Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

TA OΠΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ...ΒΟΥΝΟ!


     Eνώ τα λούτρινα αγόρια της εποχής μας αρκούνται να φωτογραφίζονται στο ήρεμο περιβάλλον των ...στούντιο τα κορίτσια των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" πήραν τα όπλα τους, εφίππευσαν και βγήκαν καλπάζοντας στα ...βουνά!


     Από σήμερα ακόμη και το περιβάλλον της αρένας  είναι "στενόχωρο" για την Εκπαιδεύτριά μας Χαρά η οποία ξεκίνησε την ουσιαστική πολεμική Προπόνησή της σε ορεινό έδαφος με καλπαστικές εφοδεύσεις. Έτσι η Χαρά σήμερα "άνοιξε" την εκπαιδευτική ημερίδα της Ομάδος με σπαθηφορία επί γραμμικών καλπασμών εφόδου σε ορεινό, πετρώδες, έδαφος!


     Γιατί "ορεινό και πετρώδες"; Μα, διότι πάνω σε τέτοιο έδαφος κάλπαζαν οι Έλληνες Στρατιώτες της Αναγεννήσεως  οι οποίοι αποτελούν τα πρότυπά μας και, μιλώντας για "πρότυπά μας" εννοούμε την πλήρη πρακτική εφαρμογή των τακτικών τους υπό ρεαλιστικές συνθήκες μάχης και όχι, απλώς, κάποια "θεατρική αναπαράσταση δήθεν μάχης" υπό τις "ανώδυνες" συνθήκες του στούντιο μπροστά σε μία κάμερα!


     Μετά την Προπόνηση της Εκπαιδεύτριας (στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" η εκπαίδευση είναι συνεχής και καθημερινή για όλους!) σειρά είχε ο πρωτοείσακτος Σπύρος μας ο οποίος αποτελεί έναν ήδη ικανό Τοξότη που εισάγεται, πια, στην Έφιππη Τοξοβολία!  


     Αν κι ετόξευσε για πρώτη φορά από κινούμενο Ίππο, ο Σπύρος, υπήρξε πολύ εύστοχος με ένα ποσοστό επιτυχίας πλήξεως στόχου πλέον του 95%. Η χαρά, πράγματι κουράστηκε να βγάζει τα βέλη του Σπύρου από το στόχο, αλλά αυτό δε μας εξέπληξε διότι ο Σπύρος, όπως προαναφέρθηκε, είναι ήδη ένας πολύ καλός τοξότης


     Μεγάλη η χαρά μας βλέποντας τον εντελώς αρχάριο Σπύρο να τοξεύει αλλά και να διατηρεί εν κινήσει τον Ίππο του καθ' όλη την ώρα της ασκήσεώς του.

   Την ίδια μεγάλη χαρά νοιώσαμε και με τις τελευταίες δημιουργίες βελών του Σπύρου ο οποίος όχι μόνον κατασκευάζει εξ αρχής βέλη αλλά και επισκευάζει βέλη των Συνασκουμένων του με ιδιαίτερη επιτυχία. Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" διαθέτουμε, πια,  αυτάρκεια σε όλα.


      Εν συνεχεία ένα "πακέτο" ασκήσεων Ιππηλασίου τόσο για την Εκπαιδεύτρια Χαρά όσο και για τον μαθητή της Πάρη, ασκήσεις που τελειοποιούν τον Ιππέα και, οπωσδήποτε, τον έφιππο Πολεμιστή!


     Καντρίγιες σε βάδην, τροχασμό και καλπασμό με άριστη εκτέλεση, φέροντας αλλεβάρδες, διέλευση βαλβίδων, υπερπήδηση εμποδίων, έτσι για να μας ..."ανοίξει η ...όρεξη" και κατόπιν οι ασκήσεις υπαιχμικής "ουσίας" για τον Πάρη ο οποίος κατάφερε ποσοστό 100% (!) στη σύλληψη κρίκων με αλλεβάρδα (!!) και όχι, απλώς, σπάθη!


     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" ασκούμεθα σκληρότερα από τον κάθε άλλον ώστε να μπορούμε να κάνουμε και περισσότερα από τον κάθε άλλον!

     Μπορεί ο καιρός να καλεί στις παραλίες με ...κουβαδάκια αλλά τα δικά μας "παιγνίδια", οι Ίπποι, τα Τόξα, οι σπάθες, οι αλλεβάρδες (και πολλά-πολλά άλλα...) μας καλούν στο Ιππευτήριο και στα βουνά για πολύ μεγαλύτερες ...συγκινήσεις! 


     Βεβαίως, ο Πάρης θα μπορούσε να εξηγήσει σε πολλούς ομοφύλους του το πως θα μπορούσαν να βιώσουν ωραίες εμπειρίες εάν απεφάσιζαν να εγκαταλείψουν το ημίφως του στούντιο, ή μιας κλιματιζόμενης αίθουσας όπου οι φοβικοί παριστάνουν τους "μαέστρους του πόντιουμ" δυστυχώς, όμως, τα περιεχόμενα των συγχρόνων ανδρικών περισκελίδων δεν είναι πάντα εκείνα που θα έπρεπε... 


     Και μιας και αναφερόμαστε σε συγκρίσεις των δύο φύλων, και η μικρή κορούλα του αγαπημένου μας Αλέξανδρου επαύξησε την αξιοσύνη των σημερινών Ελληνίδων που δε διστάζουν να αδράξουν το σπαθί ιδιαίτερα σε μέρες δίσεχτες... Άλλα παιδάκια παίζουν με θανατηφόρες ..."σύριγγες", τα δικά μας θέλουμε να παίζουν με τα "εργαλεία" της λευτεριάς των Προγόνων μας και νοιώθουμε περήφανοι γι αυτό! Και η Κυριακή αυτή έκλεισε κάνοντάς μας πολύ πιο περήφανους για την Ομάδα μας η οποία, πια, "πετάει"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.