Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ο "ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ"
ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
 
 
     H τακτική εβδομαδιαία Προπόνηση στην παραδοσιακή Τοξοβολία των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αυτή τη φορά άρχισε να αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα του ...Υμηττού: η προσέλευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" γίνεται ολοένα και μαζικότερη, με αποτέλεσμα το αρχαίο βουνό, παρά την μεγάλη ιστορία του, να δείχνει ...μάλλον μικρό για να φιλοξενήσει τους Παραδοσιακούς Τοξότες μας! Άλλωστε, μετά την πρόσφατη, πρώτη, συμμετοχή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" σε διεθνείς Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας, η δυναμική της Ομάδος μας αναπτύσσεται ραγδαία.

 
     Αυτή η σαββατιάτικη Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία, υπό την αρχηγία βολής του Αλέξανδρου, παρά τον μεγάλο αριθμό συμμετασχόντων έδειξε και το υψηλό επίπεδο όχι μόνον των τοξευτικών αποτελεσμάτων αλλά και της ασφαλείας με την οποία χαρακτηρίζονται όλες οι δραστηριότητες των "EΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ": όταν σε κάποια στιγμή υπήρξε μία άκαιρη μαζική τόξευση κανένα δυσάρεστο δεν σημειώθηκε! Ο "αυτόματος πιλότος ασφαλείας" της Ομάδος μας λειτουργεί ...άψογα! 

 
     Μέσα, στο Ιππευτήριο, ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκος άρχισε την προετοιμασία δύο νέων Ίππων για τις ανάγκες της Ελληνικής Έφιππης Τοξοβολίας. Με τον έναν Ίππο ήδη ξεκίνησε το πρόγραμμα εξοικειώσεώς του με το Τόξο και την τόξευση και τα αποτελέσματα ήσαν άριστα! 

 
     Με τον δεύτερο Ίππο ο Αρπάλυκος φροντίζει να του απαλύνει τις δυσκολίες κινήσεως προς την "κακή" του πλευρά (οι Ίπποι δεν κινούνται το ίδιο ομαλά και προς τις δύο πλευρές) και είναι σίγουρο ότι ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" θα καταφέρει να βοηθήσει τάχιστα το πανέμορφο αυτό αλογάκι να κινείται και προς τις δύο πλευρές του το ίδιο αρμονικά. Άλλωστε ο Αρπάλυκος δεν φείδεται κόπων και προσωπικών θυσιών ώστε να φέρει αποτέλεσμα και απέδειξε ότι τα καταφέρνει πάντα με τον ευγενέστερο και καλύτερο τρόπο!

 
     Στο δεύτερο μάθημά της η μαθήτρια της Χαράς, Δήμητρα, κατάφερε τα προβλεπόμενα αποτελέσματα χωρίς καμία δυσκολία και πέρασε βαλβίδες με κλειστά μάτις σε άψογο "κάθισμα"! Η Δήμητρα, με την πηγαία αγάπη της προς τη Φύση και τον Ίππο, αναδεικνύεται σε μία ακόμη Αμαζόνα που ταιριάζει απολύτως στο "προφίλ" της Ομάδος μας και η πειθαρχημένη της σχέση με το μάθημα δείχνει ότι σύντομα θα καλπάσει και θα τοξεύσει με επιτυχία.

 
     Ο Βασίλειος μας προβληματίζει επειδή δείχνει ήδη έτοιμος να κάνει μάθημα στον ...εαυτό του!

 
     Στο τρίτο, μόλις, μάθημά του και η σχέση του με τον Ίππο είναι μάλλον εκείνη ενός πλάσματος της ιδίας ...ομοταξίας!

 
     Ο καλός μας, λοιπόν, Βασίλειος "και πάλι μεσ' τη δούλεψη του Ίππου ...ξεκουράζεται από την Ιππική" και το μόνο πρόβλημα της Εκπαιδεύτριάς του Χαράς είναι πώς να του πει ότι το μάθημά του ...τελείωσε! Αυτοί οι Έλληνες μας δίνουν την ικανοποίηση ότι, παρά την παρακμή, εξακολουθούν να υπάρχουν και υγιείς χαρακτήρες!

 
     Έτσι, σήμερα στο τρίτο μάθημά του, ο Βασίλειος πέρασε "χ" με τον τρόπο που φαίνεται στη παραπάνω φωτογραφία! Εμείς, απλώς τον χαιρόμαστε και τον συγχαίρουμε!

 
     Ο, επίσης αρχάριος, Αντώνιος σήμερα επεχείρησε τις πρώτες του έφιππες τοξεύσεις με κλειστά μάτια σε συγκεκριμένη διαδρομή εν κινήσει.  
 
 
     Αν και η άσκηση αυτή χρησιμοποιεί την Τοξοβολία ως "επίφαση" προκειμένου να εκπαιδεύσει τον μαθητή στην ευθεία διεύθυνση του Ίππου άνευ ηνιών και να βαθύνει το "κάθισμά" του, τα αποτελέσματα δεν ήσαν και τόσο ...άσχημα!

