Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.Ο.


     Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» στη προσπάθειά μας να παραμένουμε στη κορυφή του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου που υπηρετούμε, χωρίς στείρα επικριτική αφόρμηση αλλά με ειλικρινές ενδιαφέρον ακόμη και να βοηθήσουμε όπου μπορούμε, παρακολουθούμε κάθε εξέλιξη στο χώρο της Ελληνικής Ιππικής και Τοξοβολίας, παραμένοντας, δυστυχώς, σταθερά απογοητευμένοι από τα όσα διαπιστώνουμε ότι συμβαίνουν.

     Παρά τη δεδομένη και εύλογη αντίθεσή μας με τα εγχώρια α(θ)λητικά «πράγματα» τα οποία λειτουργούν εχθρικώς προς τον Αθλητισμό παράγοντας μόνο αρρωστημένο οπαδικό φανατισμό με άφθονη κατανάλωση …μπύρας, παρακολουθούμε τα πάντα και εκ των έσω, μάλιστα, όσα αφορούν στα «ημέτερα», προσφάτως, δε, … «αλιεύσαμε» έναν αποκαλυπτικό διάλογο για τα όσα συμβαίνουν στα “intra muris” του τμήματος Τοξοβολίας του ιστορικού «Παναθηναϊκού»!

     Aν και η ποδοσφαιροποίηση, η οπαδοποίηση και, γενικώς, ο ευτελισμός του Αθλητισμού μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και στο παρελθόν έχουμε λάβει επ΄ αυτού θέση, δε παύουμε να εκτιμούμε τις προσπάθειες που κάνουν πραγματικοί φίλαθλοι να αναβαθμίσουν τον Αθλητισμό μέσα από τις Ομάδες οι οποίες ενέχονται
στην υποβάθμισή του.

     Ο αποκαλυπτικός, αυτός, διάλογος είναι ενδεικτικός της τραγικής καταστάσεως η οποία επικρατεί στα εσωτερικά των μεγάλων Συλλόγων, όπου η παραγοντοκρατία και η αλητεία στραγγαλίζουν όχι μόνον τον ίδιο τον Αθλητισμό αλλά και όσους ιδιώτες επιχειρούν με προσωπικές τους θυσίες να τον στηρίξουν.

     Συγχαίρουμε από καρδιάς όσους, στον παρατιθέμενο διάλογο, πασχίζουν να στηρίξουν το τμήμα Τοξοβολίας του «Παναθηναϊκού» που φαίνεται ότι περνά τη χειρότερη παρακμή του και, πιστεύουμε, ότι τα άτομα αυτά αποτελούν παραδείγματα κοινωνικών ευεργετών σε μέρες δίσεχτες. Τους ευχόμαστε δύναμη στη προσπάθειά τους να υποστηλώσουν έναν καταρρέοντα, σοβαρότατο, τομέα Αθλήσεως και ελπίζουμε να τα καταφέρουν περισώζοντας την Τοξοβολία του «Παναθηναϊκού».

     Ο γραπτός, αυτός, διάλογος προέρχεται από “forum” οπαδών του «Παναθηναϊκού», δεν επιχειρήσαμε ουδεμία παρέμβαση στο κείμενο μεταφέροντάς το εξ ακριβούς αντιγραφής και έχει ως εξής:


http://forum.greenwebfans.com/viewtopic.php?f=20&t=17477

Re: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-τοξοβολια
 by GREEN CLUB HANIA G13 » Sat 18 May , 2013 07:28

SadWOlf » 22 Απρ 2013, 23:40 wrote:
Birmingham13 » Mon 22 Apr , 2013 9:03 wrote:
SadWOlf » 22 Apr 2013, 12:45 wrote:
kokoisg13 » Mon 22 Apr , 2013 11:29 wrote:
να προσθεσουμε την προσπαθεια των παιδιων του west block που καταφεραν να στηριξουν με την βοηθεια ολων τα τμηματα πινγκ πονγκ,ας ελπισουμε οτι του χρονου με μεγαλυτερη εμπειρια,περισσοτερη βοηθεια θα πανε ακομα καλυτερα......επισης να πουμε οτι και το τμημα ποδηλασιας το τρεχουν οι ιδιοι οι αθλητες με μεγαλη επιτυχια και με το μεγαλυτερο μερος τους να ειναι οπαδοι-φιλαθλοι του συλλογου..........χρονος και διαθεση ειναι τα προαπαιτουμενα τουλαχιστον για τα μικρα τμηματα,χρηματα σχετικα λιγα τα οποια με προγραμματισμο,λιγο τρεξιμο,χορηγιες σε ειδος τα βρισκεις και αυτα.....
Αδερφε μαλλον δεν ξερεις τι γινεται στα μικρα τμηματα . Εκει κυριαρχουν τα σαψαλα της διοικησης και οι μαθουσαλιξ που σαν τους Γαλατες του Αστεριξ αντιστεκονταν αντιστεκονται και θα συνεχιζουν να αντιστεκονται σε καθε προσπαθεια ανανεωσης και στηριξης . Μπορει να μας εχει φυγει ο κωλος να βρουμε ενα χορηγο και οταν παει να δωσει χρηματα να βγει ενας εφορος και να γαμησει τη δουλεια . Ή μπορει να θελει καποιος να κανει μια δωρεα υλικου και να μην την δεχτουν γιατι δεν εχει κοπει τιμολογιο στο ονομα του ερασιτεχνη ( λες και πληρωσε ο ερασιτεχνης ) για να το περασουν στα εξοδα . Μπορει να μιλας με προπονητες και να σε στελνουν στον εφορο , ο εφορος στον λογιστη και ο λογιστης στη διοικηση . Τους λες για ελλειψεις και χορηγους και σου λενε οτι εισαι υπερβολικος και οτι μια χαρα ειναι ολα . Και σε φτανουν σε σημειο που οι περισσοτεροι τα παρατανε . Και οσοι συνεχιζουν χρειαζονται γερο στομαχι . Απλα δεν πρεπει να τους κανουμε τη χαρη και να αφησουμε τα μικρα τμηματα χωρις στηριξη .

