Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

«XTIZONTAΣ» …ΣΧΕΣΗ


     Μια «σειρά» ζ ω τ ι κ ώ ν διαδικασιών προηγείται, «γεμίζει» και έπεται κάθε μαθήματος Ιππασίας των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» προκειμένου ο Ίππος-Εκπαιδευτής να παραμένει ασφαλής για τον μαθητή και συνεργάσιμος μαζύ του. Αυτές οι ζωτικές διαδικασίες, συναπτικά, ονομάζονται «χτίσιμο σχέσεως» και, κάθε φορά, ακολουθούνται μεθοδικά βελτιώνοντας το «κλίμα» των μαθημάτων.



     Προκαλώντας την ευκαιρία, η Χαρά, κατά το ξεκίνημα της Προπονήσεώς της με έναν νέο Ίππο "χτίζει" τη σχέση της μαζύ του...



     Βασικό μέλημα της Χαράς είναι ο καθησυχασμός του Ίππου για την παρουσία της και η απόσπαση της εμπιστοσύνης του γι αυτήν. Οι "οσμές" της, οι κινήσεις της, τα αγγίγματά της, οι συμπεριφορές της, θα πρέπει να γίνουν κατανοητά και αποδεκτά από τον Ίππο ο οποίος σε λίγο θα την μεταφέρει στη ράχη του και θα πρέπει ανά πάσα στιγμή, ειδικά στην πιο κρίσιμη, όταν γίνει επαισθητός ο απρόσμενος φόβος, να παραμείνει ήρεμος.  



     Η διαδικασία των αρχικών επαφών ηρεμεί τον Ίππο και τον υποχειριάζει στον Ιππέα χωρίς να τον κάνει να αισθάνεται δέσμιος. Ο Ιππέας (εν προκειμένω, η Αμαζόνα μας) το αντιλαμβάνεται και κάθεται ελαφρά επάνω του για να σφυγμομετρήσει την αντίδρασή του. Χμ..., όλα καλά, ο Ίππος το απολαμβάνει ήρεμος και δεκτικός. Ας συνεχίσουμε...


     Η Χαρά παίρνει την θέση της ιππεύσεως και χαϊδεύει έντονα την ακρωμία όπως και στον κύκλο προσεγγίσεως. Στον Ίππο προκαλείται ο αρχικός συνειρμός της θετικής επαφής και χαλαρώνει ακόμη περισσότερο! Την χαλάρωση του Ίππου την αισθάνεται και η Χαρά η οποία χαμογελά ακόμη περισσότερο.


     Ας αποτολμήσουμε κάτι παραπάνω... Η Χαρά μετακινείται σε ένα σημείο στη βάση του αυχένος και προ της ακρωμίας, ένα σημείο που μπορεί συχνά να βρεθεί ο Ιππέας της Γυμνιππευτικής κυρίως κατά την υπερπήδηση εμποδίου. Ο Ίππος απορεί, βεβαιώνεται και παραμένει ήρεμος, δεκτικός και συνεργάσιμος! Πολύ καλά! Μπορούμε να προχωρήσουμε...


     Και να η Χαρά που με μια απαλή αλλά σταθερή ώθηση θα ξαπλώσει κατάχαμα, στο πλάι, τον Ίππο ο οποίος δε θα φέρει καμία αντίσταση! Συνειρμικά, ο Ίππος, θα ταυτοποιήσει τον Άνθρωπο και την ώθησή του με την ευεργεσία του χώματος στο οποίο, από τη φύση του, τόσο του αρέσει να κυλιέται και θα "προσεγγίσει" τον Ιππέα ακόμη πιο πολύ! Ε, αυτό είναι και το ζητούμενο! Τώρα η Χαρά μπορεί όχι μόνο να ιππεύσει τον Ίππο με ασφάλεια και πλήρη συνεργασιμότητα αλλά και να υπερπηδήσει εμπόδιο χωρίς σέλλα και αναβολείς αλλά και χωρίς, καν, ηνίες, με τα χέρια εντελώς ελεύθερα και ...αχρείαστα!


     Στους «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ» όλοι εργαζόμαστε εντατικά, καθημερινά, με εργασιακή ποσότητα, κυρίως, όμως, με εργασιακή ποιότητα ώστε τα μαθήματά μας να είναι ασφαλή και αποδοτικά, κάτι που τεκμαίρεται από τον μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας της Ομάδος μας, αλλά και τη λαμπρή πρόοδο των Στελεχών και μαθητών μας! Ίπποι, Εκπαιδευτές, μαθητές, έχουμε χρέος να είμαστε η πλέον αυθεντική υλοποίηση της ονομασίας μας ως Ελλήνων και ως …Κενταύρων!


     Διότι είναι σημαντικό να "χτίζουμε" με, πραγματικά, "στέρεα υλικά" και να βιώνουμε "ζωντανά" εκείνο που αγαπάμε! 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.