 
    Κατόπιν ο Αντώνιος παρέδωσε τον εξοπλισμό του στην αγαπημένη μας Δανάη για να εκτελέσει και αυτή τις εν κινήσει τοξευτικές ασκήσεις της με τη βοήθειά του. Έτσι και ο Αντώνιος εισήχθη στη μαγεία του μεταδίδειν την αποκτηθείσα γνώση, κάτι που γίνεται με όλους τους μαθητές μας.

 
     Οι πολεμοχαρείς, τώρα, προχωρημένες Αμαζόνες μας στους γύρω χώρους κι ενώ στο Ιππευτήριο διεξήγοντο τα τακτικά μαθήματα αρχαρίων, επεδίδοντο σε όσα οι ευτυχείς σύντροφοί τους απεύχονται να υποστούν υπό την "κοινή στέγη"... Κι αυτό το σαββατοκύριακο η εξάσκηση Ιππηλασίου συνεχίστηκε κανονικά ...στα όρη και στα βουνά!

 
     Μόνος θαρραλέος "partner" των αδίστακτων ξιφοφόρων Αμαζόνων μας ο αγαπημένος μας Ιφικράτης τόλμησε να διασταυρώσει τη σπάθη του μαζύ τους εκπληρώνοντας επαξίως τα χρέη του ως εκπροσώπου του ισχυρού φύλου!

 
     Οι τρεις "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" που έλαβαν μέρος στους πρόσφατους διεθνείς Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας "E.O.C.H.A. 2013" όχι μόνον δεν εφησυχάζουν αλλά ήδη ξεκίνησαν τις εντατικές Προπονήσεις τους για την συννετοχή τους στους επόμενους διεθνείς Αγώνες. Έτσι, η Χαρά εκτός των ιππικών Προπονήσεών της άρχισε και την τοξευτική της εξάσκηση στα διαλείμματα των εκπαιδευτικών της καθηκόντων. 

 
     Και όταν στην άμμο του Ιππευτηρίου δεν ξαπλώνουν τα ...αλογάκια μας, σπεύδει να ξαπλώσει η ...Χαρά ώστε να εκτελέσει και μερικές ιδιαίτερες τοξευτικές ασκήσεις.
 
 
     Από την πλευρά του, ο Ιδρυτής της Ομάδος ασχολήθηκε με την αγαπημένη του δραστηριότητα, την Εκπαίδευση του Νεολέκτου Ίππου, εισάγοντας στην πρώτη του συραγώγηση έναν ολιγόμηνο πώλο ο οποίος του έκανε την Τιμή να τον κρατήσει αγκαλιά ως νεογέννητο! Τα αποτελέσματα αυτής της πρώτης συραγωγήσεως φαίνονται εδώ και ο Ιδρυτής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" επιμένει:  "H μεγαλύτερη ανταμοιβή για τον Άνθρωπο είναι ένα απλό άγγιγμα του Ίππου!"


 
     Ο Αλέξανδρός μας, εκτός από άριστος αρχηγός βολής στις Προπονήσεις Παραδοσιακής Τοξοβολίας, αναδεικνύεται και άριστος αργυροχρυσοχόος, επάγγελμα, άλλωστε, που εξασκεί στην ιδιωτική του ζωή. Έτσι εκτός των άλλων που έχει κατασκευάσει για την Ομάδα μας (βλ.: εδώ) μας παρουσίασε αυτό το σαββατοκύριακο και δύο ακπόμη δημιουργίες του κατασκευασμένες από ασήμι και σμάλτο, ένα δακτυλίδι κι ένα αιώρημα (μενταγιόν) με το έμβλημα της Ομάδος μας.  Το δακτυλίδι κοστίζει 18 ευρώ και το μενταγιόν 28 ευρώ. Για να τα αποκτήσετε αποταθείτε, απευθείας, στον κατασκευαστή τους Αλέξανδρο, στο τηλέφωνο : 6938899072 ή επικοινωνώντας απ΄ ευθείας με μήνυμα στην διεύθυνση gl.alexandro@gmail.com .

 
     Μία πολυάνθρωπη ομαδική Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία, πολλά ατομικά μαθήματα στο Ιππευτήριο, πολλές εξατομικευμένες προπονητικές δραστηριότητες εν όψει μελλοντικών διεθνών Αγώνων, μυήσεις νέων Ίππων στην Έφιππη Τοξοβολία, αρκετές εξω-Σταυλικές δραστηριότητες προς υποστήριξη αναγκών φιλικών Σταύλων, εμπλουτισμός ακόμη και των "ραφιών" του "καταστήματος" της Ομάδος μας με νέα καλλιτεχνικά δημιουργήματα, κυρίως, υψηλή και πολλή πρόοδος όλων των Μελών μας, έκανε και αυτό το σαββατοκύριακο ιδιαιτέρως γόνιμο για όλους μας! Και μόνον ο Υμηττός, δείχνει, πια, μικρός για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.