Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΥΣΤΟΧΙΑ
ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ...ΓΡΑΜΜΗΣ ΒΟΛΗΣ
 
 

     Mπορεί η προσέλευση να ήταν μαζική για την ομαδική εβδομαδιαία Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία, όμως, εμείς προτιμήσαμε ένα "στρογγυλό" τραπέζι... Και επειδή το τραπέζι ήταν ...τετράγωνο και δεν μπορούσε να μας χωρέσει κι όλους (αυτή η Ομάδα δε χωράει πια σε κάτι λιγότερο απ΄το ...Καλλιμάρμαρο, ...ακροβολιστήκαμε και στη πλαγιά ώστε να συζητήσουμε επίκαιρα ζητήματα της Ομάδος αλλά και τις ευχάριστες εξελίξεις των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", οι οποίοι ξαναπροσκαλούνται στην Ελληνική Κύπρο για την επέκταση των δραστηριοτήτων του εκεί Παραρτήματός μας.
 
 
     "Ομοτράπεζοι" και ...ακροβολισμένοι συζητώντας αντιληφθήκαμε και πάλι την μεγάλη αξία του "Κύκλου" στην εξαγωγή θετικών συμπερασμάτων για τη λειτουργία της Ομάδος μας. Εξαιρετικά γοργή και ώριμη συζήτηση, άγνωστη στα βαλκανικά "δεδομένα" μας βοηθά να κατανοήσουμε τον "άλλο" ο οποίος φυσικά και μπορεί να έχει μια καλύτερη άποψη από εμάς.
 
 
     Παραλλήλως, οι παρευρεθέντες ενημερώθηκαν και για το νέο μήνυμα που λάβαμε από τον Παύλο Χαραλάμπους ο  οποίος συντονίζει τις εργασίες του Παραρτήματος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στη Κύπρο και ο οποίος ζητά και πάλι Εκπαιδευτή από την Ομάδα μας, προκειμένου να διεξαχθεί ένας νέος εκπαιδευτικός κύκλος Σχολείου Ιππικής, ο δεύτερος κατά σειρά, με σκοπό την εκπαίδευση νέων στελεχών της Κυπριακής Έφιππης Τοξοβολίας, μετά την εντυπωσιακή επιτυχία του εκεί Α' Σχολείου Ιππικής που κατάφερε προ διμήνου, ο ίδιος ο Αρχηγός της Ομάδος μας, Αρπάλυκος.
 
 
     Ο σημερινός "Κύκλος" της Ομάδος μας έδειξε ότι η ευστοχία είναι χαρακτηριστικό των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και εκτός της ...γραμμής βολής!

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΟΔΟΣ ΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ..."ΠΑΛΜΑΡΕ" ΜΑΣ!
 
 
 
     Σήμερα η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" απέκτησε ακόμη έναν δυναμικό Εφιπποτοξότη ο οποίος για πρώτη φορά κάλπασε και τόξευσε με άνεση και αποτελεσματικότητα! Το πραγματικό "δυναμικό" της πολεμικής μας Ομάδος αυξήθηκε κατά έναν Πολεμιστή, τον Γεώργιο!
 
 
 
     Προηγουμένως, ο Γεώργιος κλήθηκε να εκτελέσει όλους τους βηματισμούς μετά και άνευ βοηθημάτων αλλά και με την εφιπποτοξοτική σέλλα, καταλήγοντας σε άριστο αποτέλεσμα.
 
 
 
     Συγχαίρουμε τον Γεώργιο για την άριστη επίδοσή του και ευχόμαστε και σε όλους τους υπολοίπους μαθητές μας να ακολουθήσουν την επιτυχία του δίνοντας σε όλους την χαρά της επαυξήσεως του αριθμού των ενεργών Εφιπποτοξοτών σε συνδυασμό με την δεδομένη ποιότητα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!
 
 
 
     Ο Πάρης, ήδη έμπειρος Εφιπποτοξότης, προετοιμάζεται εντατικά για την μετάβασή του σε διεθνείς Αγώνες και αποδεικνύεται ταχύτερος και από  το ..."Faster Than the Speed of  Night" της Βonnie Tyler, κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά στο φακό να καλπάζει και να τοξεύει.
 

