Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΟΤΑΝ ΔΕ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΒΡΑΧΕΙΣ...



     Η τόλμη είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ζωής και όσοι δε φοβούνται να "βραχούν" προορίζονται να νικήσουν! Αυτό το βιώνουμε κάθε μέρα στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" και αποτελεί το μεγάλο δίδαγμα της λειτουργικής μας "φιλοσοφίας", είναι αυτό που θέλουμε να υιοθετηθεί ως τρόπος ζωής από τους μαθητές μας έχοντάς το ήδη "περάσει" στη καθημερινή συμπεριφορά των Εκπαιδευτών μας και των στελεχών της Ομάδος μας!


     Ο Αντώνης εκπαιδεύεται στην Έφιππη Τοξοβολία από την Εκπαιδεύτριά μας Χαρά, μόλις από τις 4 Σεπτεμβρίου 2013, όταν πρωτοάρχισε να ιππεύει και η σοβαρότητα με την οποία έδειξε να προσεγγίζει την Έφιππη Τοξοβολία ενεθάρρυνε την Εκπαιδεύτριά του να τον εισαγάγει από την πρώτη στιγμή στις δυσκολότερες ασκήσεις του εκπαιδευτικού μας προγράμματος τις οποίες ο Αντώνης εξετέλεσε με απόλυτην επιτυχία και, όπως πάντοτε, χωρίς κανένα απρόοπτο!


     Σήμερα, μόλις έξι μήνες μετά, ο Αντώνης είναι έτοιμος για να δώσει τις εξετάσεις του και να διαπιστευθεί ως Εφιπποτοξότης, καταφέρνοντας να καλπάζει και να τοξεύει εύστοχα, όπως ακριβώς απαιτείται από τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ".


     Προηγουμένως, ο Αντώνης πέρασε από όλα τα εκπαιδευτικά στάδια με την ίδια πάντοτε επιτυχία ως προς το τελικό αποτέλεσμα, επιδεικνύοντας την πρέπουσα, αγόγγυστη, επιμονή και προσήλωση στην εκτέλεση των προβλεπόμενων ασκήσεων, κατανικώντας φόβους και κούραση.


     Με την βοήθεια της Εκπαιδεύτριας Χαράς, ο Αντώνης κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις σε είκοσι μέρες, να έχει επιτύχει με ελάχιστα μαθήματα ένα βαθύ και ασφαλές "κάθισμα" όπως επιβεβαιώνει η παραπάνω φωτογραφία από το Αρχείο των μαθημάτων της Σχολής μας η οποία προέρχεται από το μάθημά του της 24ης Σεπτεμβρίου 2013!


     Η Εκπαιδεύτριά του φρόντισε να τον οδηγήσει στα πλέον δύσβατα εκπαιδευτικά "μονοπάτια" ώστε να τον αναδείξει στα υψηλά πρότυπα ενός Εφιπποτοξότη ο οποίος μπορεί να σταθεί όχι απλώς "δίπλα" αλλά και κάτι ψηλότερα από τους ξένους ομοτέχνους του.


     Πάντα με την, ανιδιοτελή, προσωπική της κόπωση και υψηλή ευθύνη, η Εκπαιδεύτρια των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" οργάνωσε με ασφάλεια πολύ περισσότερα από τα προβλεπόμενα "σενάρια" εκπαιδεύσεως για τον μαθητή της μέχρι να τον δει να καλπάζει και να τοξεύει έναν ανεπίσακτο και ανενστόμιστο Ίππο σε, φυσικό, ορεινό έδαφος, κάτι που δε συνηθίζεται ούτε στις πιο προηγμένες Ιππικές Σχολές του εξωτερικού.  


     Όμως, η Εκπαιδεύτρια της Ομάδος μας δε φοβάται να ..."βραχεί" κι αυτό κατάφερε να το "περάσει" και στο μαθητή της Αντώνη οδηγώντας τον στο εξαίρετο σημείο ενός αρίστου Ιππέως.


     Χθες, η Χαρά μαζύ με τον Αρχηγό της Ομάδος μας λόγω του βροχερού καιρού και της συνεπαγόμενης αναγκαστικής αργίας από την εργασία Ιππευτηρίου, κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας για ψώνια! Όχι, μη φανταστείτε ότι κατέβηκαν για "προσωπικά" τους ψώνια αλλά για ψώνια σχετικά και πάλι με την εργασία τους στην ...Ομάδα και, ειδικώς, για χρειώδη των Ίππων της Σχολής. Έτσι όπως η Χαρά πέρναγε μέσα από τον Βασιλικό Κήπο, ένα ζευγάρι τουριστών την παρεκάλεσε να τους φωτογραφίσει επάνω στο γεφυράκι της λίμνης που άλλοτε φιλοξενούσε τις πάπιες και, χωρίς άλλη σκέψη, η Χαρά μπήκε μέσα στο ...νερό για να καταφέρει να έχει κοντινότερο πλάνο! Η Χαρά έμαθε πια να αδιαφορεί για το "βρέξιμο" κι έμαθε να πολεμά στη ζωή της ! Η Έφιππη  Τοξοβολία και ο τρόπος ζωής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και στη περίπτωσή της, έδειξε το ευεργετικό τους αποτέλεσμα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.