Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΑΕΙ ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ!



     Δεν μας αρκεί απλώς να είμαστε ικανοί αν δεν είμαστε και άριστοι! Και η εκπαίδευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αυτόν τον κανόνα τον θεωρεί εκ των ουκ άνευ! Γι αυτό, όχι μόνον εκπαιδευόμεστε ανελλιπώς αλλά και τεκμηριώνουμε συνεχώς τις ικανότητές μας.



     Χθες, ο Αρχηγός της Ομάδος έδωσε και πάλι ...εξετάσεις ιππεύοντας ένα νεαρό Ίππο που του έχει παραχωρήσει μία ευγενής Χορηγός, τον τετράχρονο Όλι. Ιππεύοντάς τον ανεπίσακτο (χωρίς σέλλα και χωρίς στομίδα) χωρίς εγκεντρίδες και λοιπά βοηθήματα, ακριβώς όπως ιππεύουν οι Εφιπποτοξότες, ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ανανέωσε (ως μη ...ώφειλε) την επάρκειά του ως Αρχηγού της, διεθνώς, πολυμελέστερης, Εφιπποτοξοτικής Ομάδος με δύο παγκόσμιες διακρίσεις, τοξεύοντας εύστοχα σε ανοικτό καλπασμό (full gallop) "τρία στα τρία" βέλη! Και βεβαίως, με την ίδιαν άνεση κι ευστοχία τόξευσε ιππεύοντας κι έναν δεύτερο Ίππο τον αγαπημένο μας "Ποσειδώνα" ο οποίος αποτελεί ευγενή παραχώρηση του Ομίλου ο οποίος με εγκαρδιότητα μας φιλοξενεί!


     Όμως, όπως κάθε ημέρα, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" δεν αρκεί η πρόοδος του Αρχηγού αλλά όλων των Μελών αυτής της ιδιότυπης εφιπποτοξοτικής "Οικογενείας"! Έτσι και σήμερα δώσαμε "δουλειά" στη "ναυαρχίδα" των αγαπημένων μας εκπαιδευτικών Ίππων για να μυήσει στη Φυσική Ιππική ακόμη ένα νέο Μέλος μας που καλωσορίσαμε τούτη την ηλιόλουστη ημέρα στο Ιππευτήριο, την Δάφνη. Βεβαίως, πριν αναθέσουμε στον Ίππο μας την εκπαίδευση της Δάφνης, του δώσαμε όλη την χαρά να κυλιστεί και να χαρεί την άμμο του Ιππευτηρίου αναλαμβάνοντας ...δυνάμεις και ο Αρχηγός δεν έχασε την ευκαιρία να παίξει μαζύ του.



     Κατόπιν η, υπό επίβλεψη,  Εκπαιδεύτρια Χαρά Πολυζοπούλου εισήγαγε στο πρώτο μάθημα Γυμνιππευτικής με πολλή προσοχή και μεταδοτικότητα την Δάφνη διασκεδάζοντάς την με την αίσθηση της Φυσικής Ιππικής που απενοχοποιεί φόβους και συμφιλιώνει με τον Ίππο όσο κανένα άλλο είδος Ιππικής.


     Η Δάφνη, με την βοήθεια της Χαράς, κάθισε άριστα και λειτούργησε άψογα σε όλες τις φάσεις της εκπαιδευτικής ημερίδος της, από τον αρχικό Κύκλο Προσεγγίσεως μέχρι και τις εισαγωγικές ασκήσεις συραγωγέως τις οποίες ξεκίνησε με πολύ κέφι και ο εξηντάχρονος (πια!) Ιδρυτής της Ομάδος μας ο οποίος, παρά την ηλικία του δε χάνει ευκαιρία να ...καλπάσει πλάι στους Ίππους της Σχολής μας. Άλλωστε, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας ή θέσεως, μοχθούν για την πρόοδο όλων, ασχέτως αν αυτό για "κάποιους" αποτελεί άλλοθι ...παλιμπαιδισμού...το οποίο, πάντως, τους κρατά σε άριστη φυσική κατάσταση.


     Με πολύ περισσότερη ...σοβαρότητα, η Χαρά συνέχισε το μάθημά της στη Δάφνη (τα νέα παιδιά είναι, ως φαίνεται, πολύ πιο ...ώριμα από κάποιους παλίμπαιδες εξηντάρηδες...!) και γρήγορα η Δάφνη άρχισε να βρίσκει το ρυθμό της με τον Ίππο.




     Το μάθημα συνεχίστηκε χωρίς "ρολόι" (όπως συμβαίνει πάντοτε στα δικά μας μαθήματα) ώσπου η Δάφνη κατάφερε να εκτελέσει άψογα όλες τις προβλεπόμενες ασκήσεις χωρίς καμία ένδειξη φόβου ή αναστολής, με διατατικές ασκήσεις, ασκήσεις ισορροπίας, διευθύνσεως, διατεταγμένης αστραπιαίας αφιππεύσεως, διαβάσεως χαμηλών εμποδίων με και χωρίς "μάτια"!  Η πειθαρχημένη νέα μας μαθήτρια και η εξίσου πειθαρχημένη, υπό επίβλεψη, Εκπαιδεύτριά μας κατάφεραν να πείσουν ακόμη και τον απαιτητικό (μέχρις ...εξοντώσεως) Ιδρυτή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ότι το εισαγωγικό, αυτό, μάθημα ήταν ένα από τα κλύτερα που θα μπορούσαν να γίνουν όχι απλώς στη σημερινή Ελλάδα αλλά διεθνώς! Μόνον τότε ο Ίππος-Δάσκαλος δικαιούται να επιστρέψει στη φάτνη του και οι μετέχοντες να χαλαρώσουν!


     Σήμερα, με πολλή ικανοποίηση και πλήρη ...φωτογραφική τεκμηρίωση, επιβεβαιώσαμε και τη μεγάλη πρόοδο της Εκπαιδεύτριάς μας Χαράς Πολυζοπούλου η οποία, πλέον, υπηρετεί το εκπαιδευτικό της αντικείμενο με πλήρη επάρκεια αλλά και κέφι, όπως συνηθίζεται στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", αποδεικνύοντας ότι οι ατέλειωτες ώρες εργασίας σε έναν οργάζοντα Σταύλο είναι το καλύτερο "σχολείο" παραγωγής αλογατάρηδων υψηλότατου επιπέδου, όπως τα Στελέχη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!


     4η Μαρτίου 2013. Από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις οκτώμιση το βράδυ, προπονήσαμε εαυτούς, εκπαιδεύσαμε Ανθρώπους και Ίππους, υπηρετήσαμε τον Σταύλο και τους Ίππους του, κάναμε "Κύκλο" για να συζητήσουμε και να επιλύσουμε καθημερινά λειτουργικά ζητήματα, ιδρώσαμε μαζύ, φάγαμε μαζύ, βελτιώσαμε δεξιότητες κι εμπειρίες, παρατηρήσαμε τη συμπεριφορά των ζώων μας και, πάνω απ΄ όλα, αναπτύξαμε το επίπεδο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ως "Οικογενείας" Ανθρώπων με Αξίες! 4η Μαρτίου 2013, μια "ιδιαίτερη" ημέρα για εμας; Ασφαλώς, όχι! Για εμας, μια ημέρα σαν όλες τις άλλες που προηγήθηκαν και που θα ακολουθήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.