 
     Αλλά και ο Αντώνης μας δεν υστερεί και παρά το ότι είναι ο πλέον καινούργιος μαθητής μας ελάχιστα μαθήματα του μένουν για να βγει σε εξόδους καλπαστικών τοξεύσεων, εξασκούμενος ήδη στο βουνό με την επιτυχία που φαίνεται στις σχετικές φωτογραφίες της "μερίδας" του στο Αρχείο των μαθημάτων μας.
 
 
 
     Εν τω μεταξύ, η Χαρά κατάφερε μετά από ελάχιστη εργασία να επαναφέρει σημαντικά έναν ιπποδρομιακό Ίππο στην ομαλότητα της ...Φυσικής Ιππικής.
 
 
 
     Ο Θησέας μας, άρχισε πλέον στα χέρια της Χαράς να απολαμβάνει την ανθρώπινη συνεργασία χωρίς βαρβαρότητα και στρες, χωρίς βασανιστικές στομίδες και μαστίγια...
 
 
 
     Η Χαρά με την υπομονή της και τις "γητειές" της, μέσα σε λιγότερες από πέντε συνεδρίες, κατάφερε να ξανακάνει τον Θησέα να εμπιστευθεί και πάλι τον Άνθρωπο και να τον απολαύσουμε, αυτόν που ξεχύνονταν από το "κουτί" ιδρωμένος από το στρες, να βαδίζει με την άνεση και την ελαφρότητα που δείχνει η φωτογραφία που ακολουθεί χωρίς στομίδα και χωρίς μαστίγιο! "Take me back" τραγουδά η Bonnie Tyler και η Χαρά το πέτυχε για τον Θησέα! ΕΥΓΕ Χαρά! Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είναι περήφανοι για τη προσφορά σου στο Θησέα και ο Θησέας σου δείχνει με τη περπατησιά του την ευγνωμοσύνη του...αυτή είναι η καλύτερη αμοιβή όλων μας!
 
 
 
     Γεμάτο και σήμερα το Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" γεμάτο και το ...παλμαρέ μας! Ένας ακόμη νέος Εφιπποτοξότης, ο Γεώργιος, ένα ακόμη αγαπημένο τετράποδο στη φυσική "ατραπό" του, μία Ομάδα ακόμη πιο μπροστά με όλους να χαίρονται τη πρόοδο όλων και τον Αρχηγό μας Αρπάλυκο να προετοιμάζει τις νέες μας κατακτήσεις!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ!
 
 
 
      Ετοιμοπόλεμοι και στην τελική "ευθεία" για την πρώτη συμμετοχή μας σε διεθνείς Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας μετά από οκτώ χρόνια συστηματικής εφιπποτοξοτικής εκπαιδεύσεως καθιερώνουμε την σέλλα της Έφιππης Τοξοβολίας ώστε τα Μέλη της Αποστολής μας να προσαρμοσθούν στις απαιτήσεις των επικείμενων Αγώνων.   

     Όπως θα έχουν παρατηρήσει τόσο τα συνασκούμενα Μέλη μας, όσο και οι Αναγνώστες του Ιστολογίου μας, η εκπαίδευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" τηρείται αυστηρά μέσα στο πλαίσιο των κανόνων της Έφιππης Τοξοβολίας και όλοι οι Συνασκούμενοι εκπαιδεύονται στην Φυσική Ιππική με ανενστόμιστο (χωρίς στομίδα) και ανεπίσακτο (χωρίς σέλλα και χωρίς αναβολείς) Ίππο. Με αυτή την εκπαίδευση, όλοι οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν το καλύτερο "κάθισμα" και την καλύτερη σχέση με τον Ίππο ώστε, όταν αποκτήσουν το δικαίωμα της χρήσεως σέλλας τα πάντα γι αυτούς να είναι ακόμη καλύτερα και άνετα! Και, όπως προαναφέρθηκε,στην Έφιππη Τοξοβολία η χρήση σέλλας αποτελεί δικαίωμα του Εφιπποτοξότη το οποίο ο ίδιος κατακτά αφού επιδείξει ικανότητα εξασκήσεως της Έφιππης Τοξοβολίας, πρωτίστως, σε ανεπίσακτο Ίππο. Έτσι, από σήμερα, η Ομάδα μας "συνάντησε" και την παραδοσιακή σέλλα της Έφιππης Τοξοβολίας, μετά την τακτική εβδομαδιαία Προπόνησή μας στη Παραδοσιακή Τοξοβολία! Όσοι, άλλωστε, παρακολουθούν προσεκτικά το Ιστολόγιό μας, στο οποίο (όπως και στη ζωή) τίποτε δεν είναι "τυχαίο", θα θυμούνται ένα πρόσφατο δημοσίευμά μας με τίτλο "ΓΥΜΝΙΠΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΑΓΜΑ" το οποίο αποτελούσε προανάκρουσμα της σημερινής εισαγωγής εφιπποτοξοτικής σέλλας. Kαι, ασφαλώς, η σέλλα που επιλέγουμε, όπως και όλος ο κοινόχρηστος εξοπλισμός της Ομάδος μας είναι ένα αυθεντικό δημιούργημα του εργαστηρίου "KASSAI"! 
 