Φίλε, να σε ρωτήσω κάτι. Στη γενική συνέλευση του ερασιτέχνη γιατί δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο; Προς θεού, δε διαφωνώ με όσα λές αλλά δεν μπορώ να χωνέψω ότι διαιωνίζονται τέτοιες νοοτροπίες και καταστάσεις στον ερασιτέχνη και δεν αποδίδονται ευθύνες. Ο κυρ Αχιλλέας τα ξέρει αυτά;
Αν τα ξέρει αυτά, γιατί δεν κάνει τίποτα;
Κατά τη γνώμη μου, αυτά λέγονται στις Γ.Σ., ξεμπροστιάζονται, παίρνουν τον πούλο όσοι κρατούν δέσμιο τον Παναθηναϊκό και αναλαμβάνουν άτομα με μυαλό και διάθεση όπως έγινε στο γυναικείο μπάσκετ-volley και πινγκ πονγκ.
Στη ΓΣ οσοι ησασταν σιγουρα ακουσατε το Γιωργο να μιλαει στην αρχη . Σε καποιους ισως φανηκε περιεργη η σταση του απεναντι στον κο Αχιλλεα . Δεν ειναι .
Θες παραδειγματα ;;; Η τοξοβολια εχει , βασει προϋπολογισμου που κατατεθηκε στη ΓΣ 9000€ εσοδα και 9000 € εξοδα . Δεν πληρωνει ενοικια , πληρωνει μονο μια εισφορα στην ΕΦΟΤ , δινει καμια 150 αρια € για προφιλ στοχων και το μισθο της προπονητριας . Οταν πηγα εγω προπονηση γινοταν στη θυρα 2 με κατι αρχαια τοξα που ειχαν κατεστραμμενα σκοπευτικα , σε διαλυμμενους στοχους και με βελη χωρις φτερα . Στην Αιθουσα δεν υπηρχαν πυροσβεστηρες και 3 φορες πλημμυρισε και τα παιδια μαζευαν τα νερα με φαρασια . Οι Supporters Abroad εδωσαν 1200€ αλλα ο εφορος και η προπονητρια οχι μονο τα αρνηθηκαν αλλα προσβαλαν και τα παιδια που εκαναν την συννενοηση . Την τεταρτη αν ειναι θα σας πω αν αυτο εγινε εν γνωση της διοικησης ( μαλλον ναι ) . Εχω κανει δωρο 2 στοχους , εφτιαξα τα σκοπευτικα απο 3 τοξα , επισκευασα 20 βελη , τους εδωσα μια πληρως εξοπλισμενη εργαλειοθηκη . Οταν μιλησα με τον εφορο για τις ελλειψεις προφασιστηκε αγνοια και μετα με ρωτησε με ποια ιδιοτητα εκανα τοσα πραγματα δωρο στο τμημα . Μου ειπε μαλιστα οτι ηταν λαθος που εκανα δωρο υλικο και δεν εδωσα λεφτα στον ερασιτεχνη γιατι αυτο ηταν επιλεκτικη ενισχυση . Ο δε λογιστης οταν ζητησα να τα κανω απισημα δωρο μου ειπε οτι δεν μπορουσα αφου οι αποδειξεις ηταν στο ονομα μου και οτι στο μελλον ή επρεπε να τους δωσω τα λεφτα για να κανουν εκεινοι τις αγορες ή επρεπε να κοβω τιμολογιο στο ονομα του ερασιτεχνη (βαλτε με το νου σας γιατι και πως ) . Οταν προσφερθηκα να κανω δωρο τις εμφανισεις στο αγωνιστικο κομματι με εστειλε η προπονητρια στον εφορο και ο εφορος στο λογιστη . Και φυσικα χωρις να μαθουν οτι σπονσορας ηταν ενας συνδεσμος . Οταν προτειναμε να βγαλουμε κουπονια 1€ αρνηθηκαν γιατι "δε θα γινουμε ζητιανοι " .
Και ξερω βρωμες για αλλα τμηματα με 40 αθλητες που δινουν 30€ το μηνα και ενω εμφανιζουν 2000€ εξοδα δηλωνουν μηδενικα εσοδα .
Αυριο εδω θα σας βαλω την επιστολη που εστειλα στον ερασιτεχνη για την τοξοβολια πριν 2 μηνες και ακομα δεν εχω παρει απαντηση .
Καποια στιγμη σκεφτηκα να τα παρατησω . Να παρω το παιδι μου και να το παω αλλου . Αλλα ειμαι Παναθηναϊκος και δεν γουσταρω να τους αφησω να γαμανε την ιστορια του συλλογου . Τα οικονομικα μου ειναι περιορισμενα αλλα οποτε απευθυνθηκα στους οργανωμενους ηταν προθυμοι να με στηριξουν . Εγινα μελλος και στον ερασιτεχνη για να εχει δυναμη η φωνη μου .
Μπονη λυση ειναι οι οργανωμενοι να αναλβουν τα "μικρα " τμηματα . Η Τοξοβολια με ενα προϋπολογισμο 2000€ εξοπλιζεται πληρως και μπορει να τραβηξει πολυ κοσμο . Αλλα δεν θελουν εκει μεσα κοσμο . Θελουν ενα τμημα μιζερο και κακομοιρο που να τους δινει ενα μισθο ή ενα τιτλο .
Δε θα τους κανω τη χαρη .
Μια εκκληση απο εδω . Οσοι μπορειτε να στηριξετε τα τμηματα ασχολειθητε ή βρειτε αυτους που ασχολουνται με τα τμηματα και στηριξτε τους . Ειλικρινα σας λεω οτι εχω να παω για καφε 6 μηνες . Οτι χαρτζηλικι εχω παει εκει . Αλλα ρε μαγκες καθε φορα που παω με κατι καινουργιο και μονο η χαρα που βλεπω στα ματια των αθλητων αξιζει ολα τα λεφτα , ολους τους καφεδες και ολες τις μπυρες . Οπως πριν 15 μερες . Αγορασα 6 βελη για ενα νεο παιδακι 13 χρονων . Εκαναν 35€ και μου εδωσε 24€ σε κερματα απο τον κουμπαρα του . Στενοχωρηθηκε γιατι νομιζε οτι τοσο εκαναν . Δεν του πηρα λεφτα . Και οταν εξηγησα στο γιο μου γιατι αυτο το μηνα δεν θα ειχε 3 δωρακια αλλα ενα μου ειπε "δεν πειραζει μπαμπα , το εκανες για το φιλο μου και την ομαδα μας " .

Re: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-τοξοβολια
 by GREEN CLUB HANIA G13 » Sat 18 May , 2013 07:30

