Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

  KATOΠΙΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ...
 
 
     Είναι, πράγματι, συγκινητικό να διαπιστώνεις το πόση απήχηση έχει μια ομαδική προσπάθεια ακόμη και για ένα Κοινό το οποίο δεν ασχολείται άμεσα με το αντικείμενό της. Αυτό μας απεκάλυψαν τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα που λάβαμε τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα από Φίλους-αναγνώστες του Ιστολογίου μας οι οποίοι διαμαρτύρονται για το ότι ...ακόμη δεν διάβασαν τα νέα από τη δραστηριότητά μας του σαββατοκύριακου σε αντίθεση με την μέχρι τώρα πάγια τακτική μας. Έτσι, λοιπόν, αγαπητοί Φίλοι επιτρέψτε μας να απολογηθούμε λέγοντας ότι πλέον, η καθημερινή μας δραστηριότητα στο Ιππευτήριο, στα μονοπάτια και στα σύδεντρα του Υμηττού, αλλά και στη γραμμή τοξευτικής βολής είναι τόσο αυξημένη ώστε μας μένει ελάχιστος χρόνος ώστε να προλαβαίνουμε, όπως πριν, την άρτια ενημέρωσή σας μέσα από τις στήλες αυτού του Ιστολογίου. Όμως, όταν η φίλη μας Λουκία Μ. μας λέει ότι αν και δε μπορεί λόγω ηλικίας να ασχοληθεί με την Ιππασία και "μόνον μέσα από τα δημοσιεύματά μας νοιώθει τη χαρά του αλόγου", θα ευθυγραμμιστούμε με την επιθυμία σας και θα αναφερθούμε στη δραστηριότητά μας του τελευταίου σαββατοκύριακου έστω και καθυστερημένα:
 
 
     Η ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας του περασμένου Σαββάτου προσαρμόσθηκε έτσι ώστε να είναι ωφέλιμη τόσο για τους Συνασκουμένους μας όσο και για τον νέο Ίππο Dorje Chang του Αρχηγού της Ομάδος ο οποίος, μετά την βασική εισαγωγή του στην Έφιππη Τοξοβολία θα έπρεπε να εξοικειωθεί και με τις συνθήκες ομαδικής τοξεύσεως και τις επιπτώσεις της στη ψυχολογία του.
 
 
     Πράγματι, ο Ίππος του Αρχηγού μας έδειξε τον καλύτερο εαυτό του από την πρώτη στιγμή της εκπαιδεύσεώς του και όπως όλα σ΄ αυτή την Ομάδα, στο τέλος απέδειξε ότι η εκπαίδευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα στο μικρότερο χρόνο!
 
 
     Αυτή καθαυτή η Προπόνηση υπήρξε μία αγαστή συνεργασία του ανθρώπινου με τον ίππειο παράγοντα χωρίς καμία αντίθεση, κάτι άλλωστε το οποίο αποτελεί "σήμα κατατεθέν" της Ομάδος μας.
 
 
     Εκτός, όμως, του Dorje Chang, ακόμη δύο νεαροί πώλοι συνέχισαν να εκπαιδεύονται από Μέλη της Ομάδος μας μαθαίνοντας να συραγωγούνται, να δίνουν τα άκρα τους και να δέχονται τις πρώτες νύξεις εφιππεύσεως.
 
 
     Οι δύο πώλοι προορίζονται κι αυτοί για μελλοντική εφιπποτοξοτική δραστηριότητα και, όπως είναι φυσικό, από τώρα καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε φθάνοντας στην κατάλληλη ηλικία να είναι πανέτοιμοι για την συνεργασία με τον Άνθρωπο.
 
 
     Μια νέα υπαίθρια αγωνιστική διαδρομή για τις προπονητικές ανάγκες όσων πρόκειται να μετάσχουν εξωτερικών Αποστολών άρχισε να στήνεται σε μια επίπεδη χωμάτινη ορεινή "λωρίδα", στην οποία ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες εφιπποτοξοτικές δοκιμές! Ο χώρος αυτός ο οποίος θα εξελιχθεί στο προπονητικό "επίκεντρο" των προχωρημένων μας Εφιπποτοξοτών θα μελετηθεί και θα βελτιωθεί κατά πολύ ώστε να καλύψει πλήρως τις ανάγκες τους.
 
