Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

"ΚΕΝΤΑΥΡΕΙΟ" ΠΝΕΥΜΑ ΟΜΑΔΙΚΟ
 

 
     Δεν πρόλαβε να απολυθεί από τον Στρατό και την αμέσως επόμενη μέρα ξαναβρέθηκε μαζύ μας, δίνοντάς μας τη χαρά των ημερών που είχαμε περάσει όλοι μαζύ όταν παρακολουθούσε την εκπαίδευση του Α' Δίμηνου Σχολείου Ιππικής της Ομάδος μας!
 
Ο Γεώργιος εν ...δράσει!
 
     Ήταν μια ωραία ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τις ωραίες στιγμές μιας σκληρής εκπαιδεύσεως που ανέδειξε έναν Αρχηγό Ομάδος, τον Αρπάλυκο, μιαν Εκπαιδεύτρια-Υπαρχηγό, την Χαρά και δύο Εφιπποτοξότες, τον Γεώργιο και τον Παύλο. Μια υπέροχη δίμηνη "περιπέτεια" που κατέληξε στην πιστοποίηση του Γεωργίου ως Εφιπποτοξότη!
 
 
     Κι αυτές τις στιγμές ξαναθυμηθήκαμε με την επιστροφή, μετά το "χακί", του Γεωργίου στον Σταύλο. 
 
 
 
     Ξανά, λοιπόν στον Σταύλο ο Γεώργιος, γενόμενος υποδεκτός από όλους, με πρώτη την ...τετράποδη Νεκταρία!
 
 
     Σήμερα, αν και θα το ήθελε πολύ, ο φόρτος των προγραμματισμένων Προπονήσεων δεν του επέτρεψε να ιππεύσει αν και έδειξε ότι πολύ θα το ήθελε... Έτσι, περιορίσθηκε να βοηθήσει στη Προπόνηση της άλλοτε συμμαθήτριάς του και νυν Εκπαιδεύτριας η οποία προετοιμάζεται για την επικείμενη συμμετοχή της σε διεθνείς Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας. 
 

 
     Και η Χαρά, με την βοήθεια του πρώην συμμαθητή της ο οποίος της επέστρεφε τα βέλη, κατάφερε να κάνει περισσότερες και ακόμη καλύτερες καλπαστικές τοξεύσεις, μέσα στο καταπράσινο, φυσικό, ..."πεδίο βολής" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και, μάλιστα, τη φορά αυτή, με μία ενστικτώδη μεγαλύτερη καλπαστική ταχύτητα.
 
 
 
     Οι καθημερινές αγωνιστικές Προπονήσεις της Χαράς την εξελίσσουν σε μία δυναμική Εφιπποτοξότρια με σύνεση και ακρίβεια χειρισμών που θα ζήλευαν πολλές διεθνείς ομόφυλές της. Και ήδη, την εργασία όχι μόνον της Χαράς αλλά και ολόκληρης της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" την αναγνωρίζουν κορυφαίοι Αρχηγοί Σχολών που επικοινωνούν μαζύ μας.
 
 
     Ολοκληρώνοντας την ατομική Προπόνησή της η Χαρά και αποχωρώντας από το "πεδίο βολής" προσέξαμε τον Γεώργιο που λαχταρούσε να ιππεύσει αλλά η στενότητα του προγράμματος δεν το επέτρεπε και συμφωνήσαμε το ταχύτερο να ξαναβρεθεί στη ράχη ενός από τους Ίππους μας για να ξανανοιώσει την υπέροχη απόλαυση του ιππεύειν.
 
 
     Πίσω στον Σταύλο, η Χαρά συνέχισε να προπονεί τις μαθήτριές της, τις δύο αγαπημένες της Χριστίνες, με ασκήσεις σχηματισμού, περισυλλογής κρίκων και υψηλής διευθύνσεως που έγιναν στο μικρό Ιππευτήριο των εγκαταστάσεων του Ομίλου μας.
 
 
     Η Χαρά δεν εξελίσσεται απλώς σε μία άριστη Εφιπποτοξότρια αλλά και σε μία πολύ ιδιαίτερη Εκπαιδεύτρια, όπως εξελίχθηκε και ο αγαπημένος μας Αρπάλυκος.
 
 
     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" είμαστε ευτυχείς γιατί ανακαλύψαμε από την ίδρυση, κιόλας, της Ομάδος μας ότι το ομαδικό πνεύμα είναι θεμέλιο κοινωνικής ευδαιμονίας και το πνεύμα αυτό είναι το πρέπον "Κενταύρειο"!   
  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.