SadWOlf » 23 Απρ 2013, 00:21 wrote:
Οριστε και η επιστολη που τους εστειλα

Προς : Από : Α Κ. Σ
Έφορο τμήματος Τοξοβολίας Π.Α.Ο.
Προπονήτρια τμήματος Τοξοβολίας Π.Α.Ο.
Πρόεδρο Ερασιτέχνη Π.Α.Ο.
Δ.Σ. Ερασιτέχνη Π.Α.Ο.
Αξιότιμοι κύριοι
Εδώ και ενάμιση χρόνο έχω την τύχη να καμαρώνω τον γιο μου Κωνσταντίνο Σ. να προπονείται και να αγωνίζεται με την ομάδα τοξοβολίας του Π.Α.Ο. Αν και είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχα ποτέ ασχοληθεί ουσιαστικά με τον ερασιτέχνη παρά το ότι και εγώ ο ίδιος υπήρξα αθλητής του Παναθηναϊκού στο μίνι μπάσκετ τη σαιζόν 1983-1984 . Τα τελευταία 2 χρονιά όμως , ζώντας από κοντά τους ερασιτέχνες αθλητές του σωματείου μας ένοιωσα πιο κοντά τόσο στην ομάδα όσο και σε αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται για το Τριφύλλι . Κάτι που με ώθησε και να υποβάλλω αίτηση εγγραφής ως τακτικό μέλος στον Ερασιτέχνη Π.Α.Ο. της οποίας η αποδοχή με τιμά ιδιαίτερα .
Ζώντας λοιπόν μαζί με αυτά τα παιδιά , τα οποία προπονούνται μαζί με το γιο μου αγάπησα την αυτοθυσία και την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν απέναντι σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες και με πενιχρά μέσα . Είναι πραγματικά κάτι που δύσκολα μπορώ να δεχτώ τόσο σαν πατέρας όσο και σαν οπαδός της ομάδας μας ότι ο σύλλογος που έφερε πρώτος την τοξοβολία στην Ελλάδα , που έχει στις τάξεις του μια από τις παλαιότερες και καλύτερες προπονήτριες της Ελλάδας στο συγκεκριμένο άθλημα , να αντιμετωπίζει τόσες πολλές ελλείψεις . Δυστυχώς τα οικονομικά μέσα που διαθέτω σε αυτή τη δύσκολη για όλους μας οικονομική συγκυρία δεν μου επιτρέπουν να συνεισφέρω πολλά στο να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση . Παρά τα λιγοστά μου μέσα όμως μπόρεσα να εξασφαλίσω τους πόρους ώστε να δωρίσω κάποια στοιχειώδη πραγματάκια ( ένα βαλιτσάκι με εργαλεία , ένα στόχο 80 cm Foam για τα μικρά παιδιά , ανταλλακτικά και εργαλεία για την επισκευή των βελών ) . Παρόλα αυτά το τμήμα έχει και πολλές ακόμα ελλείψεις τις οποίες νοιώθω την υποχρέωση να σας τις υπενθυμίσω ώστε να προσπαθήσετε και εσείς να βοηθήσετε στην κάλυψη τους .
1) Από την αίθουσα προπονήσεων απουσιάζουν εντελώς ακόμα και τα στοιχειώδη μέσα πυρόσβεσης κάτι που είναι αντίθετο με τους κανόνες πυρασφάλειας και επικίνδυνο για την ασφάλεια των αθλητών μας . Για το χώρο αυτό απαιτούνται τουλάχιστον 2 πυροσβεστήρες 6 κιλών . Κόστος κατά προσέγγιση : 2 * 35€ = 70 € ( http://www.ifaistosoe.gr/site/products/ ... 18&catID=7 )
2) Το μεγαλύτερο μέρος των βελών , παρά την προσωπική μου εργασία και την πρόσφορα ανταλλακτικών και εργαλείων είναι σε κακή κατάσταση ( λείπουν μύτες, νοκ και φτερά ) .Ακόμα και μετά την αποκατάσταση τους έχουμε μόλις 12 βέλη σε καλή κατάσταση .Επιθυμητή θα ήταν η αγορά μιας ή δυο δωδεκάδων νέων βελών . Κόστος : 24*7€= 168€ ή 2(12)*42=84 ( συν τα μεταφορικά 16€)
3) Το τμήμα διαθέτει στόχους με πολλές ζημιές και παλιάς τεχνολογίας ( ψάθινους ) . Οι στόχοι αυτοί εκτός του ότι φθείρονται αρκετά εύκολα ( ιδιαίτερα κατά τις καλοκαιρινές προπονήσεις στον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου ) είναι και καταστροφικοί για τα βέλη των αθλητών μας οι οποίοι αναγκάζονται να ξοδεύουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό κάθε χρόνο για την αντικατάσταση των φθαρμένων βελών τους . Αντικατάσταση των στόχων αυτών με τύπου Foam όπως αυτοί που χρησιμοποιεί η ΕΦΟΤ θα ήταν επιθυμητή . Χρειάζονται 2 στόχοι για το τμήμα της Λεωφόρου και 1 στόχος για το τμήμα του Ελληνικού . Κόστος : 3 * 289€= 867€ (http://www.archery.gr/) Χρειάζονται επίσης και 3 βάσεις που έχουν κόστος γύρω στα 70€ η κάθε μια . Για τα μικρά παιδιά χρειάζονται 2 στόχοι ( 1 για τη λεωφόρο και 1 για το Ελληνικό κόστους 2*45€= 90€ ) (http://www.npapadakis.gr/%CF%83%CF%84%C ... -1488.html )
4) Στα τόξα που παρέχει η ομάδα στους αρχάριους τα περισσότερα σκοπευτικά είναι κατεστραμμένα . Θα μπορούσαν με σχετικά μικρό κόστος να επισκευαστούν με την συνεισφορά τόσο δίκη μου όσο και των αθλητών μας .Απαραίτητη η αγορά 3 νέων σκοπευτικών . Κόστος : 3* 8,5€ =25,5€ (http://alternativess.com/cgi-bin/htmlos ... 6617032723 ).
5) Οι χορδές στα περισσότερα τόξα του συλλόγου είναι παλιές και φθαρμένες και χρήζουν αντικατάσταση .Κόστος 6*8,5€ = 51€ (http://alternativess.com/cgi-bin/htmlos ... 5617032723) .
6) Είναι λυπηρή η μη ύπαρξη μιας τυποποιημένης φόρμας τόσο για τις προπονήσεις όσο και για τους αγώνες . Θα έπρεπε να υπήρχε η δυνατότητα οι αθλητές μας να αγοράζουν μέσα από την ομάδα τις στολές τους . Έτσι και οι αθλητές μας θα είχαν την δυνατότητα να φοράνε υπερήφανα την στολή της ομάδας , η οποία θα ήταν του ιδίου χρώματος , σχεδίου και ποιότητας και την οποία θα μπορούσαν να αγοράσουν μέσω της ομάδας σε καλύτερη τιμή ενώ παράλληλα θα ενισχυόταν και η ίδια η ομάδα . Αντί ’ αυτού οι αθλητές μας φορoυν στολές που συνθέτουν οι ίδιοι από φόρμες του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ και από μπλούζες τις οποίες τις πληρώνουν σε εξωφρενικές τιμές μιας και οι στάμπες με το σήμα είναι κατά παραγγελία . Έχουμε ήδη εξασφαλίσει πρόσφορα από το Art & Fantasy για ένα σετ από παντελόνι – σακάκι φούτερ και πόλο μπλούζα στην τιμή των 25 € .
7) Για την χρήση του γηπέδου της Λεωφόρου είναι πλέον απαραίτητη η αγορά 2 προστατευτικών διχτύων τα οποία θα τοποθετηθούν ένα κρεμαστό πίσω από τους στόχους και ένα επάνω στο χορτάρι μπροστά και στα πλάγια των στόχων ώστε να παραφυλαχθεί ο χλοοτάπητας από τα βέλη . Έτσι η χρήση του γηπέδου θα είναι απολύτως ασφαλής .Κόστος 2*175€ = 350 € (http://www.merlinarchery.co.uk/targets/ ... green.html ) .
Ουσιαστικά δηλαδή ο πλήρης επανεξοπλισμός του τμήματος θα είχε ένα συνολικό κόστος περίπου 1800 € . Όμως και με ένα κόστος της τάξης των 1000-1400 € μπορούν να καλυφτούν σε μεγάλο βαθμό οι βασικές ανάγκες του τμήματος .
Είναι κατανοητό ότι τα οικονομικά δεδομένα του Ερασιτέχνη Π.Α.Ο. μπορεί αυτή τη στιγμή να μην επιτρέπουν πολλές από τις κινήσεις που ανέφερα . Στην περίπτωση όμως που σαν Ερασιτέχνης υπάρχει δυσκολία στην εξεύρεση των πόρων , υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ζητήσουμε την συνδρομή των οπαδών της ομάδας αλλά και κινήσεων ( PAO supporters Abroad , ΣΦΕΠ Καλαφάτης ) . Μετά από κάποιες διερευνητικές επαφές που είχα τόσο με τους PAO Supporters Αbroad , όσο και με τον ΣΦΕΠ Καλαφάτης μου εξέφρασαν την πρόθεση τους να βοηθήσουν οικονομικά το τμήμα της Τοξοβολίας εάν και εφόσον τους ζητηθεί . Βλέποντας και το θετικό έργο παρόμοιων κινήσεων σε αλλά τμήματα του Ερασιτέχνη θεωρώ ότι η συνδρομή τους θα μπορούσε να είναι πολύτιμη και θα έλυνε τα χέρια του εφόρου , της προπονήτριας και των αθλητών σε πολλά ζητήματα . Μαζί τους θα μπορούσαμε να ενώσουμε και τις δυνάμεις μας και πολλοί από τους γονείς αλλά και οι ίδιοι οι αθλητές στο βαθμό που αντέχει ο καθένας μας .
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον έφορο του τμήματος για την πραγματικά εποικοδομητική επαφή που είχαμε , και η οποία με ενθάρρυνε να απευθυνθώ σε εσάς . Νοιώθω και εγώ σαν ένας απλός στρατιώτης που αγωνίζεται για την μεγάλη ιδέα που λέγεται Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος . Επιθυμία μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση . Γιαυτο και θέτω όλες μου τις δυνάμεις και ικανότητες στην διάθεση σας . Θα μπορούσα με την βοήθεια των αθλητών , της προπονήτριας και του εφόρου να κάνουμε μια έρευνα αγοράς και να φέρουμε τις καλύτερες προσφορές τόσο από πλευράς τιμής όσο και από πλευράς ποιότητας . Επίσης μπορούμε να κάνουμε συντονισμένες κινήσεις για να εξασφαλίσουμε χορηγούς και χρηματοδότες . Με προσωπική εργασία μπορούν να καλυφτούν κάποιες άλλες ανάγκες . Γιατί κάθε θυσία είναι λίγη όταν έχει να κάνει αφενός με τα παιδιά μας , αφετέρου με την μεγάλη μας αγάπη που λέγεται Παναθηναϊκός .
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και προσδοκώ σε μια καλή συνεργασία ανάμεσα μας .
Μετά τιμής

Α Κ. Σ
Μέλος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο.
Και γοννέας αθλητή του τμήματος της Τοξοβολίας

Η παρουσιαση αυτη σταλθηκε πριν 2 μηνες και ειναι ακομα αναπαντητη .

