Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"


     Καθόλου τυχαίο το αποτέλεσμα! Προϋποθέτει εσωτερική ποιότητα, ανδρεία και ψυχοπνευματική ισορροπία, ιδιότητες εξαιρετικά σπάνιες στη δημοκρατικότατη "κοινωνία" του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη! Ευτυχώς, τα "φίλτρα" της Ομάδος μας λειτουργούν άψογα ώστε να ...τις εξασφαλίζουν! Και χαιρόμαστε για την επαλήθευση της ορθής λειτουργίας αυτών των "φίλτρων" που επιβεβαιώνεται καθημερινά!

     Bεβαίως δίπλα μας ζει (?) ένας άλλος "κόσμος" με εντελώς διαφορετικές ιδιότητες... Ας πρόσεχε!

 

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

OTAN O ENΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ


     Όταν βλέπουμε τον βοηθό-Εκπαιδευτή να καλπάζει κρατώντας τη Σημαία της Ομάδος μας καταλαβαίνουμε ότι στο Ιππευτήριο "κυκλοφορεί" πολύς ενθουσιασμός για την πρόοδο των μαθητών του Διμήνου Σχολείου Ιππικής που ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου.


     Και όταν τον βλέπουμε να υπερπηδά εμπόδια χωρίς να αφήνει από τα χέρια του τη Σημαία μας, ε, τότε ξέρουμε ότι βρισκόμαστε σε πολύ σωστό ...δρόμο! Ναι, μέσα σε δύο εβδομάδες διαπιστώνουμε μία πολύ σημαντική πρόοδο σε όσους μετέχουν του Σχολείου μας το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί "πιλοτικά"!


     Και μπορεί να έχουμε εξαντλήσει μόνον τις δύο από τις οκτώ εβδομάδες του προγράμματός μας, αλλά οι καθημερινές εικόνες είναι ενδεικτικές...


     ...Βελτίωση σχέσεως με τον Ίππο, βελτίωση ψυχολογίας Ιππέως, βελτίωση καθίσματος, βελτίωση χειρισμών και αντιδράσεων, τελική απόλαυση, ε, δεν είναι και λίγα τα όσα επιτυγχάνουν οι μαθητές μας!


     Βεβαίως, δεν μπορούμε να δηλώσουμε ότι κατακτήσαμε τον τελικό στόχο μας, άλλωστε υπολείπονται ακόμη πολλές εβδομάδες καθημερινής δουλειάς αλλά και ιππικής χαράς!


     Είναι, όμως, για εμάς πολύ σημαντικό, ότι κάθε απόγευμα που τελειώνει το πρόγραμμα της ημέρας μας βρίσκει περισσότερο φιλίππους, περισσότερο "Ιππείς", περισσότερο πλάσματα φυσικά και "εκτός" ...τσιμέντου! Μάλιστα, επιστρέφοντας από το Ιππευτήριο στο θλιβερό, πλέον, άστυ, αναρωτιόμαστε πώς οι συμπολίτες μας που τους ξανασυναντάμε μπροστά μας αντέχουν χωρίς ...ίππευση, χωρίς μιαν έφιππη βόλτα στο ύπαιθρο...  

    
Η Φυσική Ιππική αναμορφώνει επί τα βελτίω όχι απλώς τα του Ίππου,
αλλά τον ίδιο τον Άνθρωπο ο οποίος την διακονεί!
Και, περί αυτού μοχθούμε οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"!

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΔΥΣΚΟΛΑ, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ!


     Το μόνο εύκολο σ΄αυτή την Προπόνηση ήταν η Προθέρμανση! Προβλεπόμενη, προδιαγεγραμμένη, ένας ...τυφλοσούρτης, αλλά απαραίτητος! 


     Το ίδιο εύκολες και οι συντονιστικές τοξεύσεις! Και, βεβαίως δεν χρειάζεται (πια!) να μνημονεύσουμε "ποιος?" παραμένει σταθερά η ...επιτομή της άψογης τοξευτικής στάσεως...


