Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"
ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΜΗΝΟ


     Κατά το τελευταίο δίμηνο, όπως πολλοί θα έχετε προσέξει, τα δημοσιεύματα στο Παρόν Ιστολόγιο υπήρξαν ελάχιστα διότι ο, κυρίως, διαχειριστής του και Ιδρυτής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" βρίσκονταν στην Κύπρο προς υποστήριξη του, εκεί λαμβάνοντος χώρα, λαμπρού έργου της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΥΠΡΟΥ". Σε αυτό, όμως, το δίμηνο διάστημα και στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", στο Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ" υπήρξε μία λαμπρή πρόοδος η οποία πιστώνεται στην Εκπαιδεύτριά μας Χαρά και στον Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη Γεώργιο, καθώς και σε όλα τα Μέλη της Ελληνικής Ομάδος.


     Κατ'  αρχήν, από το συστηματικώς τηρούμενο αρχείο φωτογραφιών της Ομάδος μας τεκμηριώνεται ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα η Εκπαιδεύτριά μας Χαρά-Σαμπρίνα Πολυζοπούλου όχι μόνον η ίδια κατάφερε να εξελιχθεί ως Εφιπποτοξότρια με συστηματική προσπάθεια και συνεχείς Προπονήσεις, αλλά κατάφερε να αναδειχθεί σε μία ΑΡΙΣΤΗ Εκπαιδεύτρια προάγοντας τους μαθητές της σε ιδιαιτέρως υψηλό επίπεδο στην Ιππική και στην Έφιππη Τοξοβολία!


     Στο δίμηνο, αυτό, διάστημα η Χαρά με την βοήθεια του Γεωργίου κατάφεραν να διεκπεραιώσουν με την δεδομένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, πολλά ατομικά μαθήματα ώστε σήμερα το Σχολείο μας να διαθέτει ακόμη και προχωρημένους σε επίπεδο εξετάσεων και διαπιστεύσεων ως Εφιπποτοξοτών.


     Πολλοί μαθητές της Χαράς, τις μέρες αυτές κατάφεραν τις πρώτες καλπαστικές "εξόδους" τους απολαμβάνοντας τους ασφαλείς εκπαιδευτικούς Ίππους μας και τη διδασκαλία της Εκαπιδεύτριάς μας, υλοποιώντας το προσωπικό τους όραμα της Έφιππης Τοξοβολίας και ανακαλύπτοντας το προκλητικό "κατώφλι" για τις μεγάλες διεθνείς αγωνιστικές πίστες που προσφέρουν τόσες απολαύσεις...


     Επίσης, αρκετοί μαθητές της Χαράς έκαναν και τις πρώτες τοξεύσεις τους εφίππως κινούμενοι. Είναι η στιγμή που ο Άνθρωπος αποενοχοποιεί τους όποιους φόβους του και αντιμετωπίζει, πια, μαχητικά τη ζωή! Και, ειδικώς, αυτή τη στιγμή, όπως κάποτε τη χαρήκαμε οι ίδιοι, τη χαιρόμαστε και σε όποιον βλέπουμε να τη "αγγίζει"!


     Παραλλήλως, σ' αυτό το διάστημα είχαμε τη Χαρά να υποδεχθούμε στο Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ" αρκετά νέα Μέλη που ξεκίνησαν μαζύ μας την ψυχωφελή "περιπέτεια" της Έφιππης Τοξοβολίας πρωτο-ιππεύοντας με φυσικό τρόπο τα εξαιρετικού χαρακτήρος "τετράποδά" μας.


     Και με ιδιαίτερη ικανοποίηση αλλά και έκπληξη προσέξαμε ότι με τη διδασκαλία της Χαράς "άνθισαν" και μαθητικά ταλέντα τα οποία, εκ πρώτης "όψεως", δεν έδειχναν κάτι το ...ιδιαίτερο! Κι εδώ ακριβώς έγκειται και η αξία της Εκπαιδεύτριάς μας η οποία, πλέον, μπορεί να αναδεικνύει τις κρυμμένες ικανότητες των μαθητών της, κυρίως αυτών που νομίζουν ότι υστερούν ενώ στην πραγματικότητα μπορεί και να ...υπερέχουν! 


     Τα νέα παιδιά που ξεκίνησαν μαζύ μας την Εκπαίδευσή τους αυτό το δίμηνο έδειξαν να χαίρονται τις ασκήσεις τους στο Ιππευτήριο και, όπως κατά κανόνα, όλοι οι μαθητές της Χαράς! 


     Και χαιρόμαστε να ακούμε τις "ζεστές" κριτικές τους για τα συναισθήματα ευεξίας που νοιώθουν πάντοτε μετά από κάθε μάθημα, αισθανόμενοι προνομιούχοι με τη συμμετοχή τους σε μία σωμασκητική δραστηριότητα υψηλού επιπέδου ωφελείας. 


     Διότι, ας μη ξεχνάμε, η Έφιππη Τοξοβολία αποτελεί τη πιο αποτελεσματική γυμναστική, κάτι που σε κανένα γυμναστήριο δεν επιτυγχάνεται τόσο σωστά αλλά και τόσο φυσικά! Και η Εκπαιδεύτριά μας γνωρίζει τον καλύτερο τρόπο ώστε να αξιοποιεί τους Ίππους μας προκειμένου να αναδεικνύουν Εφιπποτοξότες αλλά, πρωτίστως, υγιείς Ανθρώπους!


