Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΟΓΓΟΛΙΑ



     H «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», προάγοντας με συνέπεια και αυθεντικότητα όχι απλώς την Έφιππη Τοξοβολία αλλά γενικώς τις Έφιππες Πολεμικές Τέχνες, ετοιμάζεται αυτό το καλοκαίρι για ένα πολύ μεγάλο «άλμα»: την μεταφορά της δραστηριότητός της σε μία εμβληματική Ασιατική χώρα στην οποία θα εκπαιδεύσει στα «αντικείμενά» της πολλούς ενδιαφερομένους και από διάφορες χώρες του Κόσμου, σε μία διηπειρωτική Αμφικτιονία Ιππικής, Τοξοβολίας, Ιερακοθηρίας και Σαμανισμού.

Άποψη του καταυλισμού όπου θα εγκατασταθούμε.


     Στη πατρίδα του Ίππου, της πολεμικής Τοξοβολίας, της Ιερακοθηρίας αλλά και στη χώρα των Ιερών Πνευμάτων όπου Σαμάνοι ανιμιστές «ανοίγουν» αληθινά εναλλακτικά «μονοπάτια», θα μάθουμε να ιππεύουμε ακόμη σωστότερα, να τοξεύουμε με ακόμη πιο «άγρυπνο» ένστικτο, να πετάμε και να κυνηγάμε με αρπακτικά αλλά και να λειτουργούμε εναλλακτικά έχοντας την βοήθεια αρωγών πνευμάτων.

Άποψη του καταυλισμού όπου θα εγκατασταθούμε.


     Μογγόλοι Εκπαιδευτές σε συνεργασία με τον πυρήνα των Εκπαιδευτών των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" θα μυήσουν τους επισκέπτες του καταυλισμού μας σε εκείνες τις αρχέγονες τέχνες που έδωσαν στον Τσίγκις Χαν τη δύναμη να κατακτήσει τον Κόσμο, έτσι ώστε επιστρέφοντας στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες πατρίδες τους οι ξένοι μας να αντιμετωπίσουν τη ζωή με μεγαλύτερη δύναμη και κέφι.

Το μοναστήρι Έρντενεζούου κοντά στο Καρακόρουμ.


     Στην αραιοκατοικημένη Μογγολία, αυτή τη χώρα των αντιθέσεων, θα χαρούμε έναν λαμπρό Πολιτισμό, επισκεπτόμενοι Ανάκτορα και Ναούς, Μοναστήρια και Μουσεία που θα μας μείνουν αξέχαστα. Μέσα σ΄ αυτή τη μαγεία της άπω Ανατολής απομένει σε μας να ανακαλύψουμε τα διδάγματα ενός λαμπρού Πολιτισμού τόσο καθοριστικού για τη Δύση αλλά και τόσο άγνωστου γι αυτήν. Και η κατανόηση αυτού του τόσο ιδιότυπου Πολιτισμού θα είναι το καλύτερο μέσο για να κατανοήσουμε ακόμη βαθύτερα τον δικό μας Πολιτισμό αλλά και ολόκληρο τον Κόσμο. Διότι, σ' αυτό το ταξίδι στη μακρυνή Μογγολία δε θα βρεθούμε για "τουρισμό" αλλά για ένα ουσιαστικό μάθημα "ζωής"!


Στο φαράγγι Γιόλιν Αμ.


      Θα ταξιδέψουμε σαν τους παλιούς νομάδες σε καμήλες και άλογα απολαμβάνοντας μιαν ανεπανάληπτη φύση σε μια γεωγραφική περιοχή που η ποικιλία της σου κόβει την ανάσα. Θα βρεθούμε στη γη όπου ανακαλύφθηκαν τα πρώτα απομεινάρια δεινοσαύρων, σε ένα φυσικό περιβάλλον που μπορεί σε κάποιο σημείο να επικρατεί μια θερμοκρασία μεγαλύτερη των 40 βαθμών Κελσίου και σε απόσταση μιας ώρας με το αυτοκίνητο να συναντάς κομμάτια ...πάγου!


Ανάκτορα κοντά στο Ουλάανμπατάαρ.



      Με ορμητήριο, πάντα, τον καταυλισμό μας θα επισκεφθούμε αξιοθέατα, μνημεία, παραδοσιακούς τόπους και θα περάσουμε βαθιά μέσα σε μια κουλτούρα της οποίας η μακραίωνη σοφία έχει πολλά να διδάξει το σύγχρονο άνθρωπο. Αυτό το ταξίδι για όποιον λάβει μέρος δεν θα είναι ακόμη μια "τουριστική εμπειρία" αλλά ένα ταξίδι "συμπερασμάτων ζωής" που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όσων το απολαύσουν.  

Άποψη του καταυλισμού όπου θα εγκατασταθούμε.


      Αυτό το καλοκαίρι, όχι μόνον οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» αλλά και όσοι άλλοι, από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, έχουν κοινά ενδιαφέροντα, θα βρεθούμε σε έναν πολυτελή καταυλισμό υπό ιδανικές συνθήκες διαμονής και θα μυηθούμε σε πρωτόγνωρες κατευθύνσεις… Θα διεισδύσουμε σε «ατραπούς» ανεξερεύνητες και θα βιώσουμε ένα κοινόβιο-σχολείο ζωής με την οργανωτική σφραγίδα της, πάντοτε πρωτοπόρου «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ».

Ανάκτορα κοντά στο Ουλάανμπατάαρ.


      Θα εγκατασταθούμε σε παραδοσιακές μογγόλικες γιούρτες λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ουλάανμπατάαρ, σε ένα στρατηγικό σημείο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, απ΄ όπου θα εξορμούμε για να χαρούμε έναν εξωτικό Πολιτισμό, σπουδάζοντάς τον με την βοήθεια έμπειρων ξεναγών και οδηγών. Και, το ταξίδι αυτό η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" δεν το κάνει για πρώτη φορά, έχοντας ήδη αρκετή εμπειρία από τη Μογγολία στην οποία Μέλη της αφιέρωσαν παραμονή και μελέτη.

Στο δρόμο προς το Καρακόρουμ.

     Πρόθεσή μας είναι η προσφορά των υψηλότερων υπηρεσιών και ανέσεων με το χαμηλότερο κόστος! Το πρόγραμμά μας αυτό δεν προορίζεται μόνον για τα Μέλη της Ομάδος μας αλλά για κάθε ενδιαφερόμενο να απολαύσει μαζύ μας μια συναρπαστική περιπέτεια! 

Χωριό καμηλιέρηδων κοντά στη Γκόμπι.

Σε λίγο, αναλυτικά, όλες οι ενημερωτικές λεπτομέρειες!

Άποψη του καταυλισμού όπου θα εγκατασταθούμε.

Διαβάστε την προηγούμενη εμπειρία μας ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.