     Όλα τα υπόλοιπα, σ΄ αυτές τις Προπονήσεις είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα αλλά, πάντως, υπέροχα! Το έδαφος όχι μόνον ορεινό, αλλά και με πολύ μεγάλη κλίση! Οι στόχοι δύο, με περιορισμένη προβολή και σε μέση απόσταση από τη γραμμή Βολής ενώ σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους ώστε να δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την προετοιμασία του Τοξότη ώστε να τους πετύχει. Η τόξευση σε συνεχές τροχάδην αλλά και σε αμφίδρομες κατευθύνσεις ώστε και οι δεξιόχειρες και οι αριστερόχειρες να αντιμετωπίζουν δυσκολία τοξεύσεως ανά ζεύγος τοξεύσεων. Με λίγα λόγια, κολασμένη περίπτωση...


     Για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", όμως, τα πράγματα κύλησαν ομαλά και σ΄αυτή τη περίπτωση, με γρήγορο ρυθμό κι ευστοχία!


     Μετά την Προπόνηση, κάποιοι, κατάλαβαν ότι σ΄ αυτές τις Προπονήσεις δεν τοξεύουμε απλώς, αλλά βελτιώνουμε γενικώς την σωματική ευκαμψία μας κατά τον πλέον φυσικό τρόπο και εδραιώνουμε την αρμονία των κινήσεών μας ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα στις έφιππες απαιτήσεις μας.


      Αξίζει να σημειωθεί ότι τις σημερινές δύσκολες ασκήσεις κατάφερε κατά έναν μεγάλο βαθμό και ο Γεώργιος τον οποίο, μόλις σήμερα, καλωσορίσαμε στην Ομάδα στην οποία, όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχουν "αρχάριοι" και "προχωρημένοι". Ο Γεώργιος κατάφερε να τοξεύσει  ...αξιοπρεπέστατα και, πια, δεν είναι θέμα παρά εξασκήσεως ώστε σε ελάχιστο χρόνο να παρακολουθεί άνετα το προπονητικό μας Πρόγραμμα. Είναι κι αυτό ένα από τα "μυστικά" της Ομάδος μας!


     Τέλος, τα βέλη επί του στόχου έδειξαν ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα: μόνον ΕΝΑ (!) βέλος εκτός στόχου κατά τον τελευταίο γύρο! Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" όχι μόνον εξασκούνται υπό δυσκολότερες ασκήσεις απ΄ ό,τι όλοι οι υπόλοιποι επί γης Εφιπποτοξότες αλλά και τα καταφέρνουν καλύτερα και στην Ιππική και στην Τοξοβολία!


     Μπορεί το άστυ να εμφανίζεται "χλωμό" και εξουθενωμένο όσο ποτέ, όμως, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" στις παρυφές του παραμένουμε άλκιμοι και ετοιμοπόλεμοι πάντοτε μετά από κάθε Προπόνηση και οι Προπονήσεις μας πια είναι καθημερινές καθώς ακούγεται ολοένα και πιο βουερή εκείνη η aria concertante "S'appressan gl'istanti" από τον "Νabucco" (και ο νοών...)!


Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΟΥ "ΟΧΙ!"




     Τίποτε λιγότερο από την "Ζingaro" battuta finale του αξεπέραστου Βartabas ο οποίος μάλλον θα ήθελε με αυτήν να περιγράψει την μεταπολεμική Ελλάδα του "ΟΧΙ!", τίποτε λιγότερο από μία χαριτωμένη σκηνική πραγματικότητα μιας χώρας η οποία ώρθωσε το ανάστημά της στους κακούς Ναζί για να στηθεί στα τέσσερα, κατόπιν, μπροστά σε όλους τους άλλους!

     "ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!"

αναφωνούν οι επί σκηνής του "Zingaro", οι απανταχού της Γης γύφτοι, αλλά και ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά της Βίκυς Σταμάτη από τον Κορυδαλλό! Η συνέχεια επί των ...παρελάσεων!

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΦΑΣΙΣΜΟΣ
1940

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2012

ΦΑΣΙΣΜΟΣ
1940


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2012

Καθένας ας κρίνει κατά συνείδηση...
και κατά βαθμό ...ευφυίας!




Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

«EΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ»


“Ὦ τρακόσιοι, σηκωθεῖτε
καὶ ξανάλθετε σέ μας•
τὰ παιδιά σας θέλ' ἰδεῖτε
πόσο μοιάζουνε μέ σας.”


Σαν δεις στον ορίζοντα σκόνη,
οπλές αν κροτούν βουερές,
μια ίλη εφίππων ζυγώνει
με τόξα και λόγχες στιλπνές.

Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» φτάνουν
καλπάζοντας σαν αστραπές,
πυρφόρα τα βέλη ανάβουν
στου Κόσμου τις μύριες καρδιές!

