Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

25η ΜΑΡΤΙΟΥ


     25η Μαρτίου, σήμερα και αρνηθήκαμε να υψώσουμε ευκαιριακά την Ελληνική Σημαία πλάι στη ...μπουγάδα νομίζοντας ότι έτσι "ξορκίζουμε" την επί αιώνες ασέβειά μας στην Ιστορία αυτού του Τόπου! Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ως Έλληνες και όχι ως "γραικύλοι" τιμούμε κατά πως απαιτούν οι Ελληνικές Παραδόσεις τη Πατρίδα μας! Έτσι, προτιμήσαμε να πάρουμε τα Τόξα μας και να εξασκηθούμε στη πολεμική τέχνη της Παραδοσιακής Τοξοβολίας, αφιερώνοντας την προσπάθειά μας αυτή στους 'Ελληνες Στρατιώτες της Αναγεννήσεως και σε όλους τους υπόλοιπους εξεγερμένους Ήρωες  του '21 στους οποίους οφείλουμε την ελευθερία μας σήμερα, όσο αυτή νοείται ως ..."πραγματικότητα"! Ως "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είμαστε βέβαιοι ότι οι Πρόγονοί μας νοιώθουν υπερήφανοι βλέποντάς μας να συνεχίζουμε μέσα στους αιώνες τη δική τους πολεμική Αρετή αντί να εξανεμίζουμε τον Πατριωτισμό μας μεταξύ καναπέ και μπαλκονιού όπου και η απλώστρα της ...μπουγάδας!


     Αξιέπαινος ο Γεώργιος ο οποίος, καίτοι επαγγελματίας σε μία πολύ απαιτητική εργασία, σήμερα απεφάσισε να "επενδύσει" την μοναδική ημέρα αδείας του στην Προπόνησή του στη Παραδοσιακή Τοξοβολία ερχόμενος από την ...Θεσσαλονίκη!


     Αν και ο Γεώργιος ασκείται μόνος του στη συμπρωτεύουσα, εν τούτοις, βρίσκεται σε πολύ καλό "δρόμο" στην Παραδοσιακή Τοξοβολία. Σήμερα ένοιωσε και πάλι ότι ξεκινώντας τις τοξεύσεις, η ρύθμιση της αναπνοής και η σωστή, χαλαρή, στάση χωρίς "σφιξίματα" κι εντάσεις είναι η "πύλη" προς την απόλαυση της Τοξοβολίας και την ευστοχία. Πολλές φορές, σήμερα, πριν ξεκινήσει να τοξεύει "ανασυντάχθηκε", "πάτησε" καλύτερα και χαλάρωσε όλα τα συμπράττοντα μέλη στη τόξευση αναδιοργανώνοντας και την αναπνοή του που, ενστικτωδώς, κατάλαβε το πόσο σημαντικό είναι μια αναπνοή συνεχώς "λειτουργική".  


     Δυστυχώς, ο Γεώργιος χρησιμοποιεί ένα πολύ "βαρύ", για την περίπτωσή του, Τόξο! Αυτό είναι ένα λάθος που σχετίζεται, κυρίως, με την υπερεκτίμηση των ικανοτήτων μας και που απαντάται σε κοινωνίες με "κλισαρισμένες" ...εμμονές! Στη περίπτωση, όμως, του Γεωργίου δεν ισχύει κάτι τέτοιο διότι το Τόξο του δεν υπήρξε δική του επιλογή αλλά ευγενές δώρο αγαπημένου του προσώπου. Παρά ταύτα όμως ο Γεώργιος έδειξε να χρησιμοποιεί το Τόξο του πολύ ικανοποιητικά παρά το ότι το "βάρος" του είναι 10-12# μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.


     Βεβαίως, αν και τεχνικά ο Γεώργιος χειρίστηκε σωστά το Τόξο του, τελικώς δεν αποφύγαμε "φθορές" όπως αυτή που φαίνεται στη παραπάνω φωτογραφία, ούτε φαινόμενα όπως αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί.


     Ο Συνασκούμενος αντελήφθη εγκαίρως τη σημασία της σταυροειδούς συμμετρίας στη τόξευση! Παρά το ότι, λόγω του βάρους του Τόξου του, δεν "άνοιξε" τη χορδή μέχρι το στέρνο, εν τούτοις, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, κατάφερε να επιτύχει την σταυρόσχημη συμμετρία καθ'  όλη την διάρκεια της Προπονήσεώς του.


     Οι αφέσεις του εξελίχθηκαν σε πολύ αρμονικές όσο προχωρούσε η εξάσκησή του και μαζύ μ'  αυτό και η ευστοχία του, όπως ήταν φυσικό, βελτιώνονταν.


     Τα βεληνεκή μέσα στα οποία κινήθηκε σήμερα ήσαν μεταξύ 15 και 25 μέτρων και οι "συγκεντρώσεις" πολύ ικανοποιητικές ακόμη και από την διαγώνια τόξευση. 


     Η "τυφλόμυγα" έδωσε στο Γεώργιο να καταλάβει πολύ καλά το τι σημαίνει "αφύπνιση ενστίκτου"! Μόνον όταν βρέθηκε "μόνος του με τον εαυτό του" και αδιαφόρησε με μικρομετρικές διορθώσεις ώστε να "πετύχει" το στόχο ρίχνοντας με "αδειο νου", μόνον τότε άκουγε τον επιβραβευτικό ήχο της προσκρούσεως του βέλους στον στόχο.


     Κι αυτός ακριβώς είναι και ο "πυρήνας" της Παραδοσιακής Τοξοβολίας, η τόξευση με "άδειο νου", με πλήρη περιφρόνηση προς τον ορθολογισμό της πράξεως η οποία επιτυγχάνει μόνον όταν κινείται στον άξονα του υγιούς ενστίκτου, μακράν των "γήινων" αγωνιών με ...ημερομηνία λήξεως!


     Έτσι, ακολουθώντας αυτό το "μονοπάτι" ο Γεώργιος έφθασε στο αποτέλεσμα που δείχνει το, εν συνεχεία, βίντεο κι εμείς του ευχόμαστε να φθάνει πάντα σε ένα τόσο αρμονικό αποτέλεσμα όχι μόνον στη Παραδοσιακή Τοξοβολία αλλά στη καθημερινότητά του. Εμείς θα τον περιμένουμε όποτε βρίσκει χρόνο να συνασκείται μαζύ μας, επιδιώκοντας να ξεπεράσουμε την πολεμική δεινότητα των Προγόνων μας, ώστε να καταστούμε ...πολλώ κάρρονες Αυτών!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.