Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ...ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΙΠΠΩΝ 



     Εκρηκτική η δραστηριότητα της Σχολής Φυσικής Ιππασίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", με 34 νέους Ιππείς, τις τελευταίες εβδομάδες, να έχουν ξεκινήσει μαζύ μας την ωραία περιπέτεια της Ιππικής Τέχνης. Σχεδόν όλοι, νέα παιδιά, που δεν διαθέτουν τα υπέρογκα ποσά που απαιτούν οι λωποδύτες "βιτρινάτοι" (πλην άσχετοι...) για να τα δεχθούν στις "στρούγκες" τους, παιδιά με κέφι, θάρρος και τιμιότητα απέναντι στον Ίππο του οποίου την ευημερία θέτουμε πάνω απ΄ όλους και όλα!


     Οι μαθητές μας ενσαρκώνουν τον μύθο (?) του Κενταύρου. Μαθαίνουν από την πρώτη στιγμή να προσεγγίζουν με σεβασμό τον Ίππο και να συνεργάζονται μαζύ του, να στέκονται με ασφάλεια πάνω στη ράχη του και να τον κάνουν να τους εμπιστεύεται ακόμη και στις πιο απρόσμενες συνθήκες.

     Η Εριθέλγη κι ο Ιωάννης είναι δύο από τους νέους μαθητές μας οι οποίοι έχουν ένα κοινό: σήμερα έκαναν το τρίτο, μόλις, μάθημά τους! Νέα παιδιά και οι δύο, με σοβαρότητα προσεγγίσεως της Έφιππης Τοξοβολίας δείχνουν εξ αρχής ότι βρίσκονται μέσα στο πνεύμα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και, ασχέτως αν σήμερα είχαν μόλις την τρίτη ίππευσή τους κατάφεραν και οι δύο να διέλθουν βαλβίδες, γυμνιππευτικά χωρίς σέλλα και αναβολείς, με ανάστροφο ...κάθισμα και χωρίς ...ηνίες!


     Τρίτο, μόλις, μάθημα, με τους δύο νέους Κενταύρους να διευθύνουν γυμνιππευτικά (χωρίς σέλλα και αναβολείς) ανάστροφα και χωρίς ...ηνίες έναν Ίππο με τόση άνεση με μόνη την διδασκαλία ενός, επίσης νέου παιδιού που μετά από ένα χρόνο λαμπρών επιδόσεων ανέλαβε την ευθύνη να εκπαιδεύει αρχαρίους! Και το πιο σημαντικό : επειδή η Ομάδα μας δεν διαθέτει τα 100 περίπου ευρώ που απαιτούνται από τους εμπόρους για την αγορά μιας εκπαιδευτικής σχοινοφορβειάς Φυσικής Ιππικής, ο χρυσοχέρης Αρπάλυκος κατεσκεύασε την πρώτη χειροποίητη σχοινοφορβειά η οποία, από σήμερα τέθηκε σε χρήση στους Ίππους μας ώστε να καταργήσουμε βαθμιαία την επώδυνη χαλίνωση η οποία αντίκειται στην Φυσική Ιππική την οποία ακολουθούμε!  


     Η κατασκευή του Αρπάλυκου δοκιμάσθηκε με εξαιρετική επιτυχία απόψε, για πρώτη φορά, σε Ίππο μας και χαρήκαμε την αποδοχή της από τον τετράποδο "πιτσιρίκο" της φωτογραφίας ο οποίος υπόσχεται έναν εξαιρετικό μελλοντικό συνεργάτη στην Έφιππη Τοξοβολία και όχι μόνον... Ήδη ο πανέμορφος νεαρός μας τιμά με την εμπιστοσύνη και την συνεργασιμότητά του και όταν βρεθεί στο Ιππευτήριο μας δίνει περισσότερο την αίσθηση ...οικόσιτου "pet" παρά Ίππου και μάλιστα τετράχρονου. Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" διαθέτουμε, πια, αρκετή τεχνογνωσία και στον τεχνικό τομέα ώστε παρά τη δύσκολη συγκυρία και το ισχνό μας πορτοφόλι (εμείς δεν εξάγουμε λαθραίες βαλίτζες με εκατομμύρια δολλάρια όπως οι άσχετοι "βιτρινάτοι" υπόδικοι νταβατζήδες της εγχώριας Ιππασίας!) να παρέχουμε τις καλύτερες εκπαιδευτικές δυνατότητες και στους Ίππους και στους μαθητές μας, υπό τις καλύτερες συνθήκες! 


