Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΛΙΚΝΟ ΕΥΦΥΙΑΣ


     Μετά τον Ούγγρο μηχανικό Στρατηγό του István Türr ο οποίος συνέλαβε και "σχεδίασε" τον Ισθμό της Κορίνθου, ακόμη ένας Ούγγρος, πιλότος, ο Péter Besenyei  αυτή τη φορά, πέταξε με το αεροπλάνο του μέσα στις όχθες του Ισθμού υπογραμμίζοντας ότι ένας Λαός όπως ο Ουγγρικός παραμένει πρωτοπόρος μέσα στο σύγχρονο Κόσμο!



     Ο Ισθμός της Κορίνθου, ακόμη ένα ουγγρικό έργο σε κάποιο σημείο του πλανήτη, επιβεβαιώνει την περήφανη αντίληψη των Ούγγρων ότι αποτελούν ένα Έθνος με διακεκριμένες ικανότητες, ένας Έθνος που αν και χωρίς θάλασσα παραμένει ...πρωτοπόρο στα κολυμβητικά αθλήματα και όχι μόνον!


     Όπως υπήρξε το πρώτο Έθνος της ευρωπαϊκής ηπείρου με Καταστατικό Χάρτη, η πρόσφατη  πτήση του Péter Besenyei μέσα στις όχθες του Ισθμού τεκμηριώνει και την "πρωτιά" του άθλου. Κι ενώ υπάρχουν κάποιες ατεκμηρίωτες φήμες για μία προηγούμενη υπέρπτηση από έναν Έλληνα, ονόματι "Κόκκα", εν τούτοις η απουσία τεκμηρίων εκείνης της αμφιλεγόμενης υπερπτήσεως το μόνο που υπογραμμίζει είναι τη τσαπατσουλιά εκείνων που θα έπρεπε να είναι πιο εργατικοί και συστηματικοί στον περισωσμό της Ιστορίας τους επί της οποίας ασχημονούν.


     13 χρόνια χρειάστηκαν για να διαμορφωθεί ο μήκους 6,4 χιλιομέτρων Ισθμός της Κορίνθου, οκτώ ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν οι Ούγγροι να πείσουν την ελλαδική γραφειοκρατία για να οργανωθεί η πτήση, αλλά ο γενναίος Péter Besenyei χρειάστηκε μόνον μερικά δευτερόλεπτα για να αποδείξει ότι ένας Ούγγρος σαρώνει τους αιθέρες!


     Μεθοδικός και απόλυτος, ο Ούγγρος πιλότος μελέτησε ο ίδιος τον περιβάλλοντα χώρο βήμα προς βήμα και σχεδίασε τη πτήση του ακριβώς όπως θα έκανε για ένα υπερατλαντικό ταξίδι.


     Αψήφησε ακόμη και επίγειους κινδύνους για να μπορέσει να εξασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματός του, χωρίς καμία παράλειψη, χωρίς καμία προχειρότητα, χωρίς καμία ...τσαπατσουλιά!


     Με τη σοφία του εκπροσώπου ενός Λαού στον οποίο οι Νομπελίστες περισσεύουν, ο Péter Besenyei προετοίμασε και το σκάφος του εκεί όπου το πρώτο λάθος είναι και το τελευταίο.


     Και, "ανερρίφθω ο κύβος" με ένα ένα μονοθέσιο αεροπλάνο Extra 300S D-EFBY ισχύος 300+ ίππων, βάρους περίπου 608 κιλών, μήκους 6,6 μέτρων και με άνοιγμα φτερών στα 8 μέτρα για να αναδειχθεί και πάλι ένας Ούγγρος σε μία τεκμηριωμένη πρωτιά! Και, απλώς, ΠΕΤΥΧΕ!


      Όσοι βιώνουμε τη σύγχρονη Ουγγαρία θαυμάζουμε τη σοβαρότητά της και υιοθετούμε τα διδάγματά της, γιατί δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από την υπερφίαλη κενότητα της αυταρεσκείας εκεί όπου χρειάζεται πολλή δουλειά. Και ο Péter Besenyei αποτελεί ακόμη ένα «Σχολείο» για μας.



     Λίκνο της ευφυίας, η Ουγγαρία, με το μεγαλύτερο ποσοστό εγγραμμάτων στους Λαούς της Ευρώπης και με το μεγαλύτερο ποσοστό Ποιητών σε ευρωπαϊκό πληθυσμό Ποιητών, αλλά και με μία γλώσσα που την καθιστά δυσπρόσιτη έως άγνωστη για το λαμπρό εθνικό της επίπεδο!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.