Re: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-τοξοβολια
 by GREEN CLUB HANIA G13 » Sat 18 May , 2013 07:31

SadWOlf » 24 Απρ 2013, 00:23 wrote:
KOCH » Tue 23 Apr , 2013 7:54 wrote:
Ρε συ wolf έπρεπε να σηκωθείς να τα πεις κ στη συνέλευση αυτα να μένουν κ στα πρακτικά,να τα ακούσει κ ο μακρόπουλος ώστε να μη μπορεί κανείς να το παίξει κινέζος.σε έβλεπα κ έλεγα τώρα θα σηκωθεί να τα πει.την επόμενη όπως κ δηποτε (αν κ ελπίζω νωρίτερα να το κυνηγήσουμε αλλιώς )
Αδερφε Koch ηταν η παρθενικη μου παρουσια σαν μελος του ερασιτεχνη σε ΓΣ και κολωσα στην αρχη . Στο τελος ζητησα το λογο αλλα η ΓΣ εκλεισε κακην κακως και δε μιλησα . Το καλο ειναι πως τα παιδια στο τμημα νοιωθουν οτι εχουν ενα ανθρωπο να τα στηριζει . Και ελπιζω αυριο να εχω νεα .
Ξερεις με βοηθησε παρα πολυ η πορεια μου εδω μεσα . Πριν 12 χρονια οταν πρωτοεγραψα εδω ημουν κυριολεκτικα ενας Βαζελακος . Με ακαιρα ποστ , με ειρωνεια και θυμο . Εφαγα αρκετα μπαν στη διαδρομη . Ομως ολα αυτα με εκαναν να δω την ομαδα σαν κατι αλλο . Κατι μεγαλυτερο . Στη γειτονια μου υπηρχε ενα σπιτι που για 8 χρονια ειχε στο μπαλκονι μια τεραστια σημαια της Παναθας . Σε καθε λυπη περναγα απο εκει και επαιρνα δυναμη . Δεν εμαθα ποτε ποιος την ειχε ανεβασει . Ομως η δυναμη του ολα αυτα τα χρονια με εμαθε οτι για μερικα πραγματα δεν πρεπει να κανεις πισω . Τον τελευταιο χρονο με την ασχολια μου με τον ερασιτεχνη εγινα σοφοτερος και εκανα πολλα αδερφια απο την ομαδα .
Οι λυκοι συνηθως δεν πολεμουν . Προτιμουν να ταξιδευουν , να κυνηγουν και να παιζουν με την οικογενεια τους . Και πανω απο ολα ειναι πιστοι . Οταν καποιος απειλησει την οικογενεια τους τοτε πολεμανε πιο αγρια και απο το διαολο .
Η οικογενεια μου ειναι και ο Παναθηναϊκος . Και επειδη στους λυκους δεν υπαρχουν ορφανα πολεμαω για το μικρο τμημα της τοξοβολιας που μεχρι τωρα στεκοταν ορφανο . Σαφως υπαρχουν καλυτεροι απο μενα σε αλλα τμηματα . Και αποτελουν εμπνευση .
Να εισαι σιγουρος αδερφε Koch οτι στην επομενη ΓΣ θα μιλησω . Γιατι πρεπει ολοι να βαλουμε πλατη για να αλλαξει σελιδα η ομαδα μας . Προς το παρον λοιπον το Θλιμμενος ( αυτο σημαινει το sad και οχι λυπημενος ) ειναι ενα συνοδευτικο . Η θλιψη τωρα ειναι πολυτελεια . Θα ερθει και η ωρα της ξανα οταν τα πραγματα θα ειναι στο σωστο δρομο . Θα υπαρχει θλιψη για το χρονο που χαθηκε και για τα πραγματα που θα μπορουσαν να εχουν κερδηθει . Τωρα ομως εχουμε αγωνα μπροστα μας .
Ιδεες υπαρχουν . Εχει πεσει ιδεα να κανουμε ενα "αγωνα" παρουσιασης στη Λεωφορο με ενα συμβολικο εισητηριο . Εκει νεα παιδια θα δουν και θα δοκιμασουν την τοξοβολια . Μπορει επισης να γινει αγωνας τοξοτες vs σκοπευτων ωστα να μαζευτουν λεφτα και για εμας αλλα και για να γινει η μετατροπη του κολυμβητηριου της 13 σε σκοπευτηριο . Μπορουμε να βγαλουμε κουπονακια 1€ και να τα δωσουμε οπου υπαρχει παιχνιδι . Μπορουμε να πουλησουμε το επισημο αγωνιστικο πολο μπλουζακι με 10€ οπως εκανε το γυναικειο μπασκετ . Ιδεες υπαρχουν και μπορουν να βρεθουν . Οπως επισης επεσε η ιδεα να αναλαβει ενας συνδεσμος το τμημα . Ο αγωνας ειναι να μας αφησουν να βαλουμε μπροστα τις ιδεες . Και να δουλεψουμε . Αλλα το ρισκο για αυτους ειναι τεραστιο . Γιατι αν ακομα ενα τμημα τα παει καλα χωρις αυτους τοτε δεν θα μπορουν να πιπιλανε την καραμελα του φτωχου ερασιτεχνη με τα πολλα χρεη . Και φυσικα τοτε θα ανοιξει και ο δρομος για υγιης χορηγους , και δυνατες ακαδημιες . Ο Γιωργος και ο Ηλιας μας εδειξαν πως να ψαρευουμε και καπιοι φοβουνται πως μαθαινουμε .
Οι West Block πανε καλα στο πινγκ πονγκ , η σκοποβολη βρισκει το δρομο της . Οι μερες καποιων τελειωνουν .

Re: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-τοξοβολια
 by GREEN CLUB HANIA G13 » Sat 18 May , 2013 07:34

