Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

"ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!"


     Με την φράση τους "Μεγάλη εμπειρία!" μας στέλνουν τα καλά τους νέα από την μακρυνή Κίνα τα Μέλη της Ελληνικής Αποστολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!


     Για άλλη μια φορά (η τέταρτη στους τρεις τελευταίους μήνες) οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" έχουν την ευκαιρία να μεταβούν στο εξωτερικό και να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους ανάμεσα στους καλύτερους Παραδοσιακούς Τοξότες του κόσμου, αποκτώντας αγωνιστική αλλά, κυρίως, πολιτισμική εμπειρία!


     Η πενταμελής Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αποτελούμενη από τον Στέφανο (Αρχηγός), τον Κωνσταντίνο, τον Σπυρίδωνα, την Ελένη και τον Γεώργιο απολαμβάνει στο Quinghai της Κίνας μία εκπληκτική διοργάνωση αλλά και την επαφή με εμπειρότατους Τοξότες διαφόρων εθνικοτήτων.


     Και, βεβαίως, σε μία αχανή Χώρα με πληθυσμό άνω του δισεκατομμυρίου, είναι φυσικό μία τέτοια διοργάνωση να διεξάγεται σε τεράστιους χώρους με πολυπληθές Κοινό, κάτι που αποτελεί επιπρόσθετη αγωνιστική εμπειρία για τα Μέλη μας.


     Οι συμμετοχές μας σε παρόμοιες μεγάλες διοργανώσεις, αναπτύσσουν ραγδαία την αγωνιστική εμπειρία των Μελών της Ομάδος μας και προωθούν την Ελλάδα ως Χώρα με Παραδοσιακή Τοξοβολία, κάτι που έχει παραβλέψει το "επίσημο κράτος" με τον ελαττωματικό και υστερούντα, παραγοντίστικο, "αθλητισμό" του!


     Δυστυχώς, επί πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα, "καλλιεργήθηκε" μόνον η (ούτως αποκαλουμένη) "ολυμπιακή" Τοξοβολία η οποία έγινε και (ως συνήθως...) αντικείμενο εμπορικοποιήσεως, ενώ δεν δόθηκε καμιά σημασία στην ουσιαστική Τοξοβολία η οποία είναι η Παραδοσιακή.


     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" με την Ομάδα της των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", προσπαθεί να αναπληρώσει αυτό το σημαντικό κενό της απουσίας Παραδοσιακής Τοξοβολίας στην Ελλάδα ώστε η Χώρα μας να αναπληρώσει τον χαμένο της "δρόμο" πλάι στις άλλες Χώρες στις οποίες η Παραδοσιακή Τοξοβολία συνεχίζεται αδιάκοπα επί αιώνες. Και αυτό το προσπαθούμε με ίδιες δυνάμεις, χωρίς κανένα υλικό κόστος για τα Μέλη μας: να φτάσει η Ελληνική Σημαία ως τα πέρατα της γης με "φορέα" την εφιπποτοξοτική τέχνη η οποία εξασφάλισε στην Ανθρωπότητα την επιβίωσή της μέσα στους αιώνες! 


     Και αυτό το πετυχαίνουμε μόνοι μας, χωρίς καμιάν επίσημη "βοήθεια" την οποία άλλωστε αρνούμεθα διότι αρνούμεθα την οποιανδήποτε εξάρτηση από ένα διεφθαρμένο "κράτος" ! Φροντίζουμε να στελεχώνουμε τις Αποστολές μας στο εξωτερικό με ανανεούμενα πρόσωπα ώστε η (ουραγός -και- στην Παραδοσιακή Τοξοβολία) Ελλάδα να κερδίσει τον χαμένο χρόνο της. "Μετράμε" τις δυνατότητές μας (και το λειψό "πορτοφόλοι" μας)  και στέλνουμε τα Μέλη μας να μάθουν και να εισαγάγουν Εφιπποτοξοτικό Πολιτισμό που θεωρείται ένα παγκόσμιο πολιτισμικό αγαθό υπό την αιγίδα της "UNESCO". Kαι αυτό μας αρκεί ! 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.