Γενναίων εφίππων οι γόνοι
σημαία  πολέμου κρατούν
κανένας εχθρός δε σιμώνει
εκεί που οι οπλές τους πατούν.

Το θάρρος τους κέντρο του στόχου,
τα βέλη τους δέσμες φωτός.
Εχθρός περιρρέοντος ζόφου
του Χείρωνος ο καλπασμός!

Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» φτάσαν
εν μέσω πολέμου κλαγγής,
φωτιές ένα γύρω ανάψαν
ζεσταίνουν το κέντρο της γης!


Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΝ ΤΗ ...ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ!


     Όχι, όχι μη πάει στα δογματικά ο νους σας! Εδώ είναι το Ιστολόγιο της Ελληνικής Έφιππης Τοξοβολίας και μπορεί συχνά-πυκνά να ψάλλουμε τα "αλληλούια" στους εθνικούς μητραλοίες (ξέρετε... σ' εκείνες τις πολύχρωμες κοινοβουλευτικές βιζιτούδες...) αλλά διατηρούμε μία πάγια ...ψυχραιμία ως προς τα ...θεολογικά!


     Λοιπόν,το Α' Δίμηνο Σχολείο Ιππικής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" πηγαίνει από το καλό στο ...καλύτερο, μέσα στην ανορθόδοξη ...ορθοδοξία μας!


     Καλπασμοί και υπερπηδήσεις εμποδίων άνευ στομίδος, άνευ σέλλας και αναβολέων, άνευ μαστιγίου κι εγκεντρίδων, άνευ "καπέλλου" και θώρακος αλλά μετά αυτοσχεδίου ...βαρβάρου δόρατος και, ασφαλώς, ...Ίππου! 
    
    
     Εντελώς ακατάληπτες εικόνες εντός Ιππευτηρίου οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν κι εμφράγματα στους "British stylist", εικόνες με κινήσεις εφίππων να κινούνται καθισμένοι ...ανάποδα στους Ίππους ή και ...ξαπλωμένοι επ΄ αυτών!


     Υπερπηδήσεις εμποδίων με τους Ιππείς να διευθύνουν προς τα εμπόδια τους Ίππους καθισμένοι, επίσης, ανάποδα επ αυτών...


     Κι όταν θέλουμε να ξεκουράσουμε τα αλογάκια μας, ε , υπάρχουν και τα τσομπανόσκυλα! Όλα τα καβαλάμε, όλα τα ...σσσσ, ...μη λέμε και παλιόλογα! Άντε κι έχουμε πολύ κέφι αυτές τις μέρες!


      Βεβαίως, όλα μέσα στο γνωστό πλαίσιο αλληλεγγύης κι αδελφοσύνης των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όπου ο ένας προσέχει τον άλλο μέχρι σημείου ο βοηθός Εκπαιδευτή να φροντίζει τα μονίμως άδετα ...κορδόνια των μαθητών του.


     Ενίοτε, επιχειρούμε και ...συμβατική ίππευση, πλην όμως ...σπανία αφού τα "ντεσιμπέλ" μας βρίσκονται στα πολύ ...πρίμα. Τόσο πρίμα που ξεφεύγουν της μπάντας!


     Δεν είναι, δε, λίγες οι φορές που το "ψυχότροπο" ενός εμπνευσμένου ...Σταύλου μας κάνει να πετάμε μ' αυτά τα υπέροχα τετράποδα που μας συντροφεύουν τέσσερις ώρες κάθε μέρα, κάνοντάς μας να νοιώθουμε ...πουλιά! 


     Και, δεν το συζητάμε! Η Έφιππη Τοξοβολία κυριαρχεί στο πρόγραμμά μας.


     Εδώ, δεν είναι δυνατόν Ιππέας (τις Αμαζόνες να δείτε..., ακόρεστες...) να μη ζητήσει Τόξο και βέλη...


     "Θεία μετάληψη" το τοξεύειν εφίππως και το θυμόμαστε έντονα λόγω της ιερατικότητος του τίτλου...


     Και τοξεύουμε όλοι (μα, όλοι!) εφίππως διότι αυτό είναι το αντικείμενο της Ομάδος μας!



