Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ!
 
 
 
      Ετοιμοπόλεμοι και στην τελική "ευθεία" για την πρώτη συμμετοχή μας σε διεθνείς Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας μετά από οκτώ χρόνια συστηματικής εφιπποτοξοτικής εκπαιδεύσεως καθιερώνουμε την σέλλα της Έφιππης Τοξοβολίας ώστε τα Μέλη της Αποστολής μας να προσαρμοσθούν στις απαιτήσεις των επικείμενων Αγώνων.   

     Όπως θα έχουν παρατηρήσει τόσο τα συνασκούμενα Μέλη μας, όσο και οι Αναγνώστες του Ιστολογίου μας, η εκπαίδευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" τηρείται αυστηρά μέσα στο πλαίσιο των κανόνων της Έφιππης Τοξοβολίας και όλοι οι Συνασκούμενοι εκπαιδεύονται στην Φυσική Ιππική με ανενστόμιστο (χωρίς στομίδα) και ανεπίσακτο (χωρίς σέλλα και χωρίς αναβολείς) Ίππο. Με αυτή την εκπαίδευση, όλοι οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν το καλύτερο "κάθισμα" και την καλύτερη σχέση με τον Ίππο ώστε, όταν αποκτήσουν το δικαίωμα της χρήσεως σέλλας τα πάντα γι αυτούς να είναι ακόμη καλύτερα και άνετα! Και, όπως προαναφέρθηκε,στην Έφιππη Τοξοβολία η χρήση σέλλας αποτελεί δικαίωμα του Εφιπποτοξότη το οποίο ο ίδιος κατακτά αφού επιδείξει ικανότητα εξασκήσεως της Έφιππης Τοξοβολίας, πρωτίστως, σε ανεπίσακτο Ίππο. Έτσι, από σήμερα, η Ομάδα μας "συνάντησε" και την παραδοσιακή σέλλα της Έφιππης Τοξοβολίας, μετά την τακτική εβδομαδιαία Προπόνησή μας στη Παραδοσιακή Τοξοβολία! Όσοι, άλλωστε, παρακολουθούν προσεκτικά το Ιστολόγιό μας, στο οποίο (όπως και στη ζωή) τίποτε δεν είναι "τυχαίο", θα θυμούνται ένα πρόσφατο δημοσίευμά μας με τίτλο "ΓΥΜΝΙΠΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΑΓΜΑ" το οποίο αποτελούσε προανάκρουσμα της σημερινής εισαγωγής εφιπποτοξοτικής σέλλας. Kαι, ασφαλώς, η σέλλα που επιλέγουμε, όπως και όλος ο κοινόχρηστος εξοπλισμός της Ομάδος μας είναι ένα αυθεντικό δημιούργημα του εργαστηρίου "KASSAI"! 
 
 
 
     Αυτή καθαυτή η τακτική εβδομαδιαία Προπόνησή μας στην στατική Παραδοσιακή Τοξοβολία μέσα στο κατάφυτο γαλήνιο τοπίο του Υμηττού, ήταν η πλέον ...σουρρεαλιστική απάντηση τάξεως, ομοψυχίας, νηφαλιότητος, αυτοσυγκεντρώσεως, ομονοίας, ευστοχίας και χαράς, όταν λίγα χιλιόμετρα ένα-γύρω... η σφαγή των ηλιθίων με "δολοφόνους τούνομα δολοφόνου δε άλλου ανδρός" (ο θεός να τους κάνει "άνδρες"...) οροθετούσε την τραγικότητα της διανοητικής αναρχίας των μαζανθρώπων!
 
 
     Με την παρουσία του Αρχηγού της Ομάδος μας Αρπάλυκου και υπό την διεύθυνση του Σπύρου, αυτή η προπόνηση έδινε την εντύπωση ενός κονσέρτου με την αρμονία αλλά και την διασκεδαστικότητα  της μουσικής ενός Scott Joplin, κάτι σαν ένα ατέλειωτο παιδικό πιανιστικό σύνθεμα που, πολύ νωρίς, έδωσε κινητικότητα στους συμμετέχοντες με τοξευτικές ασκήσεις σε βάδην και τροχάδην τις οποίες "άνοιξε" με την χαρακτηριστική ...σιλουέτα και κίνησή του ο Αρπάλυκος! Και να που ξαφνικά μέσα στη σιωπή του βουνού αντήχησε μια καταπληκτική μπαντίνα να παίζει το "Music Box Rag Victor Military Band" λες κι ο Scott ξανάρχισε να διευθύνει τα περιπαικτικά πνευστά του...
 
