Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ  
ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" 
ΚΥΠΡΟΥ


     Η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" της Κύπρου δέχθηκε την Τιμή της εισδοχής νέων Μελών και, μάλιστα, ανηλίκων τα οποία συνώδευσαν εξαιρετικοί Γονείς οι οποίοι με την εμπιστοσύνη τους δικαιώνουν τη δουλειά μας.


     Τα νέα Μέλη και τους Γονείς τους υπεδέχθησαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής οι δύο ανήλικοι ...Εκπαιδευτές, η Αναστασία και ο Στέφανος καθώς και ο μικρός μας Μιχάλης.


     Όπως έχει συχνά υπογραμμισθεί, το Παράρτημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" της Κύπρου συνιστά μία παγκόσμια ...πρωτοτυπία όπου παιδιά εκπαιδεύουν συνομιλήκους τους αλλά και ...ενήλικες με υπευθυνότητα, ευγένεια και σεβασμό προς το εφιπποτοξοτικό αντικείμενο και, οπωσδήποτε, προς τους εκπαιδευομένους.


     Είναι χαρακτηριστική η επιτυχία του συστήματος διδασκαλίας το οποίο εφαρμόσαμε, αναδεικνύοντας τις αρετές των παιδιών που μια γεροντοκρατούμενη και οπισθοδρομούσα κοινωνία μονίμως αμφισβητεί!


     Έτσι, η Αναστασία μας ανέλαβε να μυήσει στην Ιππική τον ένα Γονέα ο οποίος με παιδαγωγική σοφία θέλησε να διαπιστώσει το εκπαιδευτικό πλαίσιο στο οποίο θα εμπιστευθεί το παιδί του. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή...


     Στην άλλη περίπτωση, υπό την επίβλεψη των Εκπαιδευτών, ενθαρρύνθηκε η αλληλοδιδακτική Μητέρας και παιδιού όπου...


      ...το παιδί μυεί τη Μητέρα του στην ιππική ισορροπία και ευκαμψία με τα αποτελέσματα που θαυμάζουμε στην φωτογραφία, ενώ...


      ...η Μητέρα ανταποδίδει στο παιδί της την ευεργεσία της ιππικής ισορροπίας πάντοτε με επίκεντρο έναν υπέροχο και ασφαλέστατο Ίππο!


     Υπό την επιβλέπουσα φροντίδα του υπευθύνου της Σχολής Παύλου Χαραλάμπους, το Παράρτημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" της Κύπρου εξελίσσεται σε ένα ζωτικό Κέντρο ιππικής και τοξευτικής Εκπαιδεύσεως


     Στον άριστα οργανωμένο χώρο του Παραρτήματος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Κύπρου, η πρόοδος των Μελών του είναι εμφανής:


     Kαι οι φωτογραφίες που μας έστειλε σήμερα ο Υπεύθυνος λειτουργίας του Παραρτήματος, μιλούν από μόνες τους! Εμείς θα θέλαμε να συγχαρούμε τον ίδιο, την Αναστασία, τον Στέφανο αλλά και όλα τα Μέλη της Κυπριακής Σχολής για την υποδειγματική εργασία τους η οποία αποτελεί και μοναδική γι;α την παγκόσμια Έφιππη Τοξοβολία και Παραδοσιακή Τοξοβολία.


     Στο κεντρικό Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι Προπονήσεις της Χαράς Πολυζοπούλου και του Γεωργίου Τροβά οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους διεθνείς Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας "Grunwald 2014" στη Πολωνία. Ο Γεώργιος Τροβάς  εξελίσσεται σε δεινό Εφιπποτοξότη ο οποίος παρέχει προσδοκίες για το καλύτερο στους επικείμενους Αγώνες και το φωτογραφικό υλικό της σημερινής του Προπονήσεως το αποκαλύπτει!

                      

     Η Χαρά Πολυζοπούλου όχι απλώς βελτιώνει τις εφιπποτοξοτικές της ικανότητες αλλά προχωρεί και ακόμη περισσότερο σε ειδικές ασκήσεις πέραν του βασικού "curriculum"! Το παραπάνω βίντεο από την σημερινή της Προπόνηση τα λέει ..."όλα"!


     Kαι, βεβαίως, στα σημερινά μαθήματα στο Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" οι μαθητές δεν παρέλειψαν να ασκηθούν και στις Έφιππες Πολεμικές Τέχνες με Ούγγρικες, παραδοσιακές ασκήσεις ροπαλομαχίας "Baranta", υπό τη διδασκαλία της Χαράς!


     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" η προσπάθεια είναι τίμια, σκληρή, καθημερινή, ασταμάτητη, όπως πρέπει να είναι η προσπάθεια των Πολεμιστών που προσδοκούν στη Νίκη! Γι αυτό και σε μας έρχονται όσοι θέλουν αλλά παραμένουν μόνον όσοι ...μπορούν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.