 
 
     Αυτή καθαυτή η τακτική εβδομαδιαία Προπόνησή μας στην στατική Παραδοσιακή Τοξοβολία μέσα στο κατάφυτο γαλήνιο τοπίο του Υμηττού, ήταν η πλέον ...σουρρεαλιστική απάντηση τάξεως, ομοψυχίας, νηφαλιότητος, αυτοσυγκεντρώσεως, ομονοίας, ευστοχίας και χαράς, όταν λίγα χιλιόμετρα ένα-γύρω... η σφαγή των ηλιθίων με "δολοφόνους τούνομα δολοφόνου δε άλλου ανδρός" (ο θεός να τους κάνει "άνδρες"...) οροθετούσε την τραγικότητα της διανοητικής αναρχίας των μαζανθρώπων!
 
 
     Με την παρουσία του Αρχηγού της Ομάδος μας Αρπάλυκου και υπό την διεύθυνση του Σπύρου, αυτή η προπόνηση έδινε την εντύπωση ενός κονσέρτου με την αρμονία αλλά και την διασκεδαστικότητα  της μουσικής ενός Scott Joplin, κάτι σαν ένα ατέλειωτο παιδικό πιανιστικό σύνθεμα που, πολύ νωρίς, έδωσε κινητικότητα στους συμμετέχοντες με τοξευτικές ασκήσεις σε βάδην και τροχάδην τις οποίες "άνοιξε" με την χαρακτηριστική ...σιλουέτα και κίνησή του ο Αρπάλυκος! Και να που ξαφνικά μέσα στη σιωπή του βουνού αντήχησε μια καταπληκτική μπαντίνα να παίζει το "Music Box Rag Victor Military Band" λες κι ο Scott ξανάρχισε να διευθύνει τα περιπαικτικά πνευστά του...
 
 
     Εκπληκτική και η Φοίβη, το νέο Μέλος μας που μόλις πρωτόπιασε Τόξο στη ζωή της για να αποδείξει ότι η Παραδοσιακή Τοξοβολία είναι εγγεγραμμένη στο υποσυνείδητό μας και δε χρειάζεται καν "διδασκαλία" αλλά αυτοανακάλυψη! Ήρθε κοντά μας μόλις σήμερα, της δώσαμε ένα Τόξο και της είπαμε "Γύρω σου οι εχθροί,αμύνσου όπως νομίζεις!" και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, στατικά αλλά και κινητικά με άνεση νέας Αρτέμιδος! Άψογοι οι χειρισμοί της, άψογη η κίνησή της, άψογα τα αποτελέσματά της σε σχέση με την μηδενική εμπειρία της. Η Ομάδα την έσυρε προς τα εμπρός, επιμερίζοντάς της τα οφέλη από τα οχτώ χρόνια της λειτουργίας της, ασχέτως εάν η Φοίβη μόλις έφτασε. Ο Karl Marx υπήρξε ένας από τους ηλίθιους της Ιστορίας και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" μόλις του καταρρίπτουμε τη "θεωρία" του για την Υπεραξία με τον απλούστερο τρόπο!
 
 
 
     Ο αγαπημένος μας Ηλίας, παρά το ότι απουσίασε για πολύ καιρό από τις Προπονήσεις μας, επέστρεψε για να αφεθεί στη ροπή της Ομάδος και να καταφέρει άριστες τοξεύσεις καταρρίπτοντας κι αυτός, όχι την ήδη καταρριφθείσα θεωρία του Karl Marx αλλά ιπτάμενους στόχους, όταν πια ο Scott Joplin απεφάσισε να επιστρέψει στο ...ευακρόαστον "Gladiolus Rag". O Ηλίας έδειξε ότι άρχισε να "ξεμουδιάζει" και να ξαναβρίσκει ένα παράξενο μονοπάτι εσωτερικού διαλόγου όπως οι πιανιστικοί "διάλογοι" του μάγου του Ragtime! Tο αποτέλεσμα "εύγλωττο" στη φωτογραφία που ακολουθεί! Εύγε Ηλία!
 