     Κατά το ίδιο διάστημα, ο Εκπαιδευτής μας υπό επίβλεψη Γεώργιος Τροβάς ανεδείχθη με την επίμοχθη προπονητική του προσπάθεια σε άριστο Εφιπποτοξότη, μάλιστα, εν όψει της συμμετοχής του (μαζύ με τον Αρχηγό της Ομάδος μας Αρπάλυκο) σε δύο διεθνείς Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας εκ των οποίων, στον ένα, θα αγωνισθεί πλάι στον ...Παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos.


     Bεβαίως, η επίπονη και συστηματική προσπάθεια του Γεωργίου να προετοιμάσει τον εαυτό του για τους επικείμενους διεθνείς Αγώνες, ανέδειξε και τον ίδιο σε έναν λαμπρό Εκπαιδευτή συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Σχολής μας και στη πρόοδο των μαθητών μας, φθάνοντας μέχρι σημείου να αποσπά την συγκέντρωση Ίππου και μαθητή σε κάθε του μάθημα με την επιτυχία που εικονίζεται στη παραπάνω φωτογραφία!


     Ο Γεώργιος Τροβάς, πλέον, κυριολεκτικώς "πετάει" και ως μάχιμος Εφιπποτοξότης και ως Εκπαιδευτής και κάθε του καλπαστική εφιπποτοξοτική "έξοδος" συναρπάζει με την ίππευσή του και τις εκπαιδευτικές ικανότητές του.


     Πλάι στην ιππική πρόοδο, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" στο δίμηνο που πέρασε σημείωσαν σημαντική πρόοδο και στη Παραδοσιακή Τοξοβολία με την προπονητική συστηματικότητα που μόνον η Ομάδα μας εφαρμόζει στην Ελλάδα ούσα και αυτή που την επαν-εισήγαγε μετά από πολλούς ...αιώνες! 


     Υπό την προπονητική έρευνα και την αρχηγία βολής επίσης του Γεωργίου Τροβά, οι τακτικές εβδομαδιαίες Προπονήσεις μας οι οποίες διεξήχθησαν, αυτό το διάστημα, στο Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ", χαρακτηρίστηκαν από τους συμμετασχόντες ως εξαιρετικώς επιτυχείς και ωφέλιμες για τις επιδόσεις όλων.

     Αξιοπρόσεκτη υπήρξε και, κατ΄ αυτό το δίμηνο, η πρόοδος κατασκευής χειροποίητων βελών από τον αφιερωμένο "ΕΛΛΗΝΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟ" Σπυρίδωνα Νικόλη ο οποίος αγγίζει τα όρια μιας τέλειας βελοποιίας.


     Ο πολύ ικανός Τοξότης μας Σπυρίδων Νικόλης παρουσίασε μικρά, χειροποίητα, "έργα Τέχνης" που δείχνουν ότι και η σχετική τεχνογνωσία αναπτύσσεται στην Ομάδα μας με σωστή έρευνα και προσέγγιση.


     Άλλωστε, πώς θα μπορούσαμε να υστερήσουμε και στη πρόοδο των ...βασικών "πυρομαχικών" μας όταν η Έφιππη Τοξοβολία, ως πολεμική Τέχνη, άνευ αυτών είναι αδύνατη;


     Tέλος, πρόοδο σημείωσε και ο κοσμηματοποιός της Ομάδος μας Αλέξανδρος Γαλάνης με ένα νέο χειροποίητο (και αυτό!) δημιούργημά του, από καθαρό ασήμι με μεγάλη λεπτομέρεια: τον ιστορικό δικέφαλο αετό που σε όλους κάτι ιδιαίτερο θυμίζει... 


     Περισσότερο από κάθε άλλον, όμως, με τη καθημερινή διδασκαλία της Χαράς, σ'  αυτό το δίμηνο, προόδευσαν οι δύο Ίπποι-Δάσκαλοί μας αποκτώντας, πλέον, ανθρώπινη συμπεριφορά και κατακτώντας την ισότιμη θέση που τους ανήκει εν μέσω όλων των Μελών της Ομάδος μας!


     Υπό την γενική επίβλεψη του Αντιπροέδρου της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" Ακάδημου και του Αρχηγού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκου, αυτό το τελευταίο δίμηνο απέδειξε ότι η Ομάδα μας μπορεί να προοδεύσει κατακόρυφα εν μέσω μιας κάθετα καταρρέουσας κοινωνίας! Και γι αυτό δε μπορούμε να χαρούμε τη χαρά της δίχα επιτυχίας, όμως, επιμένοντες για το ακόμη καλύτερο ασχέτως της περιρρέουσας κατάντιας! Διότι εμείς, παραμένουμε "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"! 


ΘΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

     Όλο το καλοκαίρι, στη δροσερή Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" συνεχίζονται καθημερινά τα μαθήματα Ιππασίας αρχαρίων και προχωρημένων με την Εκπαιδεύτριά μας Χαρά-Σαμπρίνα Πολυζοπούλου. Επικοινωνία στο τηλ. 6976345555


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.