SadWOlf » 10 Μάιος 2013, 22:59 wrote:
Σημερα λοιπον εγινα μαρτυρας του βασικου αιτιου που η ομαδα της Καρδιας μας ο Παναθηναϊκος ειναι στο χαλι που μας ποναει τοσο . Μετα απο συννενοηση με φιλους της ομαδας καταφερα να συγκεντρωσω το ποσο των 450 € για την αγορα ενος συγχρονου στοχου ολυμπιακων προδιαγραφων τυπου "Domino " . H κινηση αυτη εγινε ωστε να καλυφτουν οι αναγκες του τμηματος τοξοβολιας και των αθλητων της Ά κατηγοριας της ομαδας μας οι οποιοι ειχαν καταστρεψει ενα σωρο βελη στους ψαθινους στοχους .
Πριν προβω στην κινηση αυτη ειχα ενημερωσει προφορικα τον εφορο της ομαδας κο Πριοβολο για τις ελλειψεις της ομαδας την οποια ενημερωση με διαβεβαιωσε οτι θα λαβει ο ιδιος προσωπικα υποψη και θα φροντισει να καλυψει τις ελλειψεις . Μετα την παρελευση ενος και πλεον μηνα χωρις να γινει το παραμικρο απο πλευρας εφορου εστειλα μια επιστολη στον Ερασιτεχνη ΠΑΟ με κοινοποιηση στον Προεδρο , τον Εφορο , το ΔΣ και την προπονητρια . Στην επιστολη αυτη κανενας δεν ειχε την ευαισθησια να απαντησει εστω και τυπικα .
Στα μεσα Απριλη επικοινωνησα με τον Εφορο κο Πριοβολο και τον ενημερωσα για την προθεση μου να χρηματοδοτησω την αγορα μιας στολης στους αθλητες του αγωνιστικου τμηματος της ομαδας . Εκεινος με παρεπεμψε στο λογιστη της ομαδας με την προτροπη να μην τον ενοχλω και να το διευθετησω με τον λογιστη του συλλογου .
ΤΗν ημερα της ΓΣ του τμηματος ειχα προφορικη επικοινωνια με τον Αρχηγο της ομαδας κο Νικο Τσιλη και τον ενημερωσα για την προθεση μου να αγορασω υλικο για την ομαδα μαζι με καποιους αλλους φιλους . Τον παρακαλεσα μαλιστα να μεριμνησει ωστε να μην υπαρξουν εμποδια στην δωρεα μας αυτη . Εκεινος με ευχαριστησε και μου δηλωσε οτι θα μας εδινε και μια ευχαριστηρια επιστολη για την δωρεα μας .
Την περασμενη εβδομαδα επικοινωνησα με τον κο Τσιλη και τον ενημερωσα για την επικειμενη αγορα ενος στοχου . Με παρεπεμψε στον λογιστη ο οποιος μου εδωσε τα στοιχεια με τα οποια θα εκοβα το τιμολογιο στο ονομα του Παναθηναϊκου Α.Ο. . Μετα ενημερωσα την προπονητρια για την προθεση μου και σημερα προχωρησα στην αγορα ενος στοχου αξιας 450€ με τιμολογιο στο ονομα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ .
Ζητησα απο τον Αθλητη της ομαδας μας Γ.Χ. να μεταφερει με το φορτηγακι του το στοχο απο το καταστημα αγορας στο προπονητηριο της ομαδας . Ομως προς μεγαλη μου εκπληξη ο αθλητης εφερε το στοχο στην οικια μου και με παρακαλεσε να τον παραδωσω εγω αλλα και να μιλησω με τον Εφορο της ομαδας .
Καλεσα οντως το εφορο για να βρεθω προς μεγαλη εκπληξη και πικρα μου αντιμετωπος με εναν εκτος εαυτου ανθρωπο ο οποιος με προσβαλε με κατηγορησε για υπονομευτη της ομαδας , υβριστη του Παναθηναϊκου και του Προεδρου του , και εκπροσωπο σκοτεινων συμφεροντων που σκοπο εχουν να διαλυσουν τον Παναθηναϊκο . Με αποκαλεσε εχθρο της ομαδας και απαραδεκτο . Φυσικα αρνηθηκε να σχολιασει την ουσια των προβληματων του τμηματος και απαιτησε να ειναι ο μονος που εχει το δικαιωμα να κανει οποιαδηποτε κινηση που αφορα το τμημα .
ΤΟ ξεκαθαριζω μια και καλη : δεν εχω καμια φιλοδοξια να παρω την θεση κανενος στο τμημα Τοξοβολιας του Παναθηναϊκου Α.Ο.
Ο μονος μου σκοπος ειναι να συνδραμω τους αθλητες της ομαδας μας αλλα και την προπονητρια κα Ελενη Μαυροδημου στο δυσκολο εργο τους που επιτελουν με υποδειγματικη ευσυνειδησια κατω απο αντιξοες συνθηκες . Οι αθλητες μας ειναι αξιοι θαυμασμου γιατι με υψηλο προσωπικο οικονομικο κοστος κανουν οτι μπορουν για να κρατουν την σημαια της ομαδας μας Ψηλα . Η δε προπονητρια μας με φοβερες ελλειψεις σε υλικο και συνθηκες εχει καταφερει να φτιαξει μια ομαδα απο νεα παιδια με συμμετοχες στην 'Α κατηγορια και 2 νεους που βραβευθηκαν ως πολυνικες φετος απο την ΕΦΟΤ . Και φυσικα δεν θα μπορουσαμε να περιμενουμε κατι λιγοτερο απο μια γνησια παναθηναϊκη ψυχη που εχει δοξασει το συλλογο με τιτλους και τωρα συνεχιζει να τον υπηρετει πιστα απο το ποστο του τεχνικου .
Ειναι προφανες σε ολους μας οτι τα οικονομικα του συλλογου ειναι σε κακη κατασταση . Στο σημειο αυτο ερχομαστε εμεις , ο απλος κοσμος να στηριξει την ομαδα που μας εδωσε τις αρχες και τις αξιες που μας εκαναν αυτο που ειμαστε . Για μας δεν ειναι προσβολη προς το συλλογο η δωρεα υλικου . Προσβολη ειναι η απαξιωση του συλλογου . Προσβολη ειναι να ζητανε εξοπλισμο οι αθλητες και να παιρνουν την στερεοτυπη απαντηση :" δεν εχουμε λεφτα " .
Καθηκον μας σαν γονεις αθλητων αλλα και σαν οπαδοι ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ . Θελουμε και μπορουμε να βοηθησουμε το τμημα να ξεπερασει τις ελλειψεις υλικου ωστε να μπορεσουμε με τις σωστες κινησεις να προσελκυσουμε νεους αθλητες εκμεταλευομενοι το ονομα και τις δυνατοτητες του Παναθηναϊκου .
Ομως κατι τετοιο προσκρουει σε νοοτροπιες που κρατουν τον Παναθηναϊκο εγκλωβισμενο σε μιζερες καταστασεις . Και κυριως σε νοοτροπιες που θεωρουν οτι ο κοσμος της ομαδας μας ειναι ενα ματσο σκοτεινοι αλητες και παλιοπαιδα που εχουν σκοπο να καταστρεψουν το ευγενες εργο που παραγουν οι μεγαλοπαραγοντες της ομαδας .
Ειμαι ΠαναθηναΙκος απο τοτε που θυμαμαι . Ειμαι μελος του ερασιτεχνη , μελλος της Παναθηναϊκης Συμμαχιας , εχω διαρκειας σε Ποδοσφαιρο , Μπασκετ Ανδρων , Μπασκετ Γυναικων , Βολλεϋ Ανδρων , Βολλεϋ γυναικων και Πολο , εχω το γιο μου αθλητη σε 2 τμηματα του ερασιτεχνη και μεχρι και τον καφε μου τον πινω στο κλειστο της Λεωφορου . Δεν ανεχομαι λοιπον απο κανενα που εχει αφησει το τμημα στο οποιο ηγειται να παρακμασει αφηνοντας ξεκρεμαστους αθλητες και προπονητριας να με κατηγορει για αντιπαναθηναϊκο και υπονομευτη . Και σε τελικη αναλυση αν ο Εφορος θελει να με ξεφορτωθει ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα : του εχω στειλει επιστολη για το τι χρειαζεται το τμημα . Ας εκμεταλευτει την εκθεση μου , ας καλυψει ο ιδιος τις ελλειψεις , ας σταθει διπλα στο τμημα με εβδομαδιαια παρουσια και οχι ετησια απαξ εμφανιση , ας δωσει το παρον στους αγωνες της ομαδας οπως πραττουν οι εφοροι των αλλων σωματειων και τοτε δεν θα εχω πλεον κανενα λογο να ξοδευω το λιγοστο χαρτζηλικι μου για να στηριζω την ομαδα που ποναω και αγαπαω .
Αν δεν μπορει τουλαχιστον ας αγκαλιασει εμενα και οσους θελουμε να βοηθησουμε . ΔΕεν ειμαστε αντιπαλλοι με τον κυριο Πριοβολο . Ειμαστε αδερφια και συμπολεμιστες . ΔΥστυχως και οι δυο λογω ηλικιας δεν ειμαστε μαχημοι . Μπορουμε ομως να βοηθησουμε απο τα μετωπισθεν .
Δηλωνω παντα παρων και στην υπηρεσια του συλλογου . Και κανενας δεν μπορει να με εμποδισει να δωσω στο συλλογο αυτα που μπορω και αυτα που του αξιζουν . Αν καποιος μπορει και θελει να δωσει περισσοτερα ας το κανει . Ομως δεν εχει κανενα δικαιωμα να με προσβαλλει αρνουμενος αυτα που προσφερω απο το υστερημα μου .

Με σεβασμο και Παναθηναϊκη τιμη
προς καθε ενδιαφερομενο

Α Κ. Σ

Re: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-τοξοβολια
 by GREEN CLUB HANIA G13 » Sat 18 May , 2013 07:35

SadWOlf » 13 Μάιος 2013, 15:39 wrote:
Επιστολή Διαμαρτυρίας

Προς : Πρόεδρο , Γενικό Αρχηγό Νέο Ψυχικό 13/5/2013
Δ.Σ. Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο.

