Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΔΥΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΧΩΡΑΝΕ...

     Λένε ότι "δύο καρπούζια μπορεί να μη χωράνε κάτω από την ίδια μασχάλη" αλλά δύο ...Ίπποι;


     Aς πάρουμε, όμως, τα "πράγματα" από την αρχή!


     Σήμερα αποφασίσαμε να καταργήσουμε την απάνθρωπη στομίδα στη Μάρω, ένα αλογάκι Σχολής που έμαθε να "δουλεύει" με το σίδερο ανάμεσα στα δόντια. Η δική μας ιππική "φιλοσοφία" αρνείται τη στομίδα, το πετάλωμα, τα σπιρούνια, το μαστίγιο και ό,τι λειτουργεί βάναυσα και υποτιμητικά για τον ανεκτίμητο σύντροφο που λέγεται "Ίππος". Έτσι, ο Αρπάλυκος ξεκίνησε τη σημερινή εκπαίδευση των μαθητών μας εφαρμόζοντας τη σχοινοφορβειά (δικής του, μάλιστα, σχεδιάσεως και κατασκευής!) στη Μάρω μας.



     Κατόπιν, ο Αρπάλυκος εμπιστεύθηκε τη Μάρω στα χέρια ενός μαθητευόμενου για να την καλπάσει, χωρίς καμία προηγούμενη "δοκιμή" ή "προετοιμασία"! Έτσι, απλά, μόνον με κάποιες σαφείς οδηγίες προς τον μαθητή μας.


     Τρισευτυχισμένη η Μάρω συμπεριφέρθηκε με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, καλπάζοντας και μεταφέροντας στη ράχη της έναν ...τοξοφόρο Ιππέα ο οποίος είχε τα χέρια στην ...έκταση!


     Καθ'  όλη την διάρκεια του σημερινού μαθήματος η Μάρω, με τον αρχάριο μαθητή της,  δεν έδειξε ούτε για μια στιγμή ότι όλα αυτά τα χρόνια χρειάζονταν τη στομίδα! Και σ' αυτό συμφωνούν και όλοι οι Ίπποι του ...πλανήτη, ασχέτως αν οι φόβοι του ανθρώπου "διασκεδάζονται" με την χρήση στομίδος, αυτού του βασανιστικού επινοήματος... Και, η κίνηση του όμορφου ζώου ήταν τόσο άνετη και περήφανη που, στο τέλος, δεν αντιστάθηκε στη γοητεία της ιππεύσεώς της ούτε ο ...Εκπαιδευτής!
   

     Πράγματι, δύο καρπούζια δεν χωράνε σε μία μασχάλη, αλλά δύο Ίπποι απεδείχθη ότι χωράνε "κάτω" από τον Εκπαιδευτή τών "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και μάλιστα αρκετά ...άνετα! Ιδίως, όταν το ένα από αυτά μόλις απελευθερώθηκε από τη βασανιστική στομίδα δείχνοντας αμέσως ότι ποτέ δε τη χρειάζονταν!


     Τέλος, σήμερα η Ομάδα μας δείχνει ότι απέκτησε κι ένα νέο Μέλος και, μάλιστα, ...τετράποδο! Τη "φλοκάτη" γάτα ...Νεκταρία η οποία όχι μόνον ...ερωτοτροπεί με όλους μας αλλά απαιτεί να φωτογραφίζεται μαζύ μας κατά την καθιερωμένη, καθημερινή, φωτογραφία προ της ενάρξεως τών μαθημάτων μας! Πώς να της το αρνηθούμε...

     Καλώς ήρθες, Νεκταρία!

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.