Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

"ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ"... 


Ηλέκτρα Κοτσώνη: η βλάκας που αντικατέστησε την ...περικεφαλαία της!

«Εθνική βλαχιά» η ύψωση της ελληνικής σημαίας, δηλώνει κόρη πρώην υφυπουργού

«Εθνική βλαχιά» χαρακτήρισε η κόρη του πρώην υφυπουργού Θεόδωρου Κοτσώνη, Ηλέκτρα, την κίνηση μαθητών από την Κόρινθο να υψώσουν την ελληνική σημαία στο Βρετανικό μουσείο.

Ο τίτλος του άρθρου της Ηλέκτρας Κοτσώνη στη lifo, είναι «Διαφημίζοντας την εθνική μας βλαχιά», ενώ η δημοσιογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά: «μεγαλύτερη βλακεία από το να ανοίξουν τη σημαία μπροστά στα μάρμαρα δεν βρήκαν να σκεφτούν;».

Παραθέτοντας τη δική της εμπειρία όταν επισκέφθηκε το Βρετανικό Μουσείο ως μαθήτρια, αναφέρει ότι «δεν ήταν και η καλύτερή μου. Πολύ πιο ωραία πέρασα το βράδυ που είδαμε τον Tobey Maguire να μπαίνει σε σινεμά στη Leicester Square για την πρεμιέρα του Seabiscuit».

«Δεν ξέρω για εσάς, αλλά ως έφηβη μου ήταν αρκετά δύσκολο να ενδιαφερθώ για ένα μάτσο αρχαίες πέτρες. Είχα ήδη περάσει τη μισή ζωή μου συνάμενη από γονείς και δασκάλους στα αρχαιολογικά μουσεία της επικράτειας και την άλλη μισή παπαγαλίζοντας μια ιστορία που ξεκινά κάπου στη κυκλαδική περίοδο και τελειώνει με την επανάσταση του 1821», προσθέτει η Ηλέκτρα Κοτσώνη και συνεχίζει:

«Δεν ξέρω τι θα έκανα αν εκείνη την ημέρα με είχαν βάλει να ανοίξω τη γαλανόλευκη μέσα στο μουσείο. Μπορεί και να είχα πεθάνει από την ντροπή μου. Δεν ξέρω όμως και τι να σκεφτώ για τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου που έπεισαν τους μαθητές τους ότι μια τέτοια πράξη αποτελεί κάτι αξιέπαινο και πάνω από όλα λογικό. Δεν ξέρω και πως να τους χαρακτηρίσω ακριβώς, αλλά τείνω προς το "βλάκες με περικεφαλαία"».

H βλαχιά και η... βλακεία

Αν και όποιος σχολιασμός είναι περιττός, βλαχιά και βλακεία ταυτόχρονα είναι να πηγαίνεις σε μια χώρα του εξωτερικού, το Λονδίνο επί παραδείγματι και επειδή σπούδασες και μένεις εκεί, να απαρνείσαι την καταγωγή σου και κάθετι που στη θυμίζει. Βλαχιά είναι επίσης να ξεχνάς ότι τα χρήματα του μπαμπά με τα οποία σπούδασες στο εξωτερικό είναι των Βλάχων Ελλήνων φορολογουμένων.

Από το 1989 - 2004 οι Βλάχοι Έλληνες πλήρωναν το βουλευτή πατέρα της κυρίας Κοτσώνη και ενδεχομένως τις σπουδές της και τη διαβίωσή της. Από το 1996 έως το 2000 ο «περήφανος» πατέρας της κυρίας Κοτσώνη διετέλεσε υφυπουργός Υγείας και πρόνοιας και από το 2003 - 2004 διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Το ότι προτιμά το σινεμά της Leicester Square από το Βρετανικό Μουσείο, είναι δικό της θέμα και το ότι ο πολιτισμός μας αποτιμάται από την ίδια ως «ένα μάτσο αρχαίες πέτρες», επίσης ίσως φανερώνει την έλλειψη παιδείας της, πάντως οι υπόλοιποι Βλάχοι Έλληνες νιώθουμε περήφανοι για την καταγωγή μας, γι αυτό και μπορούμε να υψώνουμε ακόμη ελληνικές σημαίες και την ευχαριστούμε θερμά για το διαχωρισμό που κάνει μεταξύ ημών των Βλάχων και της ιδίας.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

     Η δημοκρατία, ακόμη, επιτρέπει στα σκουπίδια να κόβουν βόλτες στα στενά και να απολαμβάνουν των 5' δημοσιότητα μέσα από τις λαθρόβιες φυλλάδες που τους δίνουν "μικρόφωνο"!

     Τα υπαρξιακά τσόκαρα, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο εμπλεκόμενα στο κ(Υ)νοβουλευτικό βόθρο και ενεχόμενα στη κοινωνική μας καταστροφή, εξακολουθούν ακόμη να πριονίζουν ό,τι απέμεινε...

     Όλα αυτά τα "echantillons sans valeur" του ιθαγενούς νεο-γραικυλισμού, ακόμη μπορούν να αρθρώνουν κρωγμούς κατά της Ελλάδος υπό την ανοχή των, εξ αιτίας τους, χειμαζομένων Ελλήνων.

     Και, όλα αυτά τα σκουπίδια, τα τσόκαρα και λοιπά "echantillons sans valeur" έχουν πολλά ονόματα, αλλά ένα επάγγελμα κατά βάση! Μπορεί να λέγονται "Ηλέκτρα Κοτσώνη" ή "Νίκος Χασαπόπουλος", πάντοτε όμως υπογράφουν ως ..."δημοσιογράφοι". Έτσι τους μίσθωσε το σάπιο σύστημα για να το εκφράζουν μέσα από τις σκοτεινές "τρύπες" τους... κι έτσι τους συντηρούν όσοι, αντί να εξεγερθούν με το τσεκούρι και τη γκιλοτίνα, επιλέγουν τις κ(Υ)νοβουλευτικές ατραπούς νομίζοντας ότι θα θεραπεύσουν καρκινώματα τύπου "Ηλέκτρας"... Ευτυχώς όμως, μετά από έναν Παπαδιαμάντη κι έναν Καζαντζάκη εξακολουθούν να υπάρχουν και δημοσιογράφοι όπως η Σοφία Χρονοπούλου που κάνει την εξαίρεση στον κανόνα "αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι"! 


Όμως,
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


 

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ. 6977764737





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.