Αξιότιμοι Κύριοι
Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για την κατάσταση παρακμής στην οποία έχει περιέλθει το τμήμα τοξοβολίας του Παναθηναϊκού Α.Ο. . Εδώ και πολύ καιρό στο τμήμα παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε υλικό οι οποίες αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από τον έφορο της ομάδας ο οποίος άλλοτε προφασίζεται άγνοια και άλλοτε απλά υπόσχεται αόριστα ότι θα καλυφτούν από τον ίδιο όλες οι ανάγκες .
Έτσι οι στόχοι που χρησιμοποιούνται στις προπονήσεις είναι ή χαλασμένοι ή ακατάλληλοι για την εξάσκηση αθλητών που χρησιμοποιούν δυνατά τόξα . Το αποτέλεσμα είναι η καταστροφή πολλών βελών μεγάλου κόστους κάτι που βαρύνει εξολοκλήρου τους αθλητές μας .
Εργαλειοθήκη δεν υπήρχε μέχρι που αγόρασα μια εγώ .Τα βέλη για τα νέα παιδιά που έρχονται να δοκιμάσουν το άθλημα ήταν όλα σε άθλια κατάσταση μέχρι που τα επισκεύασα εγώ . Ακόμα και τα τόξα εξάσκησης για τους νέους αθλητές είναι σε άθλια κατάσταση και τα περισσότερα χωρίς σκοπευτικά . Δίχτυ προστασίας ( λειτουργικό ) δεν υπάρχει .
Η ομάδα δεν διαθέτει , ούτε προς πώληση , στους αθλητές της μια τυποποιημένη στολή με αποτέλεσμα αφενός οι αθλητές να βαρύνονται με υπέρογκα για την εποχή ποσά ώστε να αγοράσουν τα ρούχα και να τυπώσουν τα σήματα της ομάδας σε αυτά .
Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο χώρος προπονήσεων της Θύρας 2 δεν είχε ούτε τα στοιχειώδη μέτρα πυρασφάλειας ενώ η συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής ήταν επιεικώς άθλιες .
Επίσης θα ήθελα να τονίσω την παντελή απουσία του εφόρου της ομάδας από κάθε δραστηριότητα είτε αυτή ήταν προπόνηση είτε αυτή ήταν επίσημος αγώνας καθώς και την πλήρη έλλειψη επαφής και επικοινωνίας του με τους αθλητές ώστε να ενημερώνεται από πρώτο χέρι για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους .
Λόγω της ουσιαστικής αποχής του συγκεκριμένου εφόρου από τις υποχρεώσεις του το τμήμα έχει περιέλθει σε ανυποληψία , δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου κινήσεις οι οποίες να αποσκοπούν στην προσέγγιση νέων αθλητών ενώ με την συνεχή επίκληση της έλλειψης χρημάτων παρουσιάζεται προς τα έξω μια κακομοίρη εικόνα του Παναθηναϊκού Α.Ο. . Πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος έφορος έχει επιτεθεί φραστικά με αγενέστατο τρόπο σε φορείς (PAO Supporters Abroad ) , συνδέσμους και ιδιώτες οι οποίοι από καιρού εις καιρόν προσπάθησαν να ενισχύσουν είτε οικονομικά είτε με υλικό το τμήμα στερώντας από το τμήμα εξοπλισμό αξίας αρκετών χιλιάδων €.
Θα ήθελα λοιπόν να μάθω από εσάς αν η στάση και συμπεριφορά του συγκεκριμένου εφόρου είναι γνώστη σε εσάς και αν εγκρίνεται από εσάς . Θα ήθελα επίσης να μάθω τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε στην περίπτωση που η στάση του δεν σας βρίσκει σύμφωνους .
Κύριοι , στην σημερινή εποχή που ο Παναθηναϊκός Α.Ο. χρειάζεται την στήριξη κάθε ενός από εμάς είναι απαράδεκτο να υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν τσιφλίκι τους τμήματα του Ερασιτέχνη και απορρίπτουν προτάσεις αρωγής και χορηγίες οι οποίες προέρχονται από χώρους του οπαδικού κινήματος , συλλόγους ενίσχυσης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ή από απλούς ιδιώτες .
Το τμήμα της τοξοβολίας είναι ουσιαστικά ακέφαλο . Υπάρχουν πολλές δράσεις με τις οποίες θα μπορούσαμε εκμεταλλευόμενοι τόσο το όνομα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ όσο και κάποια αλλά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε σα σύλλογος , να αυξήσουμε τόσο τον αριθμό όσο και την ποιότητα των αθλητών μας . Δυστυχώς όμως κάθε τέτοια προσπάθεια προσκρούει στον αναχρονισμό και την αδιαφορία του εφόρου της ομάδας . Και είναι πραγματικά κρίμα ένα ολόκληρο τμήμα να μένει σε παρακμή εξαιτίας ενός και μονό ανθρώπου .

Φιλικά
Α Κ. Σ
Μέλος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο.
Και Γονέας Αθλητή του Τμήματος Τοξοβολίας

Y.Γ.

Σημερα που πηγα να παραδωσω το τιμολογιο ( κομμενο με τα στοιχεια του Παναθηναϊκου ) ο λογιστης της ομαδας αρνηθηκε να το παραλαβει κατοπιν εντολης του κου Πριοβολου του Εφορου της τοξοβολιας . Βεβαια οταν του ζητησα να μου καταγραψει επισημα και σε επιστολη την αρνηση του μου ειπε οτι θα κανονισει μια συναντηση με τον Προεδρο ο οποιος θα διευθετησει το θεμα . Δηλαδη ενας Εφορος με Φασιστικο και αυταρχικο τροπο , καταστρατηγωντας ολες τις αξιες , αρχες και ιδανικα που πρεσβευει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ αποφασιζει και διατασσει κατα το δοκουν , και καταδικαζει ενα τμημα στο να παραμεινει στην μιζερια . Η παραπανω επιστολη οπως την διαβαζετε πρωτοκολληθηκε στην γραμματεια του ερασιτεχνη και θα παει στα καταλληλα οργανα . Προθεση μου απο εδω και περα ειναι η συγκεντρωση υπογραφων κατα του συγκεκριμενου εφορου απο τους συνδεσμους αλλα και απο τον ΣΦΕΠ Καλαφατης . Η καταθεση προτασης καθαιρεσης απο την ΓΣ . Να περασει ο ελεγχος του τμηματος στους οργανωμενους οπαδους στα προτυπα του ΠΙνγκ Πονγκ .
Μεχρι τωρα ειχα την ελπιδα οτι υπηρχε η δυνατοτητα συννενοησης με αυτα τα ραμολιμεντα . Τωρα πια βλεπω οτι η μονη λυση ειναι το ξεριζωμα τετοιων καρκινωματων απο το σωμα του Παναθηναϊκου .

Re: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-τοξοβολια
 by GREEN CLUB HANIA G13 » Sat 18 May , 2013 07:41

SadWOlf » 18 Μάιος 2013, 01:42 wrote:
Λοιπον οι εξελιξεις σημερα ηταν ραγδαιες . Εν ολιγοις επειδη ειμαι πτωμα και εχω λιγες ωρες για υπνο ( παρα την κουραση εκατσα να ξανακουσω την εκπομπη της 13 με Αλα ) :
Το ΔΣ του ερασιτεχνη εδωσε το πρασινο φως για να μπει νεο αιμα στο τμημα της τοξοβολιας . Συντομα θα ανακοινωθει ο ορισμος στο τμημα βοηθου εφορου και αρχηγου τμηματος οι οποιοι ουσιαστικα θα αναλαβουν να "τρεξουν " το τμημα σε ολους τους τομεις απο την οργανωση εως τον εξοπλισμο και τους χορηγους . Ενας απο τους 2 θα ειμαι εγω και πλεον απο δω και περα περναει μια τεραστια ευθυνη στα χερια μας . Πλεον θα πρεπει να ξεπερασουμε τον εαυτο μας και να σταθουμε στο υψος των περιστασεων . Ο πηχης για το τμημα ηταν χαμηλα αλλα πιστευω οτι μπορουμε να τον ανεβασουμε πολυ .
Ενα τεραστιο ευχαριστω σε ολα τα αδερφια που σε κανενα σημειο δεν μας αφησαν στο τμημα της τοξοβολιας να νοιωσουμε μονοι .
Περισσοτερα συντομα ...