 
     Εκπληκτική και η Φοίβη, το νέο Μέλος μας που μόλις πρωτόπιασε Τόξο στη ζωή της για να αποδείξει ότι η Παραδοσιακή Τοξοβολία είναι εγγεγραμμένη στο υποσυνείδητό μας και δε χρειάζεται καν "διδασκαλία" αλλά αυτοανακάλυψη! Ήρθε κοντά μας μόλις σήμερα, της δώσαμε ένα Τόξο και της είπαμε "Γύρω σου οι εχθροί,αμύνσου όπως νομίζεις!" και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, στατικά αλλά και κινητικά με άνεση νέας Αρτέμιδος! Άψογοι οι χειρισμοί της, άψογη η κίνησή της, άψογα τα αποτελέσματά της σε σχέση με την μηδενική εμπειρία της. Η Ομάδα την έσυρε προς τα εμπρός, επιμερίζοντάς της τα οφέλη από τα οχτώ χρόνια της λειτουργίας της, ασχέτως εάν η Φοίβη μόλις έφτασε. Ο Karl Marx υπήρξε ένας από τους ηλίθιους της Ιστορίας και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" μόλις του καταρρίπτουμε τη "θεωρία" του για την Υπεραξία με τον απλούστερο τρόπο!
 
 
 
     Ο αγαπημένος μας Ηλίας, παρά το ότι απουσίασε για πολύ καιρό από τις Προπονήσεις μας, επέστρεψε για να αφεθεί στη ροπή της Ομάδος και να καταφέρει άριστες τοξεύσεις καταρρίπτοντας κι αυτός, όχι την ήδη καταρριφθείσα θεωρία του Karl Marx αλλά ιπτάμενους στόχους, όταν πια ο Scott Joplin απεφάσισε να επιστρέψει στο ...ευακρόαστον "Gladiolus Rag". O Ηλίας έδειξε ότι άρχισε να "ξεμουδιάζει" και να ξαναβρίσκει ένα παράξενο μονοπάτι εσωτερικού διαλόγου όπως οι πιανιστικοί "διάλογοι" του μάγου του Ragtime! Tο αποτέλεσμα "εύγλωττο" στη φωτογραφία που ακολουθεί! Εύγε Ηλία!
 
 
     Αν, όμως, στη διάρκεια της Προπονήσεως στη Παραδοσιακή Τοξοβολία η μουσική ήταν όμορφη αλλά διακρικτική, στη δυναμική καλπαστική Προπόνηση Έφιππης Τοξοβολίας που ακολούθησε έγινε εξόχως βουερή αλλά το ίδιο διασκεδαστική και ισορροπιστική κάνοντας τον Αρπάλυκο και όλους τους υπόλοιπους παρόντες Εφιπποτοξότες να πετούν ...χαμηλά με έναν Ίππο γεμάτο κέφι, ρυθμό και δυναμισμό και με όλες τις τοξεύσεις να διευθύνονται εκεί που ο Εφιπποτοξότης κατηύθηνε! Σήμερα, η πρωτοείσακτη, στην εκπαίδευση των Εφιπποτοξοτών μας, σέλλα έδειξε ότι υποδέχεται πραγματικούς Πολεμιστές που μπορούν να απολαμβάνουν τόσο έναν Scott Joplin όσο κι έναν Μεγάλο Richard  Wagner, όπως ο Άνθρωπος πρέπει να απολαμβάνει όλες τις αμέτρητες σταγόνες ενός καταρράκτη για να νοιώσει το μεγαλείο ενός φυσικού θαύματος! Και, βεβαίως, ο  "Walkürenritt" άνοιξε ...διακριτικά με τον Αρπάλυκο ο οποίος σήμερα, μετά από επίπονη εκπαίδευση, ιδρώτα και "αίμα", πρωτοκάθισε σε σέλλα Έφιππης Τοξοβολίας! Όπως πάντα, οι καλπαστικές έξοδοί του επικές και ...εναέριες, με τον Ίππο του ανάλαφρο όσο ποτέ και τα βέλη του  
 
 
 
     Σ' αυτό το Ιππευτήριο οι "ήχοι" εναλλάσσονται μαζύ με τους Εφιπποτοξότες και, μετά τον Αρπάλυκο, ο Αντώνης μας, με τις τοξευτικές διελεύσεις του υπεράνω βαλβίδων μας έφερε στην "ακοή" τους "ARDITI" και το "Military Virtue" με τους σταθερούς χειρισμούς του και την αξιοπρόσεκτη ευστοχία του παρά το ότι είναι από τους πιο πρόσφατους μαθητές της Σχολής μας με εμπειρία ελάχιστων εβδομάδων! Αυτός ο Εφιπποτοξότης όταν πάψει να κάμπτει τα γόνατά του (και σύντομα θα τα καταφέρει!) θα γίνει εξαιρετικός!
 