 
     Πολλά ατομικά μαθήματα διεξήχθησαν κι αυτές τις ημέρες πέραν των όσων άλλων. Τα μαθήματα Ιππασίας και Έφιππης Τοξοβολίας έχουν πια αυξηθεί κατά πολύ και η Εκπαιδεύτρια Χαρά, κυριολεκτικώς, ασφυκτιά από υποχρεώσεις.
 
 
     Και, βεβαίως, στο πλαίσιο των ατομικών ιππικών μαθημάτων, η Χαρά βοηθά τους μαθητές της και στη Παραδοσιακή Τοξοβολία όταν θέλει να τους ξεκουράσει για λίγο κάτω από τον Ίππο. 
 
 
     Αυτό το σαββατοκύριακο ξεκίνησαν την όμορφη περιπέτειά τους μαζύ μας και δύο νέα Μέλη, ο Δημήτρης και η Ρούλα οι οποίοι μας έδωσαν χαρά με τον όμορφο χαρακτήρα τους, την ευγενική τους διάθεση προς τον Ίππο αλλά και με τις ικανότητές τους όπως φάνηκε από το πρώτο τους μάθημα. 
 
 
     Το έχουμε ξαναγράψει ότι δεν μας ενδιαφέρει η "ποσότητα" αλλά η ποιότητα, ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα "like" αλλά η ουσία: στ' αλήθεια, ο Δημήτρης και η Ρούλα χωρίς καμία δυσκολία κατάφεραν να εκτελέσουν όλες τις ασκήσεις του πρώτου μαθήματος με την παραδοσιακή, πια, άνεση της διδασκαλίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".
 
 
     Μπορεί τα Μέλη μας να είναι πάνω από 400 αλλά εμάς μας χαροποιούν όχι ο αριθμός αλλά η ποιότητα χαρακτήρων και οι ικανότητές τους!
 
 
     Ενώ ο Θησέας μπαίνει για τα καλά στο "σκεπτικό" της Έφιππης Τοξοβολίας, ακόμη ένας Ίππος εισάγεται σε αυτό.
 
 
     Ο νέος Ίππος αρχίζει σιγά-σιγά να γνωρίζει τους καινούργιους του φίλους και να παίζει μαζύ τους απαλλαγμένος από τη στομίδα του και τα όσα μέχρι τώρα τον βασάνιζαν, ενώ ελάχιστος χρόνος του απομένει μέχρι να αισθανθεί τη χαρά της Έφιππης Τοξοβολίας ως ένα, πια, καθημερινό ενδιαφέρον του.


     H Χριστίνα μας προετοιμάζεται κι αυτή, πλέον , για μελλοντικές αγωνιστικές συμμετοχές. Οι Προπονήσεις της, πια, αποκτούν συγκεκριμένο χαρακτήρα και οι ασκήσεις που καλείται να εκτελέσει είναι ιδιαίτερες.


     Η "ανάσυρση βέλους" μία από αυτές και η Χριστίνα εν δράσει και με αρκετή επιτυχία.


    Και, βεβαίως, η απαραίτητη καλπαστική Έφιππη Τοξοβολία συμπληρώνει την ημερήσια Προπόνηση της Χριστίνας μας.


     Πολλά σκαλοπάτια παραπάνω και για τον Αριστόβουλο ο οποίος βελτιώνει πολλά και ταυτοχρόνως.


     Επειδή, όμως, ο Αριστόβουλος είναι πολύ ζενικός καταφέρνει να χαλαρώνει τον τετράποδο Δάσκαλό του σε τέτοιο σημείο ώστε ο τελευταίος να μη διστάζει να ρίξει και μία ...ξάπλα όταν νοιώσει ότι ο υπερβατικός μαθητής του έχει ήδη ..."ιπταθεί"! Απρόβλεπτες μεν, χαριτωμένες δε καταστάσεις σε ένα Ιππευτήριο με πολύ κέφι...


