημερινότητά μας είναι συνυφασμένη με την ανάδειξη του Ίππου και, δη, του επιβήτορος σε έναν αξιόπιστο συνεργάτη διότι ευτυχίσαμε να μελετήσουμε στη Κοιλάδα του Οργανισμού "KASSAI" δέκα τρεις επιβήτορες όχι απλώς να συνυπάρχουν σε πλήρη αρμονία αλλά και σε πλήρη ελευθερία, απολαμβάνοντας μια συμβίωση αλλά και συνεργασία σε μία καταπράσινη φυσική έκταση χωρίς τη βία του συρματοπλέγματος και του όποιου διαχωρισμού!


     Διότι, εμείς θέλουμε να μπορούμε να βλέπουμε τον Ίππο κατάματα κάθε φορά που τον πλησιάζουμε, ακριβώς έτσι όπως μας τον εμπιστεύεται η αβίαστη Φύση! Και τον τρόπο μας τον μοιραζόμαστε δωρεάν, μακράν κάθε κερδοσκοπικής βλέψεως, με όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται να αποφύγει το στίγμα του δίποδου κακούργου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.