Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ …ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΩΝ


     Τοξεύοντας τα πρώτα βέλη του εφίππως, ο Παύλος αναρωτήθηκε: «Γιατί με ξεκουράζει τόσο πολύ να τοξεύω πάνω από τον Ίππο;» Η απάντηση πολύ απλή, ένα … "αυγό του Κολόμβου"! Αυτό συμβαίνει διότι, εάν ιππεύοντας νοιώθεις (και νοιώθεις!) την οποιανδήποτε ένταση, αστάθεια, ανησυχία, φόβο, ο,τιδήποτε σε βγάζει «έξω» από τις συνηθισμένες καταστάσεις ισορροπίας και κινήσεως, η μετακίνηση του νου προς την αναγκαιότητα της προσηλώσεως στις διαδικασίες της τοξεύσεως, αυτομάτως, σε απομακρύνει από τις ανησυχίες που σε προβλημάτιζαν προηγουμένως. Έτσι, ως Ιππέας, αυξάνεις την αυτοπεποίθησή σου, βελτιώνεις το κάθισμα, τη στάση  και τις κινήσεις σου, με λίγα λόγια, οδηγείσαι στη κορυφή! Στην κορυφή της Έφιππης Τοξοβολίας, στην κορυφή της Ιππικής;  Όχι μόνον… Ίσως, στη κορυφή ισορροπίας της καθημερινότητος! Γιατί;…



      Πολύ πριν τοξεύσουμε εφίππως, η «επί γης» Ενστικτώδης Τοξοβολία είναι εκείνη  που θα μας ισορροπήσει ψυχοπνευματικά, θα μας γαληνέψει υπαρξιακά και θα ξυπνήσει τον καλύτερό μας συνεργάτη που «κοιμάται» εντός μας : το ένστικτο! Έτσι, όταν εφιππεύσουμε για να συνεχίσουμε την Έφιππη Τοξοβολία είμαστε ήδη ισορροπημένα άτομα με το ένστικτό μας ενεργοποιημένο, όντα που δεν κινδυνεύουν από τον «ατελή εαυτό τους» όπως τα πλάσματα που κινούνται γύρω μας χωρίς να έχουν υποψιασθεί ότι η λύση είναι, πράγματι, πολύ απλή.



     Αναλύοντας την Έφιππη Τοξοβολία δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε ότι, στην πραγματικότητα, πρόκειται για μιαν αλληλουχία …τεχνασμάτων που ανελίσσουν τον Άνθρωπο σε ένα βέλτιστο ον. Η επίγεια Τοξοβολία και η Φυσική Ιππική, το εσωτερικό και εξωτερικό «μονοπάτι», οδηγούν στον τερματικό σκοπό. Κάθε αρχάριος ούτε που μπορεί να φαντασθεί τι επιτυγχάνει ανοίγοντας τη χορδή του Τόξου του, ούτε τι καταφέρνει εφιππεύοντας... Κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για την πιο γλυκειά ...απάτη μέσω της οποίας ο Άνθρωπος βελτιώνει τον εσωτερικό κόσμο του. Καμία αντίρρηση!



ΥΓ:
Για τον φίλο Δημήτρη από την Χαλκίδα που μας συνάντησε κατά την ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο για να μας πει ότι δεν συμφωνεί με την τακτική μας να αποκαλύπτουμε τα πάντα στα δημοσιεύματά μας.

Φίλτατε Δημήτρη,

Όπως είναι γνωστό η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" δεν είναι ένας κερδοσκοπικός Οργανισμός ο οποίος εμπορεύεται γνώση. Δωρεάν την προσφέρουμε! Παραλλήλως, η Έφιππη Τοξοβολία δεν είναι δυνατόν να κατακτηθεί ως ικανότητα εάν, πέραν του θεωρητικού σκέλους της, η γνώση της πράξεως δεν μεταδοθεί στον μαθητή με προσωπική διαδικασία. Έτσι, "κοπιαρίσματα" και "ξεπατικοσούρες", στην Έφιππη Τοξοβολία, καταλήγουν πάντοτε επώδυνα για τον επιχειρούντα. Εν ολίγοις, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποκαλύπτοντας τα πάντα "αποκρύπτουμε" τα αμέτρητα, ήτοι, το εξής ένα: την δυνατότητα  της ..."αντιγραφής" για κάθε εχέφρονα. Για τους υπολοίπους... 

Σε κάθε περίπτωση, σε ευχαριστούμε! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.