Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

"ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΙ" ΠΡΟΟΔΟΥ...
 
 
     Αυτή ήταν η Προπόνηση μιας και μόνον τοξεύσεως! Όμως, ήταν γεμάτη με "βηματισμούς" προόδου, μια πολύ σημαντική άσκηση νοητικού συντονισμού και μία από τις βασικές ασκήσεις του συστήματος "KASSAI".

 
     Αυτή η σαββατιάτικη Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" απετελείτο από μία και μόνον τόξευση, όμως είχε μία μεγάλη περιεκτικότητα "βηματισμών" προόδου όχι μόνον για τους Εφιπποτοξότες μας αλλά και για τον Dorje Chang, τον υπό εκπαίδευση Ίππο του Αρχηγού της Ομάδος Αρπάλυκο ο οποίος εφαρμόζει το καλύτερο πρόγραμμα "μυήσεως" του νεόλεκτου τετραπόδου του στην Έφιππη Τοξοβολία.

 
     Ο Αρπάλυκος, αφιερωμένος στην εκπαίδευση του Ίππου του δεν παραλείπει να τον φέρνει σε επαφή με όλες τις δραστηριότητες της Ομάδος εντάσσοντάς τον σ'  αυτήν σαν να ήταν ανθρώπινο Μέλος!

 
     Σήμερα ο Dorje Chang παρηκολούθησε ολόκληρη την προθέρμανση και τη μοναδική τόξευση της Ομάδος, κινούμενος ανάμεσα στους Εφιπποτοξότες μας και μη ενοχλούμενος από τις ομαδικές κινήσεις και θορύβους μας.

 
     Με πολλή σοφία ο Αρπάλυκος, καθ'  όλη τη διάρκεια της τελευταίας Προπονήσεώς μας, αξιοποίησε την παρουσία και την κινητικότητα των Συνασκουμένων μας ώστε να εισαγάγει ακόμη βαθύτερα τον Ίππο του στην αφοβία αιφνιδιαστικών κινήσεων και θορύβων. 

 
     Ο Dorje Chang έδειξε έναν άριστο μαθητή ο οποίος, με την άοκνη εκπαιδευτική φροντίδα του Αρπάλυκου σύντομα κατάφερε να αποτελέσει ένα ξεχωριστό Μέλος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αντάξιο των υπολοίπων υπερ-400 !

 
     Και, βεβαίως, δεν παρέλειψε να εκτελέσει κι αυτός τους Κασσαϊκούς "Βηματισμούς" προσαρμοσμένους στον ...σωματότυπό του βαδίζοντας ελεύθερος "δεσμών" πλάι κι ανάμεσα σε  Ανθρώπους!

 
     Ταυτοχρόνως σχεδόν, μέσα στο Ιππευτήριο η Χαρά "προχώρησε" τις αγαπημένες μας Αμαζόνες με ασκήσεις συντονισμού.

 
     Τις ασκήσεις των μαθητριών Αμαζόνων συνέδραμε και ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκος, ιππεύοντας πλάι τους, σαν το μαέστρο μιας ορχήστρας που δίνει τον ρυθμό...

 
     Η Χαρά, από την πλευρά της έκανε ακόμη μία μεγάλη υπερπηδητική υπέρβαση καταφέρνοντας να εκτελέσει άριστα όλο το "ρεπερτόριο" της ατομικής προπονητικής ημερίδος! Διότι, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" και οι ...κρίνοντες κριθήσονται και οι προπονητές ...προπονηθήσονται!

 
     Άνεση, ορμητικότητα μαχητικότητα, ισορροπία αποτελεσματικότητα και ...μόνιμο χαμόγελο, βελτιώνουν οσημέραι την Εκπαιδεύτρια της Ομάδος μας! Και τα βέλη της καθώς τα εξαπολύει πάνω από τα εμπόδια τα οποία υπερπηδά με γερακίσια ορμή, είναι κάτι σαν υποσχέσεις συνεχούς προόδου και βελτιώσεως όχι μόνον της ιδίας αλλά και όλων των μαθητών της.  

 
     Στο χώρο των Εφιπποτοξοτών, ο Αρπάλυκος κι ο Πάρης ακούραστοι συνεχίζουν να εκπαιδεύουν τον Dorje Chang ο οποίος, πλέον, είναι έτοιμος να ξαπλώσει στα αναπαυτικά καθίσματα του ησυχαστηρίου μας και να παραγγείλει ...καπουτσίνο.

