Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

"ΕΙΝΑΙ" ΚΑΙ ΟΧΙ, ΑΠΛΩΣ, "ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ"

     Σε μία «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» υπελίξεως, ευτελισμού και τσαπατσουλιάς αποτελεί καθήκον η Ευποιία! Αυτόν τον κανόνα ακολουθούν πιστά από την ίδρυσή τους οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» επιλέγοντας πάντοτε τους καλύτερους Δασκάλους κι εφαρμόζοντας πιστά τις διδασκαλίες τους  διότι, πρόθεσή μας δεν είναι το «φαίνεσθαι» αλλά το «είναι»!

     Επικεντρωμένοι στο εφιπποτοξοτικό αντικείμενό μας και με ένα έργο που αποτυπώνεται λεπτομερώς στους ετήσιους απολογισμούς μας οι οποίοι αναρτώνται σε δημόσια ανάγνωση, επιδιώκουμε να αναδείξουμε σοβαρά την Έφιππη Τοξοβολία και τις δύο παραμέτρους της (Φυσική Ιππική και Παραδοσιακή Τοξοβολία) εν μέσω μιας διεθνούς κοινότητος Συνασκουμένων έναντι των οποίων, θεωρούμε, ότι οι Έλληνες πρέπει να παραμένουμε τουλάχιστον ισότιμοι.

     Έτσι, με γνώση, πολύ μόχθο αλλά και ισόποση υπευθυνότητα, αφιερωθήκαμε όχι απλώς στην εκπαίδευσή μας, αλλά και στη διαμόρφωση ενός πλαισίου διεθνούς σεβασμού των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» με απτά τεκμήρια επιτυχίας των προσπαθειών μας.

     Με ανάμεικτα συναισθήματα παρακολουθούμε, κατά περιόδους, κάποιους να μας μιμούνται νομίζοντας ότι μια επιπόλαιη «εικονοπλαστική» αναπαραγωγή τους πιστώνει με ένα αποτέλεσμα που απαιτεί γνώση και κοπιαστική προσπάθεια. Η «μίμηση πράξεως τελείας», όμως, μπορεί να καταλήξει και σε …τραγωδία, εάν δεν εμπεριέχει την ειλικρίνεια και την σοβαρότητα που απαιτεί η περίσταση και σε μια τέτοια τραγωδία συχνά βλέπουμε να καταλήγουν προσπάθειες επιφανειακής μιμήσεως της δικής μας δουλειάς η οποία δεν εξαντλείται στο «φαίνεσθαι» αλλά εμπεριέχει ένα πολύ ουσιαστικό «είναι»!

     Από την πλευρά δεν επιδιώκουμε παρά την αυτοβελτίωσή μας και …εκάς ημών τα «μονοπώλια»! Χαρά μας είναι η συμπόρευση και άλλων στον ποιοτικό δρόμο της ψυχοπνευματικής ισορροπίας της Έφιππης Τοξοβολίας όσων το επιθυμούν και εκτός του δικού μας Οργανισμού και, μάλιστα, με την ειλικρινή διάθεσή μας προς παροχή οιασδήποτε βοηθείας και υποστηρίξεως χωρίς καμία «βλέψη». Και αυτό, ήδη το κάναμε πράξη έως τώρα όπου μας ζητήθηκε, αλλά…

     …Νοιώθουμε πολύ δυσάρεστα όταν βλέπουμε να «τσαπατσουλιάζεται» η Παραδοσιακή Τοξοβολία (βασική συνιστώσα του αντικειμένου μας)  την οποία πρώτοι εμείς (το 2005) αναβιώσαμε στην Ελλάδα, από κάποιους οι οποίοι δεν είχαν την υπομονή να εργασθούν κοπιαστικά στους «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ» και θέλησαν να αυτοσχεδιάσουν κατά μόνας, ωθούμενοι από ιδιοτελή κίνητρα και αδιαφορώντας για τον ευτελισμό μιας ήδη επιτυχημένης προσπαθείας, όπως την ανέδειξε η Ομάδα μας, ανεγνωρισμένης ακόμη και από το διεθνές ειδικό Κοινό.