 
     Αν, όμως, στη διάρκεια της Προπονήσεως στη Παραδοσιακή Τοξοβολία η μουσική ήταν όμορφη αλλά διακρικτική, στη δυναμική καλπαστική Προπόνηση Έφιππης Τοξοβολίας που ακολούθησε έγινε εξόχως βουερή αλλά το ίδιο διασκεδαστική και ισορροπιστική κάνοντας τον Αρπάλυκο και όλους τους υπόλοιπους παρόντες Εφιπποτοξότες να πετούν ...χαμηλά με έναν Ίππο γεμάτο κέφι, ρυθμό και δυναμισμό και με όλες τις τοξεύσεις να διευθύνονται εκεί που ο Εφιπποτοξότης κατηύθηνε! Σήμερα, η πρωτοείσακτη, στην εκπαίδευση των Εφιπποτοξοτών μας, σέλλα έδειξε ότι υποδέχεται πραγματικούς Πολεμιστές που μπορούν να απολαμβάνουν τόσο έναν Scott Joplin όσο κι έναν Μεγάλο Richard  Wagner, όπως ο Άνθρωπος πρέπει να απολαμβάνει όλες τις αμέτρητες σταγόνες ενός καταρράκτη για να νοιώσει το μεγαλείο ενός φυσικού θαύματος! Και, βεβαίως, ο  "Walkürenritt" άνοιξε ...διακριτικά με τον Αρπάλυκο ο οποίος σήμερα, μετά από επίπονη εκπαίδευση, ιδρώτα και "αίμα", πρωτοκάθισε σε σέλλα Έφιππης Τοξοβολίας! Όπως πάντα, οι καλπαστικές έξοδοί του επικές και ...εναέριες, με τον Ίππο του ανάλαφρο όσο ποτέ και τα βέλη του  
 
 
 
     Σ' αυτό το Ιππευτήριο οι "ήχοι" εναλλάσσονται μαζύ με τους Εφιπποτοξότες και, μετά τον Αρπάλυκο, ο Αντώνης μας, με τις τοξευτικές διελεύσεις του υπεράνω βαλβίδων μας έφερε στην "ακοή" τους "ARDITI" και το "Military Virtue" με τους σταθερούς χειρισμούς του και την αξιοπρόσεκτη ευστοχία του παρά το ότι είναι από τους πιο πρόσφατους μαθητές της Σχολής μας με εμπειρία ελάχιστων εβδομάδων! Αυτός ο Εφιπποτοξότης όταν πάψει να κάμπτει τα γόνατά του (και σύντομα θα τα καταφέρει!) θα γίνει εξαιρετικός!
 
 
     Η Χαρά μας με την καθοδηγηση του Αρπάλυκου κάθισε κι αυτή για πρώτη φορά σε σέλλα Έφιππης Τοξοβολίας και ήταν απόλαυση να την ακούς να μέμφεται τις ...σέλλες (τις οποίες άλλοι θεωρούν απαραίτητο "αξεσουάρ" Ιππασίας) λέγοντας ότι προτιμά ανεπίσακτο Ίππο!
 
 
 
     Παρά την ...αλογομουρμούρα της εναντίον των ...σελλών, η Χαρά κατάφερε να καλπάσει και να μας ξαναθυμίσει τους "PATRIÓTA" και το   "Ne félj, pajtás!" αφού, μια ζωή hard rock είναι αυτό το χαριτωμένο κορίτσι μας!

 
 
     Ένας τέλειος ...Μογγόλος Εφιπποτοξότης που ξέφυγε από το στρατό του Τζίγκις Κχάαν, ο δεκαπεντάχρονος Γεώργιος, πραγματικό "σύννεφο" που δε προλάβαινε να το αιχμαλωτίσει ούτε ο φωτογραφικός φακός, έδωσε ακόμη ένα "ρεσιτάλ" εφιπποτοξοτικών καλπαστικών εξόδων καθισμένος για πρώτη φορά κι αυτός, σε σέλλα Έφιππης Τοξοβολίας!  Άψογο "κάθισμα", άψογες τοξεύσεις, ένα морин хуур ανάμεσα στα έγχορδα της συμφωνικής ορχήστρας του Ν. Jantsannorov που ξαναζωντανεύει το "Mongol Ayalguu" στην απεραντοσύνη της Ευρασιατικής στέππας.

