Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΜΕΡΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΔΡΑΣΗ!


     Χθες Παρασκευή 14 Μαρτίου γράφαμε για μια μέρα γεμάτη δράση... Σήμερα Σάββατο 15 Μαρτίου γράφουμε ακριβώς για το ίδιο... Αύριο, μεθαύριο και πάντα, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" θα χαιρόμαστε το οξυγόνο και τις Έφιππες Πολεμικές Τέχνες ως το ομορφότερο δώρημα της καθημερινότητός μας! Η ζωή δε θέλει πολλά για να είναι συναρπαστική, θέλει απλώς τα ...πάντα και τα "πάντα" δεν είναι τίποτε λιγότερο από ένα υπέροχο άτι, ένα ευλύγιστο Τόξο και μια καταπράσινη φύση που γεμίζει με οξυγόνο στήθος και ...νου! Γιατί, μόνον έτσι μπορεί ο Πολεμιστής να σκέφτεται και να χαίρεται τη καθημερινή μάχη με τον ατελή εαυτό του! 


     Με σύνθετες ασκήσεις Ιππηλασίου ξεκίνησε αυτό το Σάββατο, ασκήσεις γεμάτες ακρίβεια χειρισμών και αρμονία καλπαστικής κινήσεως. 


     Άψογος ο Αντώνης μας σε αμφίπλευρες σπαθιστικές καταφορές και όχι μόνον...


     Με την ίδια ακρίβεια αλλά και άνεση χειρίστηκε και τη δύσχρηστη αλεβάρδα η οποία μπορεί να υπήρξε αγχέμαχο όπλο πεζικού αλλά στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" μετατρέπεται στο καθημερινό ασκησιολόγιο σε όπλο έφιππης χρήσεως. 


     Στο Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ακόμη και η βαρειά αλεβάρδα μετατρέπεται σε ένα ...συνηθισμένο παρελκόμενο που βοηθά τον Ιππέα να βελτιώσει το "κάθισμά" του και τους χειρισμούς ελέγχου του Ίππου του!


     Η μικρή Μύρινα προπονήθηκε στην Έφιππη Τοξοβολία όπως κάθε φορά, έτσι και σήμερα, με εξαιρετική άνεση και ακρίβεια! 


     Η, επίσης, μικρούλα Κατερίνα μας, έδειξε ένα αξιοπρόσεκτο ταλέντο στο δεύτερο μόλις μάθημά της και...


...η Εκπαιδεύτριά της Χαρά την έκανε να νοιώσει, κιόλας, τη χαρά της εξωτερικής περιιππεύσεως σε έναν καταπράσινο Υμηττό!


     Τέλος, η επίσης αρχάρια Χριστίνα μας, χωρίς ηνίες και με κλειστά τα μάτια, κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο τις ασκήσεις (κι αυτή!) του δευτέρου μαθήματός της αυτή την όμορφη μέρα γεμάτη με μαθήματα αρχαρίων.


     Ο Σπύρος μας, είχε την Τιμή να αναλάβει, σήμερα, την Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία του "σκληρού πυρήνα" των Γυναικών των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" σε μια από τις ωραιότερες πλαγιές του Υμηττού η πρόσβαση προς την οποία περνά από έναν "ωκεανό" αγκαθιών ανάμεικτα με ...τσουκνίδες! Κι όμως κάτι τέτοια ...εμπόδια δε πτοούν καθόλου τις Αμαζόνες μας οι οποίες αψήφισαν τα ενοχλητικά φυτά προκειμένου να πλησιάσουν ένα από τα πλέον ενεργειακά σημεία του αρχαίου αττικού βουνού.


     Σε ένα σημείο που δε φαίνονται καθόλου χνάρια Ανθρώπου, οι Αμαζόνες των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" χάρηκαν σήμερα μια πολύ ωφέλιμη τοξευτική εμπειρία υπό την καθοδήγηση του Σπύρου σε μακρά βεληνεκή. 


     Πολλές οι ασκήσεις αλλά αδιάπτωτη η αίσθηση μιας ιδιαίτερης οξυγονώσεως που έκανε τις ασκούμενες να επιτυγχάνουν ακριβείς τοξεύσεις. 


     Η αλήθεια είναι ότι για τον εντοπισμό αυτού του μοναδικού σημείου στον Υμηττό, μια "προφυλακή εργασίας" περπάτησε αρκετή ώρα ώστε οι Αμαζόνες μας να χαρούν σήμερα το ιδιαίτερο αυτό τοπίο.


     Η σχεδόν καλοκαιρινή, σημερινή, μέρα, γεμάτη δράσεις σε ένα πανέμορφο και πεντακάθαρο τοπίο, ήταν η καλύτερη ημερολογιακή αφετηρία μιας Ανοίξεως που καταφτάνει γεμάτη υποσχέσεις για τα ...καλύτερα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.