     Είπαμε, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είμαστε Πολεμιστές παντός καιρού και παντός ...τρόπου! Κυρίως, Πολεμιστές με στυλ και με κέφι που κανένας άλλος στην Ιστορία δεν φαίνεται να είχε! Και να φανταστείτε ότι βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη εβδομάδα του διμήνου Σχολείου μας και μας απομένουν ακόμη ...έξι ολόκληρες εβδομάδες! Φαντασθείτε τι έχει να γίνει !
___________________

     Ολίγον μετά την ανάρτηση του παραπάνω δημοσιεύματος, μας ενημερώνουν ότι ομάδες παρα-εκκλησιαστικών σωματείων με επικεφαλής την κυρία Λουκά φέρουσα πλακάτ με την επιγραφή «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ, ΤΟ BRITISH STYLE ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ!»  μετακινούνται από το «ΧΥΤΗΡΙΟ» κατευθυνόμενοι, οργίλοι, προς τον Σταύλο μας!
     Φανατικοί της ιππικής ορθοδοξίας που εκφράζεται μέσω του “British Style” αφώρισαν τους «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ» ως αιρετικούς, απαιτώντας τη δια κωνείου θανάτωσή μας ως εισαγαγόντες καινά ιππικά δαιμόνια!
     Διαβεβαιούμε τους παλλομένους εξ ιεράς οργής ότι δεν θεωρούμε εαυτούς ως κατέχοντες την απόλυτον …θεολογικήν αλήθειαν της Ιππικής αλλά αναγνωρίζουμε και εις τους “British Stylists” το προνόμιον της ιππικής ωραιότητος το οποίον, άλλωστε, η κυρία Λουκά εκφράζει.




Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ "ΛΕΥΚΩΝ ΟΠΛΩΝ"
ΤΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


     Μετά από την ομαδική επιθυμία των Μελών μας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το ιδιωτικό Μουσείο "λευκών όπλων" του Δημήτρη Νικολακόπουλου, στο Λαγονήσι, έναν "μοναδικό" όσο και φιλόξενο χώρο που μας είναι οικείος από αρκετές προηγούμενες επισκέψεις, χωρίς αυτό να μειώνει την συναρπαστικότητά του κάθε φορά που ξαναβρισκόμαστε μέσα σ΄ αυτόν.


     Ο αρχιτέκτων στο επάγγελμα αλλά και μελετητής "λευκών όπλων", Δημήτρης Νικολακόπουλος, αφιέρωσε πολλές δεκαετίες, όχι απλώς στην επακριβή ανακατασκευή αυτών των όπλων που αποτελούν την σημαντικότερη παράμετρο της ανθρώπινης Ιστορίας, αλλά, κυρίως, στην έρευνα και κατανόηση του μαχητικού ενστίκτου πολλών Λαών, καταλήγοντας να ...αποενοχοποιήσει το όπλο και να ενοχοποιήσει, απολύτως ρεαλιστικά, την ανθρώπινη βούληση για κάθε "κακό".  


     Ο ίδιος ο Δημήτρης Νικολακόπουλος επαναλαμβάνει : "Δεν σκοτώνει το όπλο αλλά ο ανθρώπινος νους!" 


     Καθηλώνοντάς μας για μιαν ακόμη φορά με την γλαφυρή του ξενάγηση στο ιδιωτικό του Μουσείο και σκιαγραφώντας με τον δικό του "διαβήτη και κανόνα" την ιστορία του κάθε όπλου που μελέτησε και κατεσκεύασε, ο ιδιότυπος αυτός φιλόσοφος του παγκόσμιου "λευκού" οπλισμού, μας ξαναθύμισε την καθοριστική συμβολή του όπλου στην οικοδόμηση του ανθρώπινου πολιτισμού, με ό,τι αυτό κι αν σημαίνει.


     Για να καταφέρει να ανακατασκευάσει πιστά, τα όσα κοσμούν τον χώρο που επισκεφθήκαμε, ο Δημήτρης Νικολακόπουλος ανασυνέθεσε την ιστορία και την "ταυτότητα" Λαών που δεν υπάρχουν πια, υπεισερχόμενος όχι απλώς στην εθνογραφία τους αλλά στον ίδιο τον χαρακτήρα τους, περισώζοντάς τους, ουσιαστικά, μέσα στον χρόνο. Όμως, ακολουθώντας αυτό το ερευνητικό μονοπάτι, ανασυνέθεσε, ουσιαστικά, τον μαχητικό χαρακτήρα ολόκληρης της Ανθρωπότητος "αναρτώντας" τον εντυπωσιακά στους τοίχους και στις προθήκες αυτού του χώρου.