 
 
     Τελευταίος ο Πάρης μας, σταθερός, ρυθμικός, ακριβής, τέλειος μαθητής της Χαράς, έδειξε ότι δεν ένοιωσε καθόλου άβολα με την εφιπποτοξοτική σέλλα και όλες οι καλπαστικές έξοδοί του ήσαν όπως και οι,ανεπίσακτες, προηγούμενες! "Minimal" και χωρίς εξάρσεις οι ...ανακρούσεις του, αρμονικές όπως το "AKHNATEN" του Philip Glass αλλά από ένα "σύνολο" εμφανώς ...ανώτερο από εκείνο της Κρατικής Όπερα της Στουτγάρδης... Οι οπλές ενός καλπάζοντος Ίππου παράγουν τονικές σαφώς υπέρτερες εκείνων ακόμη και της καλύτερης συμφωνικής ορχήστρας...! 
 
 
 
     Στο τέλος ο Μαέστρος, ο Αρπάλυκος θέλαμε να γράψουμε..., άφησε τη μπαγκέτα του , συγγνώμη, τη σέλλα, να στεγνώσει! Και οι σημερινές μουσικές του Τοξευτηρίου και του Ιππευτηρίου μας ήσαν υπέροχες, αναψυκτικές, ευφραντικές και καθόλου ...μονότονες, με την λαμπρή αίσθηση ενός καταρράκτη που αναψύχει την ίδια τη γη! 
 
 
 
     Πρωτοτυπήσαμε, αποφεύγοντας τον σεβαστό μας "Κύκλο", προτιμώντας μια χαλαρή κουβέντα κάτω απ΄τους αγαπημένους μας τεράστιους ευκαλύπτους! Λίγο παραπέρα, οι ανεγκέφαλοι αλληλοσφάζονται υπείκοντες στη θεία οικονομία η οποία ρυθμίζει το πλεόνασμα της ηλιθιότητος!  
 
 
 
     Εμείς καταφέραμε να αποδείξουμε και πάλι όχι κάτι το "τιτανοτεράστιο" κάτι το "τρισμέγιστο", αλλά το αυτονόητο, το στοιχειώδες και απαραίτητο για την επιβίωσή μας:
 
 
  
Ναι! είμαστε πανέτοιμοι για κάθε αναμέτρηση!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΛΑΓΙΟ-ΕΚΠΤΩΤΙΚΟΙ ΣΠΑΘΙΣΜΟΙ
 
 
 
   Η Εκπαιδεύτρια των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αποτελεί, πια, έναν (!) αυθεντικό Πολεμιστή παντός πεδίου και ...καιρού! Γνήσια απόγονη Πολωνών Ουσάρων, κάνει καθημερινή πράξη το "κάρμα" των Προγόνων της, δικαιώνοντάς τους κατά τον καλύτερο τρόπο. Κατά τις Προπονήσεις της η Χαρά δεν υπολείπεται σε τίποτε των αρσενικών πολεμικών ομολόγων της ιππεύοντας με τόλμη, ακρίβεια και άμεση εκτέλεση των εντολών του Προπονητή της,φθάνοντας κάθε φορά σε ένα ολοένα και καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.
 
 
 
     Σήμερα η Χαρά, βοηθούμενη από τον Συνασκούμενο Αντώνη, βελτίωσε κατά πολύ τις επιδόσεις της στην περισυλλογή κρίκων επί "ανοικτού" ορεινού εδάφους, ως βασική άσκηση Ιππηλασίου, κάτι που βελτιώνει το "κάθισμα". 
 
 
 
     Επίσης, μια που οι μέρες έκαναν της μόδας και, μάλιστα, κατά λίαν αιματηρό τρόπο,  τα "δημοκρατικά μαχαίρια", αποφασίσαμε κι εμείς να αναλάβουμε τα δικά μας αγχέμαχα και κρατώντας ανά ένα ανά χείρα να καλπάσουμε στις βουνοπλαγιές του Υμηττού ασκούμενοι στην καλπαστική επέλαση. Και, βεβαίως, η Χαρά δε μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση...
 