 
     Η Χαρά μας με την καθοδηγηση του Αρπάλυκου κάθισε κι αυτή για πρώτη φορά σε σέλλα Έφιππης Τοξοβολίας και ήταν απόλαυση να την ακούς να μέμφεται τις ...σέλλες (τις οποίες άλλοι θεωρούν απαραίτητο "αξεσουάρ" Ιππασίας) λέγοντας ότι προτιμά ανεπίσακτο Ίππο!
 
 
 
     Παρά την ...αλογομουρμούρα της εναντίον των ...σελλών, η Χαρά κατάφερε να καλπάσει και να μας ξαναθυμίσει τους "PATRIÓTA" και το   "Ne félj, pajtás!" αφού, μια ζωή hard rock είναι αυτό το χαριτωμένο κορίτσι μας!

 
 
     Ένας τέλειος ...Μογγόλος Εφιπποτοξότης που ξέφυγε από το στρατό του Τζίγκις Κχάαν, ο δεκαπεντάχρονος Γεώργιος, πραγματικό "σύννεφο" που δε προλάβαινε να το αιχμαλωτίσει ούτε ο φωτογραφικός φακός, έδωσε ακόμη ένα "ρεσιτάλ" εφιπποτοξοτικών καλπαστικών εξόδων καθισμένος για πρώτη φορά κι αυτός, σε σέλλα Έφιππης Τοξοβολίας!  Άψογο "κάθισμα", άψογες τοξεύσεις, ένα морин хуур ανάμεσα στα έγχορδα της συμφωνικής ορχήστρας του Ν. Jantsannorov που ξαναζωντανεύει το "Mongol Ayalguu" στην απεραντοσύνη της Ευρασιατικής στέππας.

 
 
     Τελευταίος ο Πάρης μας, σταθερός, ρυθμικός, ακριβής, τέλειος μαθητής της Χαράς, έδειξε ότι δεν ένοιωσε καθόλου άβολα με την εφιπποτοξοτική σέλλα και όλες οι καλπαστικές έξοδοί του ήσαν όπως και οι,ανεπίσακτες, προηγούμενες! "Minimal" και χωρίς εξάρσεις οι ...ανακρούσεις του, αρμονικές όπως το "AKHNATEN" του Philip Glass αλλά από ένα "σύνολο" εμφανώς ...ανώτερο από εκείνο της Κρατικής Όπερα της Στουτγάρδης... Οι οπλές ενός καλπάζοντος Ίππου παράγουν τονικές σαφώς υπέρτερες εκείνων ακόμη και της καλύτερης συμφωνικής ορχήστρας...! 
 
 
 
     Στο τέλος ο Μαέστρος, ο Αρπάλυκος θέλαμε να γράψουμε..., άφησε τη μπαγκέτα του , συγγνώμη, τη σέλλα, να στεγνώσει! Και οι σημερινές μουσικές του Τοξευτηρίου και του Ιππευτηρίου μας ήσαν υπέροχες, αναψυκτικές, ευφραντικές και καθόλου ...μονότονες, με την λαμπρή αίσθηση ενός καταρράκτη που αναψύχει την ίδια τη γη! 
 
 
 
     Πρωτοτυπήσαμε, αποφεύγοντας τον σεβαστό μας "Κύκλο", προτιμώντας μια χαλαρή κουβέντα κάτω απ΄τους αγαπημένους μας τεράστιους ευκαλύπτους! Λίγο παραπέρα, οι ανεγκέφαλοι αλληλοσφάζονται υπείκοντες στη θεία οικονομία η οποία ρυθμίζει το πλεόνασμα της ηλιθιότητος!  
 
 
 
     Εμείς καταφέραμε να αποδείξουμε και πάλι όχι κάτι το "τιτανοτεράστιο" κάτι το "τρισμέγιστο", αλλά το αυτονόητο, το στοιχειώδες και απαραίτητο για την επιβίωσή μας:
 
 
  
Ναι! είμαστε πανέτοιμοι για κάθε αναμέτρηση!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.