Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

SUSURRADORES DE CABALLOS
 
 
 
 

     Κάποτε, ένας Φίλος της Ομάδος μας θεώρησε καλό να μας προσφέρει ένα σπάνιο βιβλίο τυπωμένο το 1959 στην Αργεντινή, βιβλιοδετημένο με ...ίππειο δέρμα και με θέμα του την Αργεντίνικη Ιππική. Η ευγενής χειρονομία του καλού μας Φίλου υπήρξε η αφετηρία να μελετηθούν πολλές πτυχές μιας τόσο ξένης προς τα Ελληνικά αλλά και Ευρωπαίκά δεδομένα Ιππικής. Αν και η άγνοια της Ισπανικής υπήρξε παράγων υψηλής δυσκολίας, εν τούτοις, με την βοήθεια της Ιταλικής και Γαλλικής καταφέραμε να κατανοήσουμε το πλέον σημαντικό μέρος των πληροφοριών αυτού του βιβλίου και να το προσαρμόσουμε στην εκπαίδευσή μας, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο, κυρίως, το στάδιο της εκπαιδεύσεως αρχαρίου.
 
 
 
     Ακόμη μέχρι και σήμερα, ο συντάκτης του εκπαιδευτικού μας εγχειριδίου, λακωνικός καθώς είναι, απέφυγε να αναφερθεί σε πολλές από τις λεπτομέρειες των περιεχομένων ασκήσεων του εγχειριδίου μας και σχεδιάζει κάποτε να το κάνει.
 
 
     Ωστόσο, λίγες μέρες πριν, ένας άλλος καλός μας Φίλος μας έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με τον σύνδεσμο ενός βίντεο, ίσως, παρατηρώντας την σχέση της δικής μας επαφής με τον Ίππο και το περιεχόμενο του βίντεο.
 
 
     Πράγματι, η "αποκωδικοποίηση" των πληροφοριών εκείνου του Αργεντίνικου βιβλίου, βοήθησε, χωρίς να το ξέρουν, τους μαθητές μας να βλέπουν τον Ίππο με μια βαθειά διεισδυτικότητα η οποία τον "αφοπλίζει" φέρνοντάς τον κοντά στον Άνθρωπο. Η διαδικασία του "στρογγυλέματος" των φοβιών του Ίππου κάνοντάς τον να μας εμπιστεύεται έχει πολλές "ετικέτες", εντυπωσιασμού κυρίως, την δε Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κάθε άλλο παρά την ενδιαφέρει να ...εντυπωσιάσει, θεωρώντας ολότελα φυσική την σχέση με τον Ίππο και την εξασφάλιση της εμπιστοσύνης του. Παρά ταύτα, αυτή η πειθώς που ασκεί ο Άνθρωπος στον Ίππο προκειμένου να τον ηρεμήσει και να συνεργασθεί ηπίως μαζύ του παρέμεινε ως "ψίθυρος" και όσοι ακολουθούν αυτή την διαδικασία ως "Ψιθυριστές Ίππων"!
 

 
      Ο όρος "Ψιθυριστής Ίππων" είναι ένας καθιερωμένος αργεντίνικος όρος γι αυτούς που ακολουθούν την Ινδιάνικη Παράδοση ψιθυρίζοντας ήρεμα ήχους στο αφτί του υπό εκπαίδευση Ίππου, ώστε να τον χαλαρώσουν και να τον καταστήσουν ευάγωγο! Έτσι στα Ισπανικά οι Ψιθυριστές Ίππων ονομάζονται "Susurradores de Caballos" και αν κάτι μας θυμίζει αυτό το "Susurradores" ναι, πράγματι, σχετίζεται με το Ελληνικό "σούσουρο" δηλαδή τον "ψίθυρο"!
 
 
     Αφετηρία για τη μακροχρόνια ανάδειξη ενός "Ψιθυριστή Ίππων" είναι η βασική άσκηση η οποία είναι καθιερωμένη και στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", δηλαδή, της διελεύσεως κάτω από την κοιλιά του Ίππου, ήδη από την αρχική φάση του πρώτου μαθήματος του αρχαρίου.
 
 
     Την άσκηση αυτή δεν την παραλείπουμε ποτέ σε κάθε μαθητή που ξεκινά μαζύ μας την εκπαίδευσή του, διότι όλους τους μαθητές μας τους προορίζουμε για να χαρούν την καλύτερη επικοινωνία με τον Ίππο φθάνοντας "ψηλά" στην Ιππική Τέχνη. 
 
 
     Στο τέλος, ο ψυχισμός του Ανθρώπου θα φθάσει στο σημείο που θα "ψιθυρίζει" (καθένας με τον τρόπο του και με τις κινήσεις του σώματός του, έστω κι αν δε βγάζει άχνα...) στον Ίππο το πόσο μπορεί να τον εμπιστεύεται και να συνεργάζεται αρμονικά μαζύ του. Έτσι, ο Άνθρωπος θα καταφέρει να απολαύσει την συνεργασία του Ίππου, πρωτίστως με ασφάλεια και για τους δυο αλλά και με ευχαρίστησητης μεταξύ τους σχέσεως. Κι αυτό αποδεικνύεται και με την πρόοδο όλης της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στα οκτώ χρόνια της λειτουργίας της κατά τα οποία ο δείκτης ατυχημάτων παραμένει σταθερά μηδενικός!
 
 
     Α! Και να μη ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους δύο καλούς μας Φίλους, τους κ.κ. Ευάγγελο Δελέγκο και Αριστείδη Μαρούλη για τα όσα μας προσέφεραν!  
 
 
     Η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" επιδιώκει να παραμένει πιστή στον σεβασμό του Ίππου, επιμένοντας στο δικαίωμα της ευημερίας του πλάι στον Άνθρωπο ο οποίος σέβεται την ανθρωπιά του!
 
 
 
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.