    Είμαστε περήφανοι για τους μεγάλους Δασκάλους μας, τους Ίππους της Σχολής μας, τους Εφιπποτοξότες που ήδη διδάσκουν αρχαρίους με τα αποτελέσματα που φαίνονται στις παραπάνω φωτογραφίες, για το Πρόγραμμα της Σχολής μας αλλά και για τους μαθητές μας οι οποίοι, ήδη, από το πρώτο τους μάθημα χαίρονται την Ιππική Τέχνη! Πάνω απ΄ όλα χαιρόμαστε για το ότι όλοι μαζύ είμαστε ένα τάγμα εργασίας στην υπηρεσία της Ιππικής όπως ο Ξενοφών, κάποτε, την φαντάστηκε! Είμαστε εργάτες της Ιππικής και τούτο αποτελεί τον μεγαλύτερο τίτλο Τιμής για όποιον σέβεται και αγαπά τον Ίππο!
_____________________


     Κι ενώ εμείς μοχθούμε νυχθημερόν στο Ιππευτήριο παρέα με τα 15 αλογάκια και τους πάμπολλους Εφιπποτοξότες και μαθητές μας, κάποιοι άλλοι, οι γνωστοί άσχετοι "βιτρινάτοι", αυτοί που νομίζουν ότι το σαθρό "τζάκι" τους, τους δίνει το δικαίωμα να παίζουν τον νταβατζή της Ιππασίας στην Ελλάδα, επιδίδονται σε ίντριγκες αλλά και σε ...δολοφονίες άτυχων τετραπόδων προκειμένου να διατηρήσουν το "μονοπώλιο" του "χώρου". Έτσι, γνωστός γεροπαραλυμένος που χρεώνει εκβιαστικά επιπλέον ...μακαρονάδες σε όσους θέλουν να ιππεύσουν στο "μαντρί" του, βαρυνόμενος για την δολοφονία Ίππου από συγγενή του μέσα στην επιχείρησή του, δε δίστασε να κατηγορήσει άσχετο ανταγωνιστή του ως δράστη αποπείρας δολοφονίας Ίππου ο οποίος βρέθηκε τραυματισμένος σε ορεινή περιοχή της Αττικής! Ο γεροπαραλυμένος, λοιπόν, ακούγοντας ότι πελάτες του, που του πλήρωναν χρυσάφι σταύλιστρα, σκοπεύουν να πάρουν τα τετράποδά τους και να τα εγκαταστήσουν με τα μισά σταύλιστρα στον ανταγωνιστή του, συκοφάντησε τον τελευταίο ότι δήθεν προσπάθησε να δολοφονήσει το τετράποδο που βρέθηκε τραυματισμένο! Επειδή εμείς, έτσι κι αλλοιώς είμαστε άσχετοι με τις ίντριγκες του άθλιου "χώρου" της ελλαδικής "Ιππασίας" αλλά οργιζόμαστε για την κακοποίηση του άτυχου τετραπόδου από τιποτένιους ιντριγκαδόρους, θα θυμίσουμε στο γεροπαραλυμένο στου οποίου την "επιχείρηση" θα είχε πολλά να ανακαλύψει και το τοπικό Τμήμα Ηθών (...) ότι είναι γνωστό το περιστατικό κατά το οποίο στη "πόρτα" του άμεσος συγγενής του σκότωσε Ίππο οδηγώντας αυτοκίνητο, συνεπώς ας προσέχει διότι το modus operandi που επικαλείται του επιστρέφει μπούμεραγκ! Και για μας δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο να του κάνουμε ένα τεκμηριωμένο "αφιέρωμα" από εκείνα τα οποία συνηθίζουμε ενυπογράφως και μετά τηλεφώνου!  ΔΡΑΧΜΟΦΟΝΙΑΔΕΣ,  ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΙΠΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΑΛΗΤΑΡΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ! ΜΗΝ ΑΓΓΙΞΕΤΕ ΙΠΠΟ ΔΙΟΤΙ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΛΙΑΝΙΣΩ ΤΑ ΞΕΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ!

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ.6977764737

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.