     Ο Ιφικράτης άρχισε να εκπαιδεύει έφιππος έναν άμαθο Ίππο ο οποίος προορίζεται κι αυτός για τη χαρά της Έφιππης Τοξοβολίας. Η "σχέση" αρχίζει να εδραιώνεται και ήδη ο Ιφικράτης κατάφερε αρκετά σημαντικά "πράγματα" διαχειριζόμενος αυτό το πανέμορφο και πανέξυπνο τετράποδο.


     Και ο Γεώργιος αρχίζει να αποκτά την εμπειρία της διδασκαλίας, βοηθώντας αρχαρίους να προοδεύσουν προετοιμαζόμενος κι ο ίδιος για την εξέτασή του, κάτι που στην Ομάδα μας έρχεται πολλές φορές απρόβλεπτα! Η αλληλοδιδακτική είναι η βάση της εκπαιδεύσεως της Ομάδος μας και αρχίζει από τα πρώτα στάδια του εκπαιδευομένου.


     Επίσης, το "δίδυμο Μιχάλης και Δανάη", έδωσαν έναν πανάξιο "εαυτό" ασκούμενοι στα σύδεντρα του Υμηττού υπό την επίβλεψη της Χαράς.


     Όχι μόνον στην Έφιππη αλλά και στη Στατική Τοξοβολία τα δύο παιδιά κατάφεραν να προχωρήσουν ένα βήμα πιο μπροστά και να ξεπεράσουν το δέος της ιππεύσεως σε ανοικτό χώρο, πάντοτε με τον ασφαλέστατο τετράποδο Δάσκαλό τους και τη σιγουριά της διδασκαλίας της Χαράς.


     Πραγματικά, τις τελευταίες ημέρες της εβδομάδος που μας πέρασε οι μαθητές της Χαράς έδειξαν ότι όλοι κινούνται στη "συχνότητα" της ομαδικής προόδου και, βεβαίως, η (άλλη) Χριστίνα μας έδειξε κι αυτή ότι ακολουθεί τον κανόνα με τις καλπαστικές έφιππες τοξεύσεις της. 


     Αυτό το κορίτσι με την ιδιαίτερη προσωπικότητα μας κάνει να θεωρούμε ως ακόμη πιο βλάκες όσους ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες δεν είναι πολεμίστριες και κατάλληλες μόνον για το ..."νεροχύτη" τους! Ευτυχώς που υπάρχουν και απτές αποδείξεις ώστε οι φαλλοκρατικώς ανοηταίνοντες να βρίσκουν το ..."δάσκαλό" τους! 


     Η, ίδια, η Εκπαιδεύτριά μας Χαρά, άρχισε να απολαμβάνει τον Θησέα στα πρώτα βήματά του στην Έφιππη Τοξοβολία, μετά την τραυματική του εμπειρία στον Ιππόδρομο.


     Η ψυχική "αναγέννηση" του ευγενούς τετραπόδου είναι, πια, εμφανής στη συμπεριφορά του και εμφανέστερη στην ικανοποίηση που δείχνει η Χαρά η οποία και τον εκπαίδευσε!



     Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πολλά περισσότερα γι αυτό το σαββατοκύριακο αλλά ας μη ...κρασάρουμε και το μπλογκ! Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" εξασκούμεθα καθημερινώς και συνεχώς στη πολεμική τέχνη μας και το κάνουμε όσο καλύτερα μπορεί να γίνει χωρίς να τσιγκουνευόμαστε κόπο και χρόνο, όμως πιστεύουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι αρκετά για να ζητήσουμε συγγνώμη από τους καλούς μας Φίλους που παρεπονέθησαν ότι δεν αναρτήσαμε τις τελευταίες ειδήσεις μας!   

  



         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.