Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΙΠΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 
ΣΤΟΥΣ
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"


     Πολλοί, ενδιαφερόμενοι για Ιππική Εκπαίδευση επικοινωνούν μαζύ μας για να μας ρωτήσουν με ποιο τρόπο μπορούν να εκπαιδευθούν στη Σχολή μας, εκτιμώντας τα αποτελέσματα του Προγράμματός μας. 


     Ευχαριστούμε, κατ'  αρχήν τους αγαπητούς μας φίλους-ενδιαφερομένους, όμως θα θέλαμε να προβούμε στις παρακάτω διευκρινίσεις:


     1. Η Σχολή Ιππικής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κινείται μέσα στο πλαίσιο της Φυσικής Ιππικής η οποία αποτελεί "βάση" για ασφαλή και επιτυχή ίππευση σε οποιοδήποτε είδος Ιππασίας. Το Πρόγραμμά μας είναι εξαιρετικά "αντιεμπορικό", λόγος για τον οποίο κανένας Όμιλος δεν το ακολουθεί, περιλαμβάνει εισαγωγικές ασκήσεις προσεγγίσεως και αποδοχής του Ανθρώπου από τον Ίππο, ασκήσεις σωματικής γλώσσας επικοινωνίας με τον Ίππο από το έδαφος, έφιππες ασκήσεις Γυμνιππευτικής προς εδραίωση βαθέος και ασφαλούς "καθίσματος", ασκήσεις βελτιώσεως Κιναισθησίας, ασκήσεις υψηλής Ισορροπιστικής, ασκήσεις λεπτής διευθύνσεως με ηνίες και άνευ ηνιών (άνευ στομίδος) σε πρόσθιο και ανεστραμμένο κάθισμα κλπ κλπ, με πολλές θεωρητικές γνώσεις Ιππογνωσίας, Ιππολογίας, Ιπποθεραπευτικής κλπ, που θεμελιώνουν τα όσα πρακτικά εφαρμόζουμε. Όλα αυτά απαιτούν βαθύτατη γνώση, μεθοδικότητα και υπομονή από πλευράς Εκπαιδευτού και αυτοπειθαρχία από πλευράς Εκπαιδευομένου με αποτέλεσμα η Σχολή μας να προσιδιάζει περισσότερο με Στρατιωτικό Εκπαιδευτήριο παρά με σχολή Ομίλου όπου προσφέρεται χαλαρό "μάθημα" και φραπεδάκι στο ...Club-House, κάτι όχι κατ'  ανάγκην κακό, αλλά πόρρω απέχον από το ό,τι  συμβαίνει σε μία Σχολή Έφιππης Τοξοβολίας. Τέλος, ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" υπό το Καταστατικό της οποίας λειτουργούμε μας υποχρεώνει να μην λειτουργούμε "εμπορικά" με αποτέλεσμα αυτά που προσφέρουμε να γίνονται ελκυστικά για πάρα πολλούς, όμως, προσοχή:


     2. Είμαστε η Σχολή μιας Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας που δεν επιδιώκει να παραγάγει, απλώς, καλούς Ιππείς αλλά κορυφαίους, εφ'  όσον η Έφιππη Τοξοβολία βρίσκεται στην κορυφή των Εφίππων (Πολεμικών) Τεχνών! Δεν έχει σημασία ότι ο δικός μας Εκπαιδευόμενος διέρχεται ήδη από το πρώτο του μάθημα χαμηλό εμπόδιο και μάλιστα γυμνιππευτικώς και με κλειστά μάτια, αλλά το ότι εμάς δεν μας ενδιαφέρει η εκπαίδευση εκείνων που, απλώς, επιθυμούν να υπερπηδούν εμπόδια αλλά εκείνων που προορίζονται ως Εφιπποτοξότες! Οι καλοί μας φίλοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι σεβόμαστε γενικώς τα ιππικά δόγματα κατά το μέτρο που αυτά σέβονται τον Ίππο και δεν είμαστε καθόλου "σνομπ" έναντι των άλλων Ιππέων ή Ομίλων. Στις τάξεις μας βρίσκονται απολύτως καθημερινοί Άνθρωποι, μέσου έως χαμηλού εισοδήματος και είμαστε υπερήφανοι γι αυτούς! Όμως, είναι αυτονόητο, ότι η ύπαρξη της Ομάδος μας υπηρετεί την Έφιππη Τοξοβολία και δεν επιτρέπεται να διασπά τις δυνατότητές της με την διακονία άλλων ιππικών περιπτώσεων. 



     3. Οι Εκπαιδευτές της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" εκπαιδεύουν μόνον μέσα στον χώρο που λειτουργεί η Ομάδα μας διότι αυτό απαιτεί η εφιπποτοξοτική δεοντολογία και η ομαδική αποστροφή μας προς τον οποιονδήποτε προσπορισμό οιοκονομικού κέρδους. Συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν λειτουργούμε ως "μετακλητοί" Εκπαιδευτές σε ξένους Ομίλους ή ιδιωτικά Ιππευτήρια ασχέτως αμοιβής! Επειδή, όμως, αγαπούμε και σεβόμαστε κάθε φίλο ο οποίος θα ήθελε να συζητήσει μαζύ μας απορίες του, ευχαρίστως δεχόμαστε στον χώρο μας οιονδήποτε ενδιαφερόμενο και προσφέρουμε ...πατροπαράδοτο καφέ στα διαλείμματα των Προπονήσεών μας, ώστε να καλύψουμε κάθε απορία.


     4. Εφεξής, ακόμη και για τα Μέλη μας, η Ιππική Εκπαίδευση θα παρέχεται υπό μορφή, συγκροτημένων, Διμήνων Ιππικών Σχολείων με καθημερινή συστηματική τετράωρη Εκπαίδευση που θα προσφέρεται κάθε φορά μόνον σε 4 Εκπαιδευομένους, ώστε να διασφαλίζεται η εκπαιδευτική ποιότητα. Ανά δύο μήνες (όσο διαρκεί ένα Ιππικό Σχολείο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ") θα πιστοποιούνται 4 νέοι άριστοι Εφιπποτοξότες ώστε να αναπτύσσεται η Έφιππη Τοξοβολία και η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" καθώς και το εθνικό δυναμικό αρίστων Ιππέων, με πρώτιστο κανόνα τον σεβασμό προς τον Ίππο και την Ιππική!


     5. Για όσους εκ των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" επιθυμούν να ιππεύουν εκτός των Διμήνων Σχολείων Ιππικής, κάτι το οποίο ενθαρρύνουμε για όλα τα Μέλη που επιθυμούν να συνεχίσουν να ιππεύουν, συνιστούμε την λύση της ιππεύσεως στους αδελφούς Σταύλους Έφιππης Τοξοβολίας των Συνιδρυτών της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" σύμφωνα με το περιεχόμενο και τις οδηγίες εσωτερικού ενημερωτικού μηνύματος, το οποίο θα τους σταλεί τάχιστα. 



Με εκτίμηση!
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.