     Σήμερα, τα Μέλη της Ομάδος μας δεν επανέλαβαν τις διαδικασίες μιας τυπικής Προπονήσεως αλλά προχώρησαν ακόμη περισσότερο στο νόημα του μάχεσθαι, ξεναγούμενα από τον Δημήτρη Νικολακόπουλο ο οποίος κατάφερε να "αιχμαλωτίσει" ακόμη και το ενδιαφέρον του νεαρού μας Κάτσπερ κάνοντάς τον να εννοήσει το πόσο υπεύθυνο είναι το μυαλό του και όχι το όπλο που θα κρατά το χέρι του, για ό,τι δυσάρεστο θα μπορούσε να "προκύψει"!


     Ο χώρος αυτός, πλην των άλλων, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ακι η χαρά του ...Τοξότη! Τόξα διαφόρων Λαών κι εποχών, φαρέτρες και βέλη αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των περιεχομένων αυτού του Μουσείου.


     Για κάθε Τόξο, για κάθε φαρέτρα, για κάθε βέλος, ο Δημήτρης Νικολακόπουλος γνωρίζει το "δια ταύτα" και το μεταφέρει με σαφήνεια κατά την ξενάγησή του.


     Οι ανακατασκευές του Δημήτρη Νικολακόπουλου χαρακτηρίζονται όχι μόνον από ιστορική αλλά και από αισθητική ακρίβεια. Το αποτέλεσμα των ανακατασκευών του σου κόβει την ανάσα με την αισθητική πειστικότητα για το Λαό και την εποχή που εκφράζουν και απορείς για την απέραντη υπομονή του στη "λεπτομέρεια" με την οποία "υπογράφει" την κάθε του δημιουργία.



     Στο ιδιωτικό του Μουσείο ο Δημήτρης Νικολακόπουλος διατηρεί αρκετές εκατοντάδες "λευκών όπλων" που ανακατασκεύασε, ενώ ακόμη 87 από αυτά τα έχει δωρήσει στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών όπου εκτίθενται μονίμως. Παράλληλα, ο ίδιος καταθέτει μία εκτενή μαρτυρία του έργου του στο βιβλίο του "ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ 6000 π.Χ. ΕΩΣ 1500 μ.Χ." το οποίο, ήδη, παρουσιάσαμε στο Ιστολόγιό μας. Έτσι, μέσα από μία ολοκληρωμένη προσφορά θεωρίας και πρακτικής, ο Δημήτρης Νικολακόπουλος ευεργετεί την περί όπλων ιστορική έρευνα, τεκμηριώνοντας την ακρίβεια των δημιουργημάτων του.


     Για μια ακόμη φορά απολαύσαμε όχι μόνον την ξενάγηση στο ιδιωτικό Μουσείο του Δημήτρη Νικολακόπουλου αλλά και την ζεστή φιλοξενία του πανέμορφου σπιτιού του.


     Όμως, δεν τελειώσαμε με την ανεξάντλητη ερευνητικότητα του σημαντικού αυτού Ανθρώπου και τον παρακαλέσαμε να μας ξεναγήσει και στις αίθουσες του Πολεμικού Μουσείου όπου εκτίθενται τα δωρηθέντα έργα του, κάτι που ο, πάντοτε, ευγενέστατος Δημήτρης Νικολακόπουλος δέχθηκε. Έτσι, την μεθεπόμενη Κυριακή 4η Νοεμβρίου θα έχουμε και πάλι την χαρά να τον ακούσουμε να μας μιλά για το "έργο ζωής" του, ξεναγώντας μας στα 87 εκθέματα-δημιουργήματά του που στεγάζονται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Εντός των ημερών θα ενημερώσουμε, επακριβώς, για την σημαντική αυτή ξενάγηση, ώστε να μπορέσουν και όσοι εκτός Ομάδος μας ενδιαφερόμενοι να την παρακολουθήσουν.



     Ευγνώμονες προς τον Δημήτρη Νικολακόπουλο και την ερίτιμη Σύζυγό του για την εμπειρία αυτής της Κυριακής, δεν παραλείπουμε να ευχαριστήσουμε και τον Εφιπποτοξότη Σταμάτη Διαμαντόπουλο για τον συντονισμό της επισκέψεως αλλά και της επικείμενης ξεναγήσεως στο Πολεμικό Μουσείο.