Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΑΡΧΑΡΙΟΙ ΙΠΠΕΙΣ-ΝΕΟΙ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΕΣ!


     Με μία εμπειρία μονοψήφιων (μόλις!) μαθημάτων Ιππασίας ως μαθήτρια της Χαράς, η Μαρίλη ήδη έφτασε σε ένα σημείο να κάθεται με ασφάλεια και άνεση στη ράχη του Ίππου της, να τον διευθύνει αποτελεσματικά, να έχει περάσει εμπόδιο (κρατώντας, μάλιστα και σπάθη!) για να φτάσει σήμερα να τοξεύσει για πρώτη φορά και έφιππη!


     Κρίθηκε απαραίτητο να ξεκινήσει με διατατικές ασκήσεις επί του Βασραντάρα και να συνεχίσει το κυρίως εφιπποτοξοτικό μάθημά της επί του Ποσειδώνος, όπως άλλοτε συνηθίζεται στην εκπαίδευσή μας η αλλαγή Ίππων στο ίδιο μάθημα.


     Η Χαρά αναλυτική και, πρωτίστως, μεθοδική, εξήγησε στη μαθήτριά της κάθε παράμετρο ώστε η τόξευση να επιτευχθεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα και η Μαρίλη με άνεση και γόνιμο χρονισμό έστειλε αρκετά από τα βέλη της, εν κινήσει, πάνω στο στόχο.


     Κάθε φορά που στην Ομάδα μας αναδεικνύεται ακόμη ένας Εφιπποτοξότης η χαρά όλων μας είναι απερίγραπτη και νοιώθουμε όπως εκείνη τη πρώτη φορά που κι εμείς καταφέραμε να τοξεύσουμε καλπάζοντας έφιπποι. Από σήμερα, καλωσορίζουμε και την Μαρίλη η οποία, απ΄ ό,τι δείχνει, άνετα θα φτάσει στα πολύ …ανώτερα!


     Κατά τα …λοιπά, αρκετά μαθήματα και σήμερα για τη Χαρά η οποία, πλέον, δεν είναι μόνον Εκπαιδεύτρια αλλά και αντικαταστάτρια Αρχηγού μέχρι την επιστροφή του Αρπάλυκου από την Κύπρο.


     Νέα μαθήτρια και η Έφη, στο δεύτερο, μόλις, μάθημά της έκανε όσα απλά κάνουν οι απολύτως αρχάριοι μαθητές μας, δηλαδή, να κατανοήσουν την κίνηση και τις καταστάσεις ισορροπίας επάνω σε έναν κινούμενο Ίππο. Έτσι…


     Η Έφη, έπαιξε με τη μπάλλα επάνω στον Ίππο αλλά και τον διηύθυνε έτσι ώστε και αυτός να παίξει …ποδόσφαιρο κλοτσώντας τη μπάλα με τα εμπρόσθιά του. Ευχάριστο αλλά και διδακτικό παιγνίδι ισορροπίας και των δύο, Ίππου και Ιππέως, χωρίς να κουράζει κανέναν απ΄ τους δύο βοηθά τον Ιππέα να καθίσει βαθύτερα και ασφαλέστερα στον Ίππο. Την βοήθησε η Συνασκουμένη της Μαρίλη μέσα στο πλαίσιο της αλληλοδιδακτικής που εφαρμόζουμε στα μαθήματά μας ώστε να πολλαπλασιάζουμε τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα στους μαθητές μας πέραν του κυρίως μαθήματος.



     Κατόπιν, βεβαίως, η Έφη με έναν πιο προχωρημένο μαθητή, διηύθυνε τον Ίππο της σε σχηματισμό ώστε να ασκηθεί σε ακριβέστερη διεύθυνση πριν επιχειρήσει να εκτελέσει την αμέσως δυσκολότερη άσκηση της διελεύσεως βαλβίδων με ανάστροφο κάθισμα.


     Άψογος και ο Γεώργιος, σήμερα, αν και είχε ημέρες να ιππεύσει επιβεβαίωσε ότι η Ιππασία είναι σαν την …ποδηλασία: άμα την μάθεις δε τη ξεχνάς ποτέ!


     Ακόμη ένα δημιουργικό, χαρούμενο, απόγευμα στο Ιππευτήριο. Ευεργετικό προνόμιο όσων τολμούν την έξοδο από την τσιμεντούπολη υλοποιώντας το όραμα της ιππικής ασκήσεως που σε κάνει να ξεχνάς ακόμη και τα όσα συμβαίνουν στη … «πλατεία Συντάγματος»!


     Ανάδειξη εφίππων πολεμιστών, ανάπτυξη εφιπποτοξοτικών ικανοτήτων, νέα Μέλη και πρόοδος της Ομάδος, αυτά είναι όσα καταφέρνουμε δίπλα σε κάποιους που αρνούνται να καταλάβουν ότι ο καναπές και τα ψυχοφάρμακα δεν λύνουν υπαρξιακά προβλήματα αλλά τα επιδεινώνουν... Η σκόνη του Ιππευτηρίου διαμορφώνει υγιείς χαρακτήρες, σε αντίθεση με τους σκοτεινούς θαλάμους των στούντιο μιας virtual reality που βιώνουν όσοι φαντασιώνονται ότι ...ζουν, ...αμπελοφιλοσοφώντας!


1 σχόλιο:

  1. Kαι όχι μόνο αμπελοφιλοσοφώντας αλλά καταντώντας και καραγκιόζιδες με ασυναρτησίες και παραληρήματα. Χαιρόμαστε για τη σοβαρή δουλειά που κάνετε και ανυπομονούμε να διαβάζουμε τα όσα κάθε μέρα καταφέρνετε. Τουλάχιστον υπάρχουν και αξιόλογοι Έλληνες όπως εσείς μέσα στο γενικότερο σημερινό χάλι. Στη Κύπρο ήδη ανυπομονούμε να σας δούμε από κοντά και μάθαμε ότι ετοιμάζεται μεγάλη παρουσίαση. Ενημερώστε έγκαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.