Re: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-τοξοβολια
 by GREEN CLUB HANIA G13 » Sat 18 May , 2013 07:49

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΡΕΧΕΙ Κ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΤΟΥ.ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΓΚΑ!

ΣΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ...

Re: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-τοξοβολια
 by SadWOlf » Sat 18 May , 2013 10:34

Πρώτα απ' όλα ένα τεράστιο ευχαριστώ στα παιδιά από το Κλαμπ στα Χανιά . Όπως και ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Ροδίτη , το Φ. , το Στ. , το Γιώργο , τα παιδιά από τους East End , το Στέλιο , το Γρηγόρη ,το ΠανΚι και όλους όσους σταθήκαμε δίπλα δίπλα και βάλαμε πλάτη .
Απλά έρχεται μια στιγμή που καταλαβαίνεις ότι έχεις παραχωρήσει πολλά με την αδράνεια σου , έχουν χαθεί πολλά όχι εξαιτίας κάποιων ανίκανων άλλα επειδή εσύ τους άφησες το πεδίο ελεύθερο να κάνουν ότι γουστάρουν . Φτάνει η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι αυτό το μικρό χορταράκι του αγρού με τα τρία φυλλαράκια είναι κομμάτι του είναι σου . Αυτό και η οικογένεια σου είναι αυτά που μετράμε ... Και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι εκτός από νωθρός ήσουν και τυφλός . Γιατί νόμιζες ότι η οικογένεια σου είναι μικρή . Αλλά είναι μεγάλη . Τεράστια . Ανακαλύπτεις αδέρφια στην Κρήτη , στον Κύλινδρο , στην Πάτμο , τη Ζάκυνθο , το Ρέθυμνο . Ίσως πιστεύεις ότι δεν είσαι φτιαγμένος για τα μεγάλα . Κάποτε είχες μεγάλα όνειρα αλλά κάποια στιγμή επέλεξες να γίνεις ένας απλός οπλίτης .
Και τώρα θυμάσαι τον Ξενοφών με τους Μύριους και την Κάθοδο . Και εκείνος ήταν ένας απλός φαλαγγίτης . Άλλα όταν τα πάντα φαίνονταν χαμένα και οι Μύριοι είχαν μείνει χωρίς στρατηγούς στα βάθη μιας ξένης χώρας , βγήκε μπροστά , συσπείρωσε γύρω του το στρατό και έκανε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο .
Το ίδιο και άδω . Πριν 2 χρόνια πήγα το γιο μου στην Τοξοβολία του Παναθηναϊκού . Γνώρισα τους αθλητές και την προπονήτρια . Είδα τον αγώνα και την αγάπη τους και προς το άθλημα και προς την ομάδα .Είδα όμως και την εγκατάλειψη , την πίκρα και την απογοήτευση . Εγώ είμαι 42 χρονών . Έχω ζήσει σε δύσκολα χρόνια και σε καλά χρόνια . Άλλα πάντα ήμουν ρομαντικός και ονειροπόλος . Και τα παιδιά αυτά έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται . Και εμείς έχουμε το χρέος να τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν το όνειρο τους αλήθεια . Βλέπετε οι πατεράδες της δίκης μου γενιάς τα σκάτωσαν και τώρα εμείς έχουμε το ιερό χρέος όχι μόνο να σώσουμε την παρτίδα άλλα και να δώσουμε στη νέα γένια όλα τα εφόδια , ηθικά , πνευματικά και υλικά να μην κάνουν τα λάθη των προηγούμενων .
Στην αρχή η δράση μου ήταν απλά "πρώτες βοήθειες " . Ένας στόχος μικρός , ένα δυο βέλη , ένα χαρτί , φασίνα στο χώρο για να είναι όσο πιο αξιοπρεπής . Και παράλληλα η ηδονή του να ζω στη Λεωφόρο . Και να ζει και ο γιος μου εκεί μέσα . Να πλακώνεται μαζί μου γιατί ενώ ήταν με γαϊδουρόβηχα δεν τον άφησα να μαζέψει τα νερά όταν πλημυρίσαμε . Να καμαρώνει με το τριφύλλι στο στήθος . Να μου δίνει μαθήματα ζωής ( "το πιο σημαντικό σήμερα είναι ότι αγωνίστηκα για τον Παναθηναϊκό μας " ) .
Μετά γνώρισα τα παιδιά από το γυναικείο Μπάσκετ . Και μου ενέπνευσαν ένα όραμα . Ένα όραμα για να γίνει αυτό το μικρό τμήμα πιο δυνατό και αυτάρκες . Να μην το ταΐζουμε αγορασμένα ψάρια αλλά να το μάθουμε να ψαρεύει . Έπρεπε όμως να του βρούμε τα σύνεργα για να ψαρεύει . Ξεκίνησα επαφές με αρκετό κόσμο και βρήκα αρωγούς . Όμως τότε ανακάλυψα και την αιτία πολλών από τα προβλήματα που μαστίζουν το σύλλογο μας . Στον Παναθηναϊκό υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που μπήκαν στην ομάδα είτε για λάθος λογούς , είτε γιατί είχαν να κερδίσουν κάτι από την είσοδο τους . Πάντως σίγουρα δεν μπήκαν από ερώτα για τον Παναθηναϊκό ούτε για να υπηρετήσουν την ομάδα και να την ανεβάσουν . Και φυσικά υπάρχουν και αυτοί που μένουν στην ομάδα χωρίς να έχουν τις βιολογικές δυνάμεις να την στηρίξουν είτε λέγω ασθένειας είτε λέγω ηλικίας .
Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν όχι μόνο δεν βοήθησαν αλλά και πολέμησαν λυσσαλέα κάθε μου προσπάθεια . Ευτυχώς όμως το νερό είχε μπει στο αυλάκι . Δεν έχασα το κουράγιο μου γιατί πολύς κόσμος δεν με άφησε να το χάσω . Σε κάθε εμπόδιο εμφανιζόταν και ένας νέος σύμμαχος , ένας νέος Αδελφός . Όπως λέει και το τραγούδι :
Είμαστε δυο, είμαστε τρεις,
είμαστε χίλιοι δεκατρείς
Καβάλα πάμε στον καιρό
με τον καιρό με την βροχή
Τελικά είμαστε πολλοί . Αλλά είμαστε άτακτοι . Ένα ασκέρι σε γιουρούσι χωρίς αξιωματικούς . Με αποστράτους παροπλισμένους να μας οδηγούν .
Ευτυχώς στα κρίσιμα αυτά σημεία δεν έχασα την ψυχραιμία μου . Κάποιοι τότε έβρισαν , απείλησαν , τρομοκράτησαν ελπίζοντας ότι θα φοβηθώ και θα κάνω πίσω , ότι θα κάνω το λάθος να επιτεθώ και να τους βρίσω και εγώ . Ευτυχώς δεν το έκανα . Αλλά έκανα όλες τις κινήσεις που χρειάζονται . Βρήκα συμμάχους , έφτιαξα ένα πλάνο δράσης , έκανα προτάσεις και πήγα στη διοίκηση όχι για να ζητήσω λύσεις αλλά για να δώσω λύσεις . Και ενώ εγώ πρότεινα λύσεις και έδινα όραμα , οι αναχρόνισες έβριζαν και απειλούσαν .
Αλλά οι μέρες τους τέλειωσαν . Η διοίκηση λοιπόν σε πρώτη φάση μας υποσχέθηκε ότι θα μπούμε τοποτηρητές και ουσιαστικά διαχειριστές του τμήματος . Με εξουσιοδότηση να τρέξουμε το τμήμα . Βέβαια μένει να υλοποιηθεί και τυπικά αυτό . Όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα αλλά και τα καλυτέρα . Γιατί δεν αρκεί να ανατρέψεις ένα καθεστώς . Πρέπει να χτίσεις στη θέση του κάτι το υγιές . Τα σχέδια πολλά . Η διάθεση από όλους μεγάλη . Το μυστικό θα είναι η ομαδική δουλειά , συμμέτοχη πολλών ανθρώπων άλλα και οι διακριτοί ρόλοι στην ομάδα . Οι αθλητές θα πρέπει να μοχθούν . Η προπονήτρια να προπονεί . Ο έφορος να έχει υψηλές επαφές και ο βοηθός με τον αρχηγό ομάδας να «τρέχουν « όλα τα διαδικαστικά και να καλύπτουν τις ανάγκες του τμήματος .
Η ευθύνη όλων όσων μετέχουν σε αυτό το όνειρο μεγάλη . Και προς τα παιδιά και προς το σύλλογο και προς την ιστορία του . Και κανένας από μας δεν πρέπει να δει αυτή τη δράση σαν πεδίο προσωπικής δόξας . Το μόνο όφελος για μας πρέπει να είναι οι φιλίες που θα κάνουμε και η χαρά ότι δώσαμε στην ομάδα που μας έχει διαμορφώσει σε αυτό που είμαστε .
Κάτι τελευταίο . Όσοι είσαστε εκτός Αθηνάς όταν ο δρόμος σας φέρει προς τα μέρη μας ελάτε να μας γνωρίσετε . Διαφορετικά θα σας στέλνουμε νέα και εικόνες από τη δουλειά μας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Για όσους είστε στην Αθήνα , αφήστε τους καναπέδες και τις καφετερίες , και ελάτε να αγωνιστείτε δίπλα μας . Όσοι έχετε παιδιά φέρτε τα στις ακαδημίες . Θα βρούμε κάτι που να τους ταιριάζει . Και όσοι δεν είστε ανάπηροι θα βρούμε και για σας κάποιο άθλημα να κάνετε και να γίνετε μέρος του ζωντανού οργανισμού που λέγεται ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΌΜΙΛΟΣ .

Re: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Τοξοβολία
 by SadWOlf » Wed 29 May , 2013 20:13

ΣΗμερα λοιπον γιναμε εκτος απο τοξοτες και μαραγκοι . Αφου λοιπον αγορασαμε το στοχο , αφου φτυσαμε αιμα για να μας αφησει ο εφορος να τον δωσουμε στα παιδια , και αφου εγιναν οι πρωτες προπονησεις , σημερα ηρθε η ωρα να φτιαξουμε και το βαθρο για το στοχο . Και λεω να φτιαξουμε γιατι στο μαγαζι μας ζητησαν 170€ . Πηραμε λοιπον τα υλικα ( ξυλα , βερνικι , βιδες , ιμαντες , μεντεσεδες ) τα οποια κοστισαν 25 € ( ενα ευχαριστω στον αδερφο απο εδω μεσα που στηριξε οικονομικα το σχεδιο και θα στηριξει και αλλα εργα με αυτα που μας εστειλε ) , τα εργαλεια μας και μαζι με τον Γ.Χ. περασαμε ενα ομορφο απογευματακι φτιαχνοντας τη βαση για το στοχο . Θα σας εχω συντομα φωτογραφιες .
Νεα για αγωνες θα εχουνε στο πρωταθλημα 15/9 . Τωρα λογω εξετασεων σε λυκεια και πανεπιστημια δεν εχουμε συμμετοχες για το κυπελλο στις 15/7 . Ομως θα κανω ενα αφιερωμα με φωτογραφιες απο αγωνες μολις βρω λιγο χρονο .
Και συντομα μολις παραδωσω στον ερασιτεχνη το αναπτυξιακο πλανο του τμηματος θα το ποσταρω και εδω .
Κατι ακομα : αν διαβαζουν καποια παιδια απο το τμημα του Πινγκ Πονγκ ας επικοινωνησουν μαζι μου καθοτι το χειμωνα που θα συστεγαζομαστε μπορουμε να κανουμε απο κοινου καποια πραγματα στο χωρο μας .

Και από το Facebook

Anastasios Skouroglou
Ενα ακομα βημα για το τμημα . Σημερα λοιπον το απογευματακι και παρα την ζεστη πηγαμε στο προπονητικο κεντρο με τον Γρηγορη . Παρεα μας ειχαμε τα πιστα δραπανοκατσαβιδα , την απαραιτητη ξυλεια , τις βιδες , τις ροδελες , τις κολλες και τους μεντεσεδες . Με μπολικο μερακι και πολυ αγαπη φτιαξαμε το νεο στηριγμα για το στοχο Domino που αγορασε το τμημα με την πολυτιμη συνεισφορα του συνδεσμου των Χανιων .
Εδω και λιγες εβδομαδες στο τμημα πνεει νεος αερας . Με μια συντονισμενη προσπαθεια απο συνδεσμους , γονεις , προπονητρια , αθλητες αλλα και την διοικηση (που μετα απο μια περιοδο αδρανειας φαινεται να επαναδραστηριοποιειται ) γινονται δυναμικες κινησεις ωστε το τμημα να επανελθει δυναμικο σε ολους τους τομεις . Γινονται κινησεις για να λυθουν τα θεματα του εξοπλισμου , του ρουχισμου αλλα... και για να βρεθει λυση στο , προσωρινο ελπιζουμε , προβλημα του προπονητικου κεντρου . Ιδεες πολλες και φρεσκες υπαρχουν . Οραμα επισης . Οπως και μπολικη διαθεση για δουλεια . Στοχος ολων οσων ειναι πισω απο την ομαδα ειναι να αναδειξουν την δουλεια που κανουν οι αθλητες και η προπονητρια . Και να προσελκυσουμε παιδια και νεους αλλα και γιατι οχι και μεγαλυτερους αθλητες που κατεχουν το αθλημα της τοξοβολιας ή θελουν να το γνωρισουν . Ελπιδα μας ειναι να βγαλουμε κοσμο απο το σπιτι και τον καναπε και να τον φερουμε στο προπονητηριο και τους αγωνιστικους χωρους .
Στην προσπαθεια αυτη του Τμηματος Τοξοβολιας του Παναθηναϊκου Α.Ο. καθε συμμετοχη και καθε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη . Στο νεο ξεκινημα του τμηματος θελουμε να δημιουργηθει μια μεγαλη παρεα που θα εχει σκοπο αφενος να περναμε μερικες ευχαριστες ωρες καθε εβδομαδα προπονουμενοι στο αθλημα που αγαπαμε και αφετερου σε βαθος χρονου να δημιουργηθει μια ισχυρη ομαδα που θα αναδειξει νεους πρωταθλητες και θα φερει στο συλλογο διακρισεις χτιζοντας μια νεα γεννια Παναθηναϊκων Πρωταθλητων .
Στην σελιδα αυτη του τμηματος πλεον θα βρισκετε νεα απο τις δραστηριοτητες του τμηματος , απο την διαδικασια εξυγχρονισμου , αλλα και αναφορες στους αθλητες μας . Ο φιλτατος Στελιος Περιστερης ηδη εχει την παρουσιαση μιας σειρας οπτικων βοηθηματων που ειναι πολυ σημαντικα και για οποιον θελει να μυηθει στα μυστικα της τοξοβολιας αλλα και για οποιον θελει το κατι παραπανω που θα τον βοηθησει να ανεβασει τις επιδοσεις του . Και επισης θα μπορειτε να μας στελνετε ιδεες , σκεψεις και προτασεις σας για οτιδηποτε αφορα το τμημα της τοξοβολιας .
Σας ευχαριστουμε και ελπιζουμε να σας δουμε συντομα στην παρεα μας .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.