 
 
     Ήδη η Χαρά οργώνει καλπάζοντας κάθε είδος εδάφους και μπορούμε να πούμε ότι στην ύπαιθρο δείχνει μίαν άνεση πολύ σπάνια ακόμη και για άνδρες Ιππείς! Έφτασε πια σε ένα σημείο να νοιώθει αυτάρκης και γι αυτό ο Προπονητής της θα την αφήνει να αυτο-προπονείται περισσότερο! Η χειραφέτηση αποτελεί την καλύτερη παιδαγωγική μέθοδο για έναν που δεν δέχεται απλώς την ελευθερία του άλλου αλλά και την απαιτεί, κάτι που αποτελεί κανόνα στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"!
 
 
 
     Πίσω στο Ιππευτήριο, τώρα, το ...ωρολόγιο πρόγραμμα έδειχνε για τους δύο μαθητές "Πλαγιο-Εκπτωτικούς Σπαθισμούς" ή μονομαχητικές καλπαστικές επελάσεις, προκειμένου να βελτιώσουν το "κάθισμά" τους. Δύο απολύτως αρχάριοι αλλά με άριστες επιδόσεις, όπως για ισχύει για όλους τους μαθητές αυτής της ιδιαίτερης Σχολής.
 
 
τ
 
     Κατά διδασκαλία της Χαράς μας, οι δύο μαθητές ανέλαβαν τις σπάθες τους (οι οποίες, σημειωτέον, ζυγίζουν πλέον του διπλασίου μιας κανονικής!) και άρχισαν να επελαύνουν ο ένας κατά του άλλου, διαξιφιζόμενοι εν κινήσει.
 
 
 
     Οι δύο Συνασκούμενοι, η Μαρίλη και ο Αντώνης, εξετέλεσαν με ακρίβεια κινήσεως και σπαθισμών ιππεύοντας, όπως πάντοτε, ανεπίσακτους και ανενστόμιστους Ίππους χωρίς να εκδηλώσουν καμία δυσφορία για τις υπέρβαρες σπάθες τους τις οποίες κράτησαν για πολλήν ώρα.
 
 
 
     Η ημέρα "έκλεισε" με υπερπηδητικές καλπαστικές επελάσεις από τον Πάρη ο οποίος ίππευσε κρατώντας δύο σπάθες (μία ανά χείρα) με ό,τι αυτό συνεπάγεται!
 
 
 
     Και πάλι, στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" έλαβε χώρα μια σειρά επικίνδυνων πολεμικών ενόπλων ασκήεων χωρίς να "ανοίξει μύτη", χωρίς ούτε ένα δυσάρεστο απρόοπτο, χωρίς ούτε μία πτώση, κάτι πολύ φυσικό, άλλωστε, σε κάθε μάθημα Ιππασίας οπουδήποτε αλλού. Αντιθέτως, η χώρα είναι ανάστατη από έναν μαχαιρωμένο νεκρό σε μία ...καφετέρια όπου πήγε να ...διασκεδάσει! Η δημοκρατία κατήντησε να έχει τόσους πολλούς νεκρούς στις πλατείες και στους δρόμους, ώστε να παραμένουν "στεγνά" τα (ανύπαρκτα, έτσι κι αλλιώς...) ...πεδία των μαχών της.
 
 
Περισσότερα - Furthermore:
 
 
 
 
 
 
 

ΑΝΤΙΔΟΤΟ


     Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία, θανασίμως, εκπτωτική τροχιά!



     Η ανέχεια που συνεχώς διευρύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, το μόνο που προμηνύει είναι την διόγκωση της μιας αρρωστημένης οργής η οποία θα καταλήξει στο αίμα! Κι ενώ αυτή η οργή όλοι μέχρι σήμερα είχαν την εντύπωση ότι είχε τις ρίζες της στη περιρρέουσα οικονομική δυστοκία, σήμερα όλοι "οσφραίνονται" ότι τα αίτιά της είναι πολύ βαθύτερα... αναγόμενα στη κρίση των Αξιών!



     Η αγριότητα με την οποία ολοένα και περισσότερο χαρακτηρίζεται η καθημερινή εγκληματικότητα, δεν υπονοεί αλλά στιγματίζει την κατάπτωση των ηθών με γεωμετρική πρόοδο στην, άλλοτε, χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας".


     Οι άνθρωποι, πια, στη σημερινή Ελλάδα δεν χαμογελούν αλλά αποπνέουν μια γκριζάδα θανάτου λες και στο τέλος κάθε εικοσιτετραώρου νοιώθουν ευτυχείς γιατί κατάφεραν να επιζήσουν ακόμη μια μέρα χωρίς να ξέρουν αν θα επιβιώσουν και την επόμενη...