     Καταλαβαίνουμε απολύτως τους «πειρασμούς» που ωθούν τον σύγχρονο δυσανεκτικό ελλαδίτη σε «πράξεις μιμήσεως» και όχι ουσίας… Όμως, όταν αυτή η παρώθηση σε κοινή μίμηση σε οπλίζει με την αφέλεια της φωτογραφικής μηχανής και τη βλακεία της δημοσιεύσεως φωτογραφιών που κάθε άλλο παρά απεικονίζουν σοβαρότητα αποτελέσματος, εμείς δε μπορούμε παρά να απευθύνουμε μία έκκληση για στοιχειώδη σοβαρότητα σε έναν τομέα ο οποίος ήδη εκτιμάται ακόμη και από τους κορυφαίους του είδους.

     Αγαπητοί ελλαδίτες, δεν υπάρχει λόγος να ευτελίζουμε ό,τι σωστό αναδεικνύεται σ’  αυτή τη ταλαίπωρη Χώρα, νομίζοντας ότι έτσι αναδεικνύεται το «εγώ» μας! Δεν υπάρχει λόγος να «τσαπατσουλιάζουμε» αυτό που κάποιοι άλλοι, με σοβαρότητα, εργασία και συνέπεια ανέδειξαν ως ωφέλιμο και ωραίο, νομίζοντας ότι έτσι, ακόπιαστα και πρόχειρα, θα τρυγήσουμε εύσημα που δε μας ανήκουν. Κυρίως, η διέλευσή σας από "κάπου" δεν είναι σωστό να στιγματίζει αυτό το "κάπου" από ..."κάποιους" οι οποίοι ..."κάποτε" πέρασαν έξω από τη πόρτα του... Και, δεν μας περισσεύει και χρόνος ώστε να εξηγούμε τα ...ανεξήγητα σε όσους εκτιμούν ένα συγκεκριμένο έργο που γίνεται στη σημερινή Ελλάδα!

     Με πολλή αγάπη και πάντοτε ανιδιοτελώς, θα είμαστε στη διάθεση οιουδήποτε χρειασθεί τη συμβουλευτική βοήθειά μας ώστε να χαρεί με ασφάλεια την Έφιππη Τοξοβολία και τις συνιστώσες της, την Φυσική Ιππική και την Παραδοσιακή Τοξοβολία. Επίσης, εάν οι ανακαλύψαντες εαυτόν στο παρόν κείμενο επιθυμούν να ενημερωθούν περί του φωτογραφικού «εναύσματός» του, ας μας το ζητήσουν και θα τους ενημερώσουμε πλήρως. Άλλωστε και εμείς από αρνητικό σχόλιο ξένων το επισημάναμε και, ομολογουμένως, δυσκολευτήκαμε να εξηγήσουμε στους απορήσαντες ειδικούς ότι εμείς οι Έλληνες ΔΕΝ τοξεύουμε «ούτω πως», όπως μάλιστα δείχνουν και «ειδικοί» περί τις …ιστορικές αναπαραστάσεις… Είναι πολύ κρίσιμες στιγμές για την Πατρίδα μας η οποία βρίσκεται στο ναδίρ της ετεροεκτιμήσεώς της (έχουσα ήδη απωλέσει την αυτοεκτίμησή της…) και αποτελεί χρέος μας όσων την τιμούμε να μη την εκθέτουμε σε δυσμενέστερα σχόλια, περισσότερα απ΄ όσα της «αξίζουν»!


_

YΓ: Αντιθέτως απ΄ό,τι συνηθίζουμε το παρόν δεν κοσμείται από φωτογραφίες στων οποίων τη θέση νοούνται εκείνες που ετέθησαν "υπό ερωτηματικόν" από τους ξένους Φίλους οι οποίοι μας τις υπέδειξαν. Από "τακτ" και μόνον δε τις παραθέτουμε δημόσια, είναι όμως στη διάθεση των "δραστών" εφ'  όσον, βεβαίως, ενδιαφέρονται για την αποκατάσταση των ημαρτημένων τους. 

1 σχόλιο:

  1. Κακώς να βάλετε φωτογραφίες για να γελάσουμε. Μη τους κουκουλώνετε γιατί από μόνοι τους καρφώθηκαν και μάλιστα χωρίς λόγο. Αλλά όταν σου έλεγα φιλαράκο τι κουμάσια είναι μου έλεγες ότι είναι καλά παιδιά. άμα τους πετάξουν κανα δυο ευρόπουλα θα πετάξουνε τις χλαμύδες και θα φορέσουνε φουρό. Άκου με

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.