 
     Ο Αρπάλυκος, μετά από ελάχιστες εκπαιδευτικές συνεδρίες κατάφερε να αναδείξει σε ένα ...pet έναν εντελώς ανεκπαίδευτο ..."σχολάζοντα" Ίππο! 

 
     Και το πόσο "pet" έγινε ο Dorje Chang από τον "μπαμπά" του Αρπάλυκο μπορεί κανείς να το δει στο βίντεο που ακολουθεί, όπου το πανέμορφο τετράποδο μαζεύει μαζύ με τον Αρπάλυκο τα βέλη μιας καλπαστικής εξόδου. Απολαύστε και τους δύο...
 

     Η μικρή μας Μύρινα έκανε κι αυτή εξαιρετικές τοξεύσεις πάνω από τον Ποσειδώνα μας δείχνοντας ότι η Εκπαιδεύτριά της Χαρά κάνει πολύ καλή "δουλειά".


     Μαζύ με όλα τα υπόλοιπα, ο Ιφικράτης μας εισήγαγε στην Παραδοσιακή Τοξοβολία, ακόμη, δύο νέα Μέλη τα οποία μας ετίμησαν με την εγγραφή τους αυτή την εβδομάδα. στο διάλειμμα της ιππικής εκπαιδεύσεώς τους μυήθηκαν στο "μονοπάτι" του Τόξου, ευχόμενοι να το απολαύσουν και να το ακολουθήσουν στην ανακάλυψη της εσωτερικής γαλήνης και ισορροπίας.

 
     O αγαπημένος μας Στέφανος κατάφερε να δημιουργήσει ακόμη ένα σημαντικό αντικείμενο για την ευπρόσωπη λειτουργία της Ομάδος μας και,. συγκεκριμένα, για το παράρτημα της Σχολής μας στην Κύπρο: το κεντητό έμβλημα της Κυπριακής Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". Μετά την επιλογή του τελικού λογοτύπου του Κυπριακού Παραρτήματός μας, το κεντητό του έμβλημα που θα διακρίνει την ομαδική αμφίεση των Κυπρίων Εφιπποτοξοτών, είναι έτοιμο με την ίδια υψηλή αισθητική και κατασκευαστική ποιότητα που διακρίνουν όλα τα ενδύματα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που επιμελείται ο Στέφανος στον οποίο είμαστε ευγνώμονες!

 
 
     Αλλά και ο Γεώργιος πέτυχε να κατασκευάσει ακόμη ένα παραδοσιακό δημιούργημα μέσα στη μεγάλη γκάμα χειροποίητων δημιουργημάτων που παράγονται με τη γνώση, τη φαντασία αλλά και την εξαιρετική αισθητική του: μία χειροποίητη παραδοσιακή φαρέτρα από γνήσιο δέρμα αλεπούς την οποία έφτιαξε για τον Ιφικράτη μας αλλά θα συνεχίσει να την δημιουργεί για κάθε ενδιαφερόμενο. Τα δημιουργήματα του Εφιπποτοξότη Γεωργίου ήδη έχουν καταξιωθεί στην αγορά πολύ πέραν της Ομάδος μας και είναι ιδιαίτερη η χαρά μας όταν βλέπουμε μέσα στην Ομάδα πολλά "πανάξια χέρια" τα οποία με τα δημιουργήματά τους συναγωνίζονται τους καλύτερους ξένους παραδοσιακούς κατασκευαστές. Και, είναι αλήθεια, ότι στην Έφιππη Τοξοβολία δεν αρκούμεθα σε "φωτογραφίες studio" με τσίγκινες "περικεφαλαίες" παγιδευμένοι στη "virtual reality" αλλά εργαζόμαστε υπό ρεαλιστικές συνθήκες πυρός και κινήσεως, στο φυσικό περιβάλλον, αναπτύσσοντας τις φυσικές ικανότητές με γνώμονα ότι η φωτογραφία αποτελεί τεκμήριο πραγματικού έργου και όχι αυτοσκοπός!  
 
 

"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"
με βήμα ...ταχύ προς την ομαδική και ατομική πρόοδο!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.