     Η δημοκρατία νίκησε τη λογική των αυτοχείρων! Όμως, η δημοκρατία δεν κατάφερε και δεν θα καταφέρει να νικήσει τους Έλληνες και τον Κόσμο διότι αντιμέτωπό της στέκεται το βιολογικό ένστικτο αυτοσυντηρήσεως των Λαών! Και δεν το κατάφερε και δεν θα το καταφέρει όσο εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται, ανά τον Κόσμο, ατομικές ή και ομαδικές "νησίδες" αυτοβελτιώσεως και παραγωγής Πολιτισμού, του πλέον σημαντικού εχθρού της δημοκρατίας.


     Ευτυχώς, εν μέσω της εν εξελίξει κοινωνικής καταιγίδος, της διογκώσεως της ήδη ανεξέλεγκτης οργής και των θανατηφόρων συνεπειών της,  παρατηρούμε την συνεχή εμφάνιση θετικών δειγμάτων προσηλώσεως στον Πολιτισμό και στην υπηρέτησή του από ελάχιστους, βεβαίως, οραματιστές ενός καλύτερου μέλλοντος.



     Με καθυστερημένη, ασφαλώς, την Ελλάδα, σε πολλά σημεία του πλανήτη βλέπουμε την αναβίωση των αρχέγονων Αξιών της Ανθρωπότητος και μία ισχυρή τάση επανόδου σ' αυτές. Μετά τις ολέθριες συνέπειες του εκδημοκρατισμού, η λαβωμένη Ανθρωπότητα αναθεωρεί άρδην αυτή την παρά φύσει ανοησία της και επανέρχεται στο φυσικό πλαίσιό της που "δείχνει" την Πολιτεία με τις συνιστώσες του αριστοκρατικού πνεύματος και της ψυχοπνευματικής ισορροπίας.



     Παντού, αρχίζουν να οργανώνονται Ομάδες, δηλαδή, μικρές Κοινωνίες συνειδητοποιημένων ατόμων με σκοπό την ενδυνάμωση της ψυχοπνευματικής υγείας τους. Εμφανίζονται είτε ως αναβιωτές, είτε ως εναλλακτικοί, είτε ως παραδοσιακοί αλλά, πάντως, εμφανίζονται και αυτή είναι η πλέον βαρύνουσα υπόσχεση επιβιώσεως των Κοινωνιών.


     Και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", μία Ομάδα παραγωγής Πολιτισμού και επανόδου στις φυσικές, αρχέγονες, Αξίες, με το έργο της επισφραγίζει την θέληση των Κοινωνιών να επιβιώσουν μέσα στη λαίλαπα της εξαπλούμενης άγριας οργής δια της αυτοβελτιώσεως των Εφιπποτοξοτών της και της υπηρετήσεως του Πολιτισμού.


     Αν προσέξουμε το περιεχόμενο του τελευταίου μηνύματος του Δασκάλου μας Kassai Lajos που εμφανίζεται στο πρώτο (από επάνω προς τα κάτω) εικονίδιο παραπλεύρως, θα διαβάσουμε για τις "κοινές Αξίες" που συνδέουν τους Εφιπποτοξότες όλου του Κόσμου, μία εκ των οποίων είναι εκείνη της αενάου παραγωγής Πολιτισμού!


     Κάποιοι, καταφέραμε να εντοπίσουμε το πλέον δραστικό "αντίδοτο" σ'  ετούτες τις "Dies Irae" που "ξημέρωσε" η δημοκρατική τυραννίδα που δεν είναι άλλο παρά η πείσμων αποστασιοποίησή  μας από το κομματικό μίσος και τη δημοκρατική νοσηρότητα και η προσήλωσή μας στο πολιτισμικό κι εκπολιτιστικό έργο μας, λειτουργώντας μέσα στο πλαίσιο της "Πολιτείας" του Πλάτωνος. 


     Εμείς, όπως και αρκετοί άλλοι, τα καταφέραμε. Aριστοτελικώς "πολιτικοί" γνωρίζουμε υπέρ ποίου και κατά ποίου πολεμάμε, διότι πολεμάμε, γνωρίζοντας ότι πρέπει να πολεμήσουμε!  Το ευχόμαστε και στους υπολοίπους!