Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

H ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ


     Δημοκρατικότατα ...χαοτική και στον τομέα των Πολεμικών Τεχνών η χώρα μας, υποφέρει από σαλτιμπάγκους που δηλώνουν ό,τι τους περνά απ΄ το ελαττωματικό μυαλό τους ώστε να αποσπάσουν χρήματα ή την "αίγλη" του "δασκάλου"... Είτε περνώντας "νύχτα" από κάποια Σχολή, είτε και χωρίς ...νυχτοπερπατήματα, τολμούν να δηλώνουν "Εκπαιδευτές" και να "μαγαρίζουν" όσα κάποιοι άλλοι υπηρετούν με συνέπεια και υπευθυνότητα! Εμείς, στους "Έλληνες Κενταύρους", παρά την τεράστια εμπειρία μας στο αντικείμενο της Έφιππης Τοξοβολίας και της Παραδοσιακής Τοξοβολίας και παρά τις διεθνείς αναγνωρίσεις τις οποίες μέχρι σήμερα κατακτήσαμε, επιμένουμε να δηλώνουμε "αρχάριοι" και να βελτιωνόμαστε συνεχώς, βελτιώνοντας και το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Έτσι, δεν μας απασχόλησε μόνον η ασφάλεια των μαθητών μας ώστε στα οκτώ χρόνια της λειτουργίας της Ομάδος μας ώστε στα οκτώ χρόνια λειτουργίας της να μην αντιμετωπίσουμε ούτε ένα δυσάρεστο περιστατικό, δεν μας απασχόλησε μόνον να πετύχουμε ένα κορυφαίο επίπεδο εκπαιδεύσεως όλων των Μελών μας στον μικρότερο δυνατό χρόνο, αλλά επιδιώξαμε και όλα αυτά να γίνουν με μόνιμο το  χ α μ ό γ ε λ ο  στο πρόσωπο κάθε εκπαιδευομένου μας!



     Ο Ιδρυτής της Ομάδος δεν μετέφερε στην εκπαίδευση των "Ελλήνων Κενταύρων" μόνον το πάθος του για την Έφιππη Τοξοβολία, αλλά και τις συνιστώσες της προσωπικότητός του που έχει χαρακτηρισθεί από πολλούς ως "απόλυτη" με ό,τι αυτό σημαίνει για επαίοντες και μη... Όμως, μέσα σε αυτή την απολυτότητα (την οποία ούτε ο ίδιος αμφισβητεί) κυριαρχεί η επιθυμία του να βλέπει τους γύρω του να ...χαμογελούν, γι αυτό και οι "Έλληνες Κένταυροι" που είναι και οι "πιο" γύρω του, χαμογελούν ακόμη και στις πιο δύσκολες εκπαιδευτικές στιγμές, όταν ο φυσικός φόβος θα μπορούσε να είχε κυριαρχήσει με την κατήφεια που σέρνει, πάντα, μαζύ του.

     Στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" το χαμόγελο στα πρόσωπα των εκπαιδευομένων θεωρείται ως η επιβεβαίωση μιας ποιοτικής διδασκαλίας που δίνει χαρά στους μετέχοντες, μια χαρά-απαραίτητη παράμετρο της ίδιας της ζωής! Αυτό το χαμόγελο είναι που συνοδεύει την Ομάδα μας από την γένεσή της και επιβεβαιώνει το "καλώς έχειν" της πορείας της... Και, πάντοτε, όταν "διαβάζουμε" (με πολλή προσοχή...) τις φωτογραφίες των μαθημάτων και των Προπονήσεων που αρχειοθετούμε επιμελώς, μέσα στα σημεία της μελέτης μας είναι και το χαμόγελο στα πρόσωπα των Μελών μας, ένα χαμόγελο που εάν απουσίαζε (ειδικώς από τις "κρίσιμες" στιγμές των δραστηριοτήτων μας) θα σήμαινε ότι θα απουσίαζε η ίδια η παιδαγωγική ποιότητα του συστήματός μας, κάτι που με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε, ευτυχώς, ότι δε συμβαίνει!

     Ένα από τα πιο νέα Μέλη μας είναι και και η Χαρά η οποία, με συνεπή προσπάθεια εξελίχθηκε πολύ σύντομα σε μία από τις καλύτερες Εκπαιδεύτριες Έφιππης Τοξοβολίας και Φυσικής Ιππικής από την οποία πολλά θα είχαν να "ζηλέψουν" οι Ευρωπαίες και Αμερικανίδες ομόλογές της! Συνεπής, αποτελεσματική, εύστοχη, ταχύτατη και πάντα με το χαμόγελο που, όταν είχε έλθει μάλλον το ...αγνοούσε! Σήμερα η Χαρά, ασχέτως κρισιμότητος καταστάσεως, επιτίθεται στο φόβο και στην ανασφάλεια με το χαμόγελο και καταφέρνει πάντα να νικά! 

     Όλοι καταλαβαίνουμε το πόσος κόπος απαιτείται και πόση ένταση παράγεται όχι απλώς σε ένα μάθημα Ιππασίας, αλλά, Έφιππης Τοξοβολίας...! Το άγχος της διατηρήσεως της ασφαλείας αλλά και της αποτελεσματικότητος, είναι παράγοντες που "σκοτώνουν" το χαμόγελο ...κι όμως...! Οι "Έλληνες Κένταυροι" ποτέ δε χάνουν τη χαρά της ζωής και το ...χαμόγελό τους, το ίδιο και η Χαρά η οποία σε κάθε φάση της λειτουργίας της μέσα στην Ομάδα, είτε ως Εκπαιδεύτρια είτε ως απλή Εφιπποτοξότρια επιβεβαιώνει με το χαμόγελό της την ποιότητα της εκπαιδεύσεως των "Ελλήνων Κενταύρων". Απολαύστε την σε μία σειρά διαφορετικών στιγμιοτύπων από διάφορες φάσεις δραστηριοτήτων κάθε άλλο παρά "εύκολες" για όσους γνωρίζουν από Ιππική:   
     














    Έτσι, με αυτό το χαμόγελο, η Χαρά ανεδείχθη όχι απλώς σε μία ικανή Εφιπποτοξότρια αλλά σε μία σπάνια Εκπαιδεύτρια της Έφιππης Τοξοβολίας παίρνοντας τη διαπίστεσή της από έναν επίσης ...χαμογελαστό Αρχηγό Ομάδος, τον Αρπάλυκο! 


     Στη, δημοκρατικώς, ασθενούσα κοινωνία του μίσους και της αγριότητος, της διαιρέσεως και της μιζέριας, της ανέχειας και του χαμού, οι "Έλληνες Κένταυροι" διατηρούνται ΕΥ-διάθετοι, ΕΥ-γενείς, ΕΥ-χάριστοι, με ένα χαμόγελο που δεν ακυρώνεται ούτε υπό τις πιο κρίσιμες στιγμές, ένα χαμόγελο που τεκμηριώνει την ποιότητα της εκπαιδεύσεώς τους όχι μόνον στη διαχείριση των ατομικών "κρίσεων" αλλά και κάθε ευρύτερης που επιφυλάσσει η ζωή!


     Διότι, "Έφιππη Τοξοβολία" δεν είναι απλώς η τόξευση κατά τον καλπασμό αλλά η υπέρβαση ...τοίχων ώστε να δεις ένα "φως" και να αναπνεύσεις "οξυγόνο" κάτω από ίσως και